Ege Postası
Geri

CHP Karşıyaka'dan ''Dur levhası'' ve ''Gezi defteri''

Taksim’de meydana gelen son müdahale sonrasında ülke çapında farklı bir seyir kazanan Gezi Parkı eylemlerine CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı’ndan farklı bir destek geldi. İlçe binasının bulunduğu ve yoğunluğu ile bilinen Karşıyaka çarşısı üzerinde vatandaşları durma eylemine davet edecek olan CHP İlçe Başkanlığı, yine aynı noktada kurulan stantta yer alan “Gezi defteri” ile Karşıyakalıların direnişle ilgili görüşlerini almaya devam ediyor.
CHP Karşıyaka'dan ''Dur levhası'' ve ''Gezi defteri''
Haberler / Yerel Politika
21 Haziran 2013 Cuma 10:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- CHP Karşıyaka İlçe Örgütü, Taksim Gezi Parkı eylemlerine farklı yoldan destek vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde İzmir’de direnişin adresi olan Gündoğdu Meydanı’nda konaklayan gençlere su, yiyecek ve battaniyeler ulaştırarak yardım eli uzatan CHP İlçe örgütü yöneticileri, bu sefer de eylemlere durarak destek verecek. Karşıyaka çarşısı içerisinde yer alan ilçe binası önünde her akşam saat 17:00-17:10 saatleri arasında durma eylemi gerçekleştirecek olan ilçe örgütü, vatandaşları da eyleme destek olmaya çağırdı. Eylem için özel tabelalar da hazırlayan Cumhuriyet Halk Parti’li yöneticiler, bunun yanında yine ilçe binası önünde bir stant kurarak vatandaşlar ile birebir görüşmeye devam ediyor. Stantta yer alan “Gezi Defteri” sayesinde Karşıyakalıların uğrak noktası olan yerde, direniş ile ilgili görüşler anlıyor. Standı ziyaret eden vatandaşlar, Gezi parkı eylemleri ve ulusal çapta devam eden direniş eylemleri ile ilgili görüş ve isteklerini defter aracılığı ile özgürce dile getiriyor. İlçe tarafından yürütülen bu kampanya sonrasında vatandaşlar tarafından doldurulan “Gezi” Defteri” önce partinin il başkanlığına, daha sonra da meclise iletilmek üzere partinin genel merkezine iletilecek.

“DAHA AYDINLIK BİR GELECEK İÇİN DİMDİK “DURU”YORUZ”

Düzenledikleri destek kampanyaları hakkında açıklamada bulunan Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, ülke çapındaki eylemlere kayıtsız kalmayarak direnişe destek vermeye devam edeceklerini belirterek, sağduyu sahibi vatandaşları ve diğer sivil toplum kuruluşlarını da katılım göstermeye davet ederek, “Gençlerimizin başlattığı ve devam ettirdiği bu eylemler bizim için de önemli. Bir kere bu süreç her şeyden önce toplumsal uyanışı ve direnişi simgeliyor. Diğer yandan başta iktidar olmak üzere, herkesin buradan dersler çıkarması gerekiyor. İnsanların kaç çocuk yapacağına, nasıl doğum yapacağına, ne içip ne içemeyeceğine, nasıl oturup kalkması gerektiğine karışılmasının ne kadar yanlış olduğu anlaşıldı. Biz gençlerin bu hareketini destekliyoruz ve arkalarında olmaya da devam edeceğiz. Siyasi parti olarak her daim desteklerimiz devam edecektir. İzmir’in ve özellikle de Karşıyaka’nın, çağdaş, demokratik, özgürlükçü yanını yansıtan bu tarz eylemleri hayata geçirmekten ötürü gurur duyuyoruz. İlçe yönetimi olarak başladığımız bu harekete dilediği takdirde tüm sivil toplum kuruluşları ve dernekleri de destek vermeye davet ediyoruz. Daha aydınlık bir gelecek için, Karşıyaka’da her gün 17:00’dan sonra 10 dakikalığına hayat duracak” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası