Ege Postası
Geri

CHP PM'de İzmirli vekiller arasında gergin dakikalar

CHP’nin olağanüstü toplanan Parti Meclisi toplantısında Kürt sorunu masaya yatırıldı. Toplantıda İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in “Kürtlere, Lazlara, göçmenlere Türküz dedirttik” sözlerine Aytun Çıray “Ben de göçmenim ama hiç kimse bana zorla Türk dedirtmedi, kimse zorla Türklüğü dikte ettirmedi'' sözleriyle tepki verdi
CHP PM'de İzmirli vekiller arasında gergin dakikalar
Haberler / Politika
16 Mart 2013 Cumartesi 18:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü toplanan Parti Meclisi'nin basına kapalı bölümünde sert bir tonda konuştu. Gerçekgündem.com’un edindiği bilgilere göre Kılıçdaroğlu, "Partimizin politikası ve kırmızı çizgilerimiz bellidir. Buna rağmen bazı arkadaşlarımız sanki ne dediğimiz belli değilmiş gibi bir hava yaratıyor'' dedi. Kılıçdaroğlu, PK'nın AKP eliyle meşrulaştırdığını da belirterek, "Dünyaya artık PKK'nın terör örgütü olduğunu anlatamazsınız'' ifadesini kullandı. CHP Parti Meclisi'nin olağanüstü toplantısı Ankara'daki genel merkez binasında gerçekleşti. Saat 11.00'de başlayan ve basına kapalı olarak yapılan toplantıda Kürt Sorunu'nun çözümüne ilişkin olarak görüş alış verişinde bulunuldu. Parti Meclisi üyeleri, anayasa değişikliğine ilişkin izlenecek yol haritasını da masaya yatırdı. Parti Meclisi toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Kılıçdaroğlu, toplantıda sert bir tonda konuştu ve parti yöneticilerini "sorumlu davranmaya'' çağırdı.

''POLİTİKAMIZ BELLİ AMA...''

"Partimizin politikası da bellidir, benim söylediklerim de... Buna rağmen, bazı yönetici arkadaşlarımız sanki ne dediğimiz belli değilmiş, politikalarımızda belirsizlik varmış gibi bir hava yaratıyor" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Anayasa'nın ilk dört maddesinin değişmeyeceğini ve bu konuda kırmızı çizgilerimizin olduğunu söylüyoruz. Buna rağmen, arkadaşlarımız kimi yerlerde olur olmaz bir şekilde sanki kırmızı çizgilerimiz belli değilmiş gibi konuşuyor." Kürt Sorununun çözümü ile Anayasa'da yapılacak olan değişiklerde sorumluluğun AKP'de olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, "AKP'nin ne dediği belli değil. Hangi soruna hangi çözümü önerdiği bilinmiyor. AKP'nin hangi çözümü önerdiği bile belli değilken, arkadaşlarımız sanki biz iktidardaymışız gibi davranıyor ve partimizi gereksiz bir şekilde tartışmaların içine sokuyor'' dedi.

''PKK, AKP ELİYLE MEŞRULAŞTIRDILDI''

Gerçekgündem’in derlediği bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basına kapalı bölümde yaptığı konuşmada AKP ile PKK'nın yaptığı müzakereyi de irdeledi. Kılıçdaroğlu, "AKP hükümeti, terör örgütü PKK ve Öcalan ile müzakere yapıyor. Bu tutum, Türkiye'nin gelecekteki siyasetini de ipotek altına almıştır'' dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Siz bu şekilde masaya oturduktan sonra, yarın dünyaya PKK'nın terör örgütü olduğunu nasıl anlatacaksınız. PKK'lılar şimdi dünyanın birçok yerinde kendilerini AKP eliyle meşrulaştırıyor. PKK, AKP'nin yanlış politikaları yüzünden dünyada meşrulaştırılıyor.''

OKTAY: ÖZERKLİK KAVRAMINI ANLATAMADIK

Öte yandan, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından söz alan bazı PM üyeleri de sürece ilişkin görüşlerini dile getirdi. PM Üyesi Ekrem Kerem Oktay, "Seçimler öncesi dile getirdiğimiz Yerel Yönetimlere Özerklik kavramını halka yeterince anlatamadık'' dedi. Oktay, "Bu sözü iyi anlatamadığımız için bazı bölgelerde sıkıntı yaşadık'' ifadesini kullandı.
Ercan Karakaş ise Türkiye'nin tam ve eksiksiz bir demokrasiye geçebilmesi için CHP'nin üzerine çok görev düştüğünü belirtti. Oğuz Oyan ise AKP ile PKK'nın müzakerelerinin nereye doğru gittiğinin bilinmediğini belirtti. Oyan, "Bu süreçte çok dikkatli olmalıyız'' dedi.

YÜKSEL'İN SÖZLERİNE İTİRAZ

Fikri Sağlar da sorunların çözümü konusunda sosyal demokrat politikaların anahtar olduğunu vurguladı. İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ise "Kürtlere, Lazlara, göçmenlere Türküz dedirttik. Bu yöntem hiçbir sorunu çözmedi" ifadesini kullandı.
Yüksel'in sözlerine İzmir Milletvekili Aytun Çıray itiraz etti. Çıray'ın "Ben de göçmenim ama hiç kimse bana zorla Türk dedirtmedi, kimse zorla Türklüğü dikte ettirmedi'' dediği öğrenildi.
Alaattin Yüksel, Kılıçdaroğlu'nun toplantının başında kullandığı üslubu da değinerek "Kızınca daha güzel konuşuyorsunuz" dedi. Yüksel, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının özetinin partililere dağıtılması önerisinde de bulundu.
PM'de Konya Milletvekili Atilla Kart'ın da yeni anayasa çalışmaları hakkında bir sunum yaptığı belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası