Ege Postası
Geri

Yüksel'den 'Çanakkale' mesajı: Emanetine ihanet edenler...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 101.yıl dönümünü ve Şehitler gününü anmak amacıyla bir mesaj yayınladı.
Yüksel'den 'Çanakkale' mesajı: Emanetine ihanet edenler...
Haberler / Yerel Politika
17 Mart 2016 Perşembe 14:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mesajında, Çanakkale Deniz zaferi, ülkede birlik, beraberlik olduğu, tüm milleti tek bir amaç uğruna birleştirmeyi başaran bir lider olduğunda, bu ülkenin insanlarının neler başarabileceğinin en büyük kanıtıdır" diyen Yüksel  şunları ifade etti.

EN GÖRKEMLİ KAHRAMANLIK DESTANI
18 Mart 1915’de Çanakkale’de Türk ordusunun, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının yüksek öngörüsü, dahiyane savaş stratejileriyle, kazandığı bir zaferdir. üzerinden değil 101 yıl, yüzlerce yıl geçse bile tarihin yazdığı en büyük zaferlerden ve en görkemli kahramanlık destanlarından birisi olarak  anılmaya devam edecektir. 
 
Güçlü  düşman ordularına, en yeni silahlarına ve büyük ekonomik imkanlara sahip ülkelerin bir araya gelerek, akıllarınca güçlü bir direnişle bile karşılaşmadan kazanabileceklerini düşündükleri savaş o ülkelerin tarihleri boyunca unutamayacakları bir hüsran ve yenilgiyle sonuçlanmıştır.
 
EMANETE İHANET EDEN İKTİDAR
Bu zafer, inanmışlık, vatan sevgisi, kardeşçe yaşam ve barışa duyulan özlemin bir sonucudur. Bu muharebelerde kaybettiğimiz on binlerce şehit bizlere, " bu ülkenin kıymetini bilin ve birliğinizi kaybetmeden, kardeşçe, barış içinde yaşayın" demiş ve bu mirası bizlere emanet etmiştir. Bugün bu mirasa ihanet eden iktidar sahipleriyle karşı karşıyayız. Bir seçim kazanmak, iktidarlarını sürdürmek uğruna ülkeyi kaosa sürükleyen, terörü hortlatan, masum insanlarımızın birer birer ölmesine göz yuman bir iktidarla. Yani bugünün iktidarı Çanakkale şehitlerimizin mirasınada, o büyük zaferle kazanılan "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" ilkesine de ihanet içindedir.
 
Bizler halkımızla birlikte, Çanakkale ruhunu her alanda yaşatmaya kararlıyız. Vatan topraklarımızda da, bölgemizde de barış ve huzuru inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Büyük komutan ve eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun ilkelerine bağlı kalarak, bu ülkede barışın ve kardeşliğin yeniden inşası mümkün, buna yürekten inanıyoruz.
 
Çanakkale de yaşananlar, Türk insanı tüm dünya ya bir kez daha tanıtmıştır. Bu zaferden sonra herkes bir kez daha anlamıştır ki, "Türk insanı canını verir, toprağından bir karış bile vermez. Türk insanı canını verir, bayrağını indirmez"
 
Bu millet için şehit düşen her Türk, bu milletin gönlünde en nadide yerdedir. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmaya devam ederken, Çanakkale zaferini bize yaşatmış olan Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi, Şehitler gününde saygı, rahmet ve minnetle anıyor, Miraslarına sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası