Ege Postası
Geri

CHP Konak Kılıçdaroğlu'nu yere yatarak savundu!

İzmir'de renkli basın açıklamaları ve protestoları ile adından sıkça söz ettiren Konak CHP İlçe Başkanı Şakir Başak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tartışma yaratan ’önüne yatmak' ifadesini savunmak adına ilginç bir eylemde bulundu. CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak
CHP Konak Kılıçdaroğlu'nu yere yatarak savundu!
Haberler / Yerel Politika
15 Nisan 2016 Cuma 12:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABDULHAKİM KÜÇÜK/ HABER SERVİSİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında söylediği sözler ülşke genelinde tartışma yaratmıştı. AK Parti cephesi Kılıçdaroğlu'nu çeşitli eylemlerle protesto ederken, CHP ise Lideri'ni savunmuş, Karaman'daki taciz skandalıyla gündeme gelen Ensar Vakfı'nı koruyucu sözleri nedeniyle Bakan Ramazanoğlu'nu hedef almıştı.

İzmir'de  renkli basın açıklamaları ve protestoları ile adından sıkça  söz ettiren Konak CHP İlçe Başkanı Şakir Başak Kılıçdaroğlu'nun tartışma yaratan ’önüne yatmak' ifadesini savunmak adına  ilginç bir eylemde bulundu.Başak  Konak Kemeraltı girişinde  "katil ,hırsız ve tecavüzcü zihniyete karşı halkımızın önüne yatıyoruz" diyerek  partililerle birlikte kaldırama yatttı, Kılıçdaoğlu’nu savundu.
 


Başak son zamanlarda kadın ve çocuklara yapılan şiddet ve istismara değinerek şunları söyledi;

’’Bunların tümünü temelini oluşturan  anlayışın demokrasinin ortadan kaldırılmasıyla ilgili olduğunu belirtmek istiyorum. Siz de hatırlarsınız bir önceki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan  şöyle demişti: Demokrasi bizim için araçtır. Şimdi bakıyoruz ki gerçekten demokrasiyi araç olarak kullandıklarını hedeflerine  ulaştıklarını ve şimdi demokrasi aracından indiklerini görmekteyiz. Basın özgürlüğüne baktığımız da  toplumsal barışa , eğitim sistemine , temel hak ve özgürlüklerin hangisi aklınıza gelirse gelsin bundan 13 yıl önceki demokrasiyle şu andaki demokrasi arasında çok büyük bir fark olduğu hepimizin malumudur."


LUT KAVMİ Mİ DOĞUYOR '
Sema Ramazanoğlu’nun bir kereden bir şey sözünden yola çıkarak çocuk söz konusu olursa bir bile çok büyük diyen Başak;
‘’Son on yılda çocuklarımızın durumunu rakamlarla ifade eden TÜİK Verilerini sizlere açıklamak istiyorum. Son 10 yılda en iyimser tahmin 250.000 çocuğumuzun cinsel istismara maruz kaldığı söyleniyor. Sokaklarda yaşayan çocuk sayısı  50.000 bu çocuklarının yaklaşık 30.000’ni sokaklarda cinsel istismara maruz kaldığı söyleniyor.  Bu çocukların %75 ‘i  hırsızlık, gasp , yaralama ve tecavüz gibi suçlarla  emniyette kayıtları bulunmakta. Yatılı okullarda  sadece 2009 yılında 200 çocuk cinsel istismara maruz kaldığı söyleniyor. 2010 yılında  mahkum olan  4bin çocuk ıslahevlerine gönderiliyor son 5 yılda ıslah evlerinde sübyan koğuşun da ya büyükleri tarafından ya da yaşıtları tarafından istismar ediliyor. Adliyeye intikal eden sayı 250 sadece bu adliyeye yansıyanlar toplumumuz bu tür durumları gizlemekten  yana .Nasıl bir topluma doğru gidiyoruz bu bir uyarı olsun 2009 -2010 verilerini söylüyorum 326.513 çocuk okula gidememektedir. Bunlardan 139.691’i kayıt altına alınıyor 186.822’içocuğun halen okula kaydı bulunmuyor, bahsedilen 326.513 çocuğun içerisinden 15.000 çocuğun adrese dayalı nüfus kaydı bulunduğu halde bu 15.000 çocuk yok. Bu toplumun geldiği durumu gözler önüne sermektedir. Ahlakı değerleri yüksek tutan bir toplumduk , dini değerlerimizi bilen bir toplumuz , acaba içimizde yeni bir Lut kavmi mi doğuyo? ’’ dedi.

GÜLER ÖRNEĞİ VERDİ
İktidara ve bakan Ramazanoğlu’na   istismarcıların önüne yatmayın uyarısında bulunduklarını ifade eden Başak ; ’’Kadını hemen cinsiyet ile bağdaştırarak siz bu sözü nasıl söylüyorsunuz dediler. Tekrar söylüyoruz bu zihniyetin önüne yatmak demek onları korumak, kollamak  demektir. İçişleri Eski Bakanı Muammer Güler’in telefonda Reza Zarrab’a söylediği gibi Korkma ben senin önüne yatarım kimse sana bir şey yapamaz gerçekten de yapamadı kimse.Biz de gönül gözü kapalı olanlara gören körlere duyan sağırlara göstermek istiyoruz . Önüne yatmanın nasıl yapıldığını göstermek istiyoruz .’’dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası