Ege Postası
Geri

CHP Milletvekili Çelebi'den '24 Haziran' raporu

24 Haziran seçimlerinde sahadan sorumlu olan ve o gece Urfa’da bulunan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Adilseçim.net’in neden çalışmadığına dair hazırlanan ayrıntılı bir raporun bugün Genel Merkeze sunulacağını, raporun değerlendirilmesinin ardından kamuoyuna o geceye dair bir açıklama yapılacağını belirtti. CHP'li Çelebi'den 24 Haziran raporu
CHP Milletvekili Çelebi'den '24 Haziran' raporu
Haberler / Politika
3 Temmuz 2018 Salı 12:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri’ne dair parti genel merkezinde kurdukları Adilseçim.net mobil uygulamasının çalışmaması nedeniyle sorun yaşayan CHP Genel Merkezi yetkilileri, o gece yaşanan sorunlara dair kapsamlı bir rapor hazırladı.

CHP PM Üyesi Erdal Aksünger’in de bir süre önce yaptığı ‘Adilseçim sistemi çalışmıyordu, veri girişi sağlanamadı, bizim kurduğumuz sistem ise devre dışı bırakıldı’ şeklindeki açıklamalarını destekleyen CHP İzmir Milletvekili seçilen Mehmet Ali Çelebi, Onursal Adıgüzel’in sorumlu olduğu adilseçim.net’in neden çalışmadığı ve dakika dakika olanlara dair kapsamlı bir rapor hazırlandığını ve bu raporun bugün Genel Merkeze sunulacağını açıkladı.

O GECE NE OLDUĞUNA DAİR AYRINTILI BİR RAPOR HAZIRLANDI

Sahadan sorumlu olan ve o gece yaşanan usulsüzlük iddiaları nedeniyle Urfa’da bulunduğu belirten İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, “O gece adil seçim mobil uygulaması bazı sorunlar yaşadı. Saldırılar gibi şeyler söyleniyor. Onursal Adıgüzel onunla ilgili sorumluydu. Rapor hazırlandı. Ne olduğuna dair dakika dakika olanlar genel merkeze bugün sunulacak” açıklamasını yaptı.

O RAPOR BUGÜN GENEL MERKEZE SUNULACAK

Seçimde de ittifakta da aslında güçlü olduklarını, sandık sorumlularının yüzde 99 oranında YSK’ya bildirildiğini, ıslak imzalı tutanakların yüzde 97’sinin de kendilerine ulaştığını kaydeden CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, bugün Genel Merkeze sunulan raporun değerlendirildikten sonra kamuoyuna o gece genel merkezde neler yaşandığına dair bir açıklama yapılacağını belirtti.

RAPOR ÖNCE GENEL MERKEZDE DEĞERLENDİRİLECEK, ARDINDAN KAMUOYUNA AÇIKLAMA YAPILACAK

İzmir Milletvekili Çelebi, “Sistemden onursal bey sorumlu. Ben sandık gücü sorumlusuydum, sahadan sorumluydum. Biz Urfa’ya dair özel rapor hazırladık. 200 gönüllüden 30’unu can güvenliği nedeniyle geri çektik. Seçimde de ittifakta da aslında güçlüydük. İttifakın getirdiği ruhla yüzde 99 oranında YSK’ya isimleri bildirdik. Yüzde 97 tutanaklar bize ulaştı. O gece ben Urfa’daydım. Önce genel merkezde değerlendirilecek ve daha sonra kamuoyuna açıklanacak” diye konuştu.


 


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası