Ege Postası
Geri

CHP Lideri Özel'den Romanlara çağrı: Görevlere talip olun!

CHP Lideri Özgür Özel İzmir ziyareti kapsamında İzmir'de bulunan Roman STK'larla bir araya geldi. Özel burada yaptığı konuşmasında, "Romanlar olarak CHP'de siyaset yapın. Siyaset yapan arkadaşlara destek olun ve görevlere talip olun. Söz veriyorum Genel Başkanınız arkanızda" ifadelerine yer verdi.
CHP Lideri Özel'den Romanlara çağrı: Görevlere talip olun!
Haberler / Politika
22 Mart 2024 Cuma 15:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir ziyareti kapsamında Roman Sivil Toplumun Kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilen buluşmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Milletvekilleri Rahmi Aşkın Türeli, Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan, Yüksel Taşkın, Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Mutlu Çınar, Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ve il yöneticileri katılım sağladı.

ROMANLARIN MİLADI OLACAK

Roman İl Başkan Yardımcısı Emin Karameşe toplantının açılış konuşmasında, "Bu seçim belki de tüm seçimlerden daha önemli. Ülkede büyük bir kaotik ortam ve sosyal çöküş var. Geçen gün haberlerde, bu ülkenin cumhurbaşkanı bu seçimleri Gazze'ye bağladı. Ortam o kadar kötü gitmeye başladı ki kimse kendini güvende hissetmiyor. Uyuşturucu bağımlılığı yüzünden ağlayan roman anneleri için çok önemli. Bu seçim kokain çekip, 'ben pudra şekeri çektim' diyenlerle anaların göz yaşlarını silmeye çalışanlar arasında olacak. Bu seçim roman toplumunu sosyal yardımlara mahkum edenlerle Cemil Tugay gibi romanlara 5 yıl hizmete verenlerin seçimi olacak. Cemil Tugay ile birlikte Karşıyaka'da romanlar başkanların ulaşılır olduğunu gördü. 5 yıl romanların miladı olacak"  ifadelerine yer verdi. 

TUGAY'DAN ROMANLARA SÖZ 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ise, "Biz Karşıyaka'da yerel yönetim gözüyle tüm vatandaşlarımıza eşit bakmanın gereğini yerine getirmeye çalıştık. Sağ olsunlar bu yolculuğumuzda toplumumuzun önemli dezavantajlı kesimlerinden biri olan romanların kendi içlerinden çıkan önderlerle yaptıkları mücadelede bize yoldaş oldular. Bunu çok takdir ediyorum. Onlarla beraber roman dostu ödülünü aldık. Tüm roman arkadaşlarınızla gurur duyuyorum. Ege Mahallesi'nde beraber yaşadığımız güzel ortamda olduğu gibi bundan sonra da birbizime sevgi ve saygıyla güzel bir 5 yıl geçireceğiz. Bizim roman mahallemizde yaşlı teyzemiz, " ben bugüne kadar hiç oy vermedim ama önümüzdeki seçimde sana oy vereceğim" dedi. Bu bana çok gurur verdi. Bundan sonra romanların tüm sorunlarıyla yürekten ilgileneceğime inanmanızı istiyorum" ifadelerine yer verdi. 

POZİTİF AYRIMCILIK VURGUSU

Romanların sorunlarına dikkat çeken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bu tarihî mekanda sizlerle bir araya gelmek benim için mutluluk. Geçtiğimiz hafta halk buluşmalarımız oldu. Bugün tekrardan İzmir'deyiz. Ben İzmir'de büyümüş bir kardeşinizim. 10 yaşından 25 yaşına kadar hayatımı geçirdiğim şehirdeyim. İlk olarak İzmir'e göç eden sonra Manisa'ya yerleşen bir ailenin evladı olarak sizlerle olmak çok önemli. Yerel seçimlere 9 gün var.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Benim iki büyük eserinden birisi" dediği Cumhuriyet Halk partisi'nde siyaset yapıyoruz. Hepimiz Atamızı ve onun kurduğu cumhuriyeti çok seviyoruz. Cumhruiyet eşit yurttaşlık ilkesine göre kuruldu. Anayasamız herkesin eşit olduğunu ifade ediyor. Bu toprakları birlikte kurtardığımızı ve eşit yurttaşlar olduğunu kurucu anayasamız açıklıkla ifade ediyor. Romanlar ciddi sorunları olan bir toplum kesimi. Romanların uğradıkları çeşitli ayrımcılıklar var. Gelir eşitsiz Türkiye'nin sorunu ama romanların çok daha önemli sorunu. Gelir eşitsiz dağılıyor ve en dezavantailar romanlar. Kayıt içi istihdamda dışlanan, hep günlük işler yapmaya zorlanan öenmli bir topluluğu temsil ediyorsunuz. Hiçbir dışlanmaya maruz kalmadan pozitif ayrımcılık uygulamalarıyla aradaki farkı kapatmak gerekiyor. Bu ülkede ekonomik olarak bazı çocuklar aradaki farkı kapatamayacak kadar geride başlıyor. Roman çocukları okula erişimin, giyimin kuşamın, kendine ait bir odası olmama sorunun, barınma ve beslenme sorunlarıyla roman çocukları hayata geriden başlıyor. Bu imkansızlıklar romanların birilerinin üzerine attığı bir takım eksikliklerin aksine, romanlar biraz imkan tanıldığında zekaları, yetenekleri ortada. Biraz imkan sağlandığında inanılmaz başarılar gösteriyorlar. Romanlar ben de çok iz bıraktı. Üniversiteyi bitiren gencecik romanlar çok başarılı olmuşlar. Bir öğretmenin ona imkan yaratması onları hayatta tutmuş. Hayata tutunmak yerine çocuk okulu görmeden çalışmaya başlıyor. Bu konuda üzerimize düşen çok önemli görevler var. Sosyal demokratların diğer partilerden farklı olan kısmı, insanı ayırmayan ve pozitif ayrımcılığı savunan ve her türlü dezavantajlı grubu sahiplenmesi gereken bir yapıdır" dedi. 

KEBAP YERLER, KADINLARA 

Roman kadınlarının misliyle ayrımcılığa uğradığını vurgulayan Özgür Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm adayları çok genç çok dinamik. Kadın erkek eşitliği neredeyse sağlandı. Atatürk'ün yaptığı işlerden en önemli olan şeylerden birisi, kadına seçme ve seçilme hakkını Avupa Birliği'nde bulunan ülkelerden önce vermek. Sonra maalesef bir gerileme yaşandı. İzmir'de bugüne kadar 6 kadın başkanımız olmuş. Bu dönem biz 9 kadın aday gösterdik. Karşıyaka, Konak, Karabağlar hep erkeklere ayrılmış kebap yerlerdi, biz bunları kadınlara ayırdık. Gelecek belediye başkanı ve vekil olarak eşit temilsici sağlayacağız. Romanlar gibi kadınlar da ayrımcılığa uğruyor. Hele hele roman kadınlar misliyle ayrımcılığa uğruyor. Geçmiş dönem Özcan Kardeşimiz roman vekil olarak mecliste romanları temsil ediyordu. Mutlaka romanların öyle bir tane de değil toplumdaki payları kadar temsil edilmeleri gerektiğini savunuyorum. 

GENÇLERE ÇAĞRI: GÖREVLERE TALİP OLUN ARKANIZDAYIM 

Gençlere çağrıda bulunan Özel, "Bizim belediyelerimiz romanların en az sorun yaşadığı belediyeler. Abdül Başkanım bu konuda gayretliydi. Nilüfer Başkanımız çok daha ileri taşıyacak. İmkan yaratıldığjnda gösterdikleri başarılar, doğuştan gelen yetenekleriyle birleştiğinde kendilerini çok daha iyi ifade eden ve topluma katkı sağlayacak yetkinlikte arkadaşlarımız sizlerin içinden çıkıyor. Çok az genç talepker çünkü, 'bizi yapmazlar' diyor. Kadınlar da da bu sendrom var. Bu cam tavan sendromu. Bir süre sonracam tavan var ve biz bunu aşamayız diye düşünüyorlar. Gençlere demiştim ki bütün gençleri yüreklendirin, Genel Başkanınız arkanızda. Gençler 20 bin 400 meclis üyesinden 6 bin 500'ü genç adaylardan oluşuyor. Kota koyuyoruz ancak gençleri son sıraya koyuyorlar. Pencere yöntemi ile yapacağız diyerek aşağı koymalarını engelledim. 6 bin 500 genci belediye meclisinde listelere yerleştirdik. Kadın sayımız da oldukça yüksek. Şimdi size söyüyorum. Romanlar olarak CHP'de siyaset yapın. Siyaset yapan arkadaşlara destek olun ve görevlere talip olun. Söz veriyorum Genel Başkanınız arkanızda" ifadelerine yer verdi. 

AK PARTİ'YE 'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ' TEPKİSİ 

AK Parti ve MHP'ye 'İstanbul Sözleşmesi' üzerinden yüklenen Özel, "Bu ülkede korku ve umut siyaseti yarışıyor. AKP-MHP kol kola girdi ve yanlarına HÜDA-PAR'ı aldılar. 3-5 oy için hizbullahçılarla bir araya geldiler. Ben AKP'ye nazar boncuğu takacak olsam, İstanbul Sözleşmesi için takarım. Ancak tuttular, bir gecede sözleşmeden çıktılar. Kadına karşı şiddet kanunu kalkınca tekrar şiddet ve cinayetler arttı. Medeni kanuna göz dikenler ve her geçen gün kadın haklarına göz dikenler çoğaldı" ifadelerini kullandı.

'DAĞ, BAVUL TOPLATTI'

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'a gençler üzerinden yüklenen Özel, "Hamza Dağ, gençlere bavulları zihinde toplatmış. Zihinlerde bavul toplandıktan sonra fiilen toplama 15 dakika. Biz gençlerimize hayal kurdurmak zorundayız. Bu da ayrımcılıkla olmaz. Bu birilerini aşağılayarak olmaz, sahiplenerek olur. Ben bütün gençlere gençere çapğrıda bulunuyorum. Bu ülkeden ümidinizi kesmeyin. Bu üleyi hep beraber yaşanabilir bir ülke haline getireceğiz. Bunu özgürlükle, eşitlik ve demokrasi ile yapacağız. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ve diğer adaylarımız sizlerle birlikte her genci önce bu kente, sonra ülkeye bağlamak için üzerimize düşeni yapacağız. Gençler sandığa gidin, demokrasiden umudu kesmeyin. Belediye meclislerinde romanlarımıza önemli yerler vereceğiz. Bir belediye başkanımızın roman olması için sizlerle birlikte çalışacağız. Ben sizlerle birlikte olacağım. Bize güç verin" diyerek sözlerini bitirdi. 

 

CHP Lideri Özel'den Hamza Dağ'a yanıt; Meyhanelerin olduğu sokaklara panik halinde girip, klipleri ben mi çektirdim?
 

 

CHP Lideri Özel İzmir'e geldi; 2 günlük yoğun program

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası