Ege Postası
Geri

CHP Milletvekili Çıray: EXPO süreçleri iyi yönetilemiyor

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, hükümetin 2020 Olimpiyatları’nın İstanbul’da düzenlenmesi için gösterdiği gayreti, 2020 EXPO’sunun İzmir’e alınması için göstermediğini iddia etti. Çıray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın...
CHP Milletvekili Çıray: EXPO süreçleri iyi yönetilemiyor
Haberler / Güncel
22 Ağustos 2013 Perşembe 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, hükümetin 2020 Olimpiyatları’nın İstanbul’da düzenlenmesi için gösterdiği gayreti, 2020 EXPO’sunun İzmir’e alınması için göstermediğini iddia etti.

Çıray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 olimpiyatları için, oyunlarının ev sahibinin açıklanacağı törene katılmasına dikkati çekerek, İstanbul için gösterilen gayrete memnun olduklarını, AK Parti hükümetinin aynı ilgiyi İzmir’in talip olduğu EXPO için göstermediğini savundu.

EXPO süreçlerinin iyi yönetilmediğini iddia eden Çıray, "Bu konuda birçok defa uyardım, tekrar uyarıyorum. EXPO süreçleri iyi yönetilemiyor. Yerel yöneticiler dışlandı. Uluslararası ilişkiler bürokratlara emanet edildi. BİE yetkilileri İzmir’de iken EXPO arsasının tartışmaları yapıldı. EXPO alanı mahkemelere düştü. EXPO fikrini ortaya atan İzmir Ticaret Odası’ndan daha aktif bir şekilde yararlanılması gerekir." dedi.

Herkesin aklını başına alması gerektiğini aktaran Çıray, "Atandığından bu yana turizm ve kültür şehri İzmir’i ziyaret etmeyen bir Kültür ve Turizm Bakanı var. Günü gelince bu ihmallerin hesabını sormak boynumuzun borcudur." diye konuştu.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası