Ege Postası
Geri

CHP Tire’de 2 adaylı yarış: Kongreye saatler kala Sardoğan’dan ‘adaylık’ açıklaması

CHP İzmir’de 25 Şubat’ta başlayan olağanüstü ilçe kongreleri mesaisi yarın Tire Olağanüstü İlçe Kongresi’yle devam edecek. Kongre için adaylığını açıklayan ilk isim ilçede 3 kez ilçe başkanlığı yapmış Nejat Bozkurt olurken kayyum heyeti başkanı Şenol Sardoğan da resmi olarak kongrede aday olacağını açıkladı.
CHP Tire’de 2 adaylı yarış: Kongreye saatler kala Sardoğan’dan ‘adaylık’ açıklaması
Haberler / Yerel Politika
5 Mart 2022 Cumartesi 12:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP İzmir’de 25 Şubat’ta başlayan olağanüstü ilçe kongreleri mesaisi yarın Tire Olağanüstü İlçe Kongresi’yle devam edecek. 

CHP Tire İlçe eski Başkanı Hakan Şenoyar’ın görevden alınmasının ardından ilçeye, ilçe eski başkanlarından Şenol Sardoğan atanmıştı. Atamanın ardından kongre tarihinin de belirlenmesiyle gözler başkanlık için kongrede kimlerin aday olacağına çevrilmişti.

Öte yandan kongreye saatler kala, parti kulislerinde aday hareketliliği devam ederken kongrede, adaylık için ilçede iki kişinin ismi geçiyor.

Kongre için adaylığını açıklayan ilk isim, daha önce 3 kez kongrede başkan seçilen Nejat Bozkurt oldu.

Bozkurt’un adaylık açıklamasının ardından geçici yönetim kurulu başkan Şenol Sardoğan’ın aday olup olmayacağı ise merak konusu olmuştu.

Öte yandan; kongreye 1 gün kala Sardoğan’dan adaylık açıklaması geldi. Sardoğan yaptığı açıklamayla resmi olarak kongrede aday olacağını söyledi.

Sardoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

“Son 20 yılda ahlak ve liyakatten uzak yönetim anlayışı halkımızı yokluk ve yoksulluğa mahkum etmiş, 

Cumhuriyetle hesaplaşmak isteyen karanlık zihniyetler, Anayasamızın 2. maddesinde belirtilen; devletimizin temel niteliklerine sistematik saldırılar düzenlemiştir. Yasama, yürütme ve yargı erklerinin tek bir kişinin iradesine bağlı hale getirilmesiyle halkımıza büyük bedeller ödettirilmiş, elem, gözyaşı ve ızdırap halkın yeni normali haline getirilmiştir.

Millet İttifakının mimarı, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve paydaş Genel Başkanlarımızın mücadelesinde alınteri dökmek için bir sorumluluk üstlenmenin gerekliliği açık ve nettir.
14 Ekim 2021 tarihinde İl Başkanımız ve İl Yönetimimizin kararıyla CHP Tire İlçe Başkanlığı görevine atanmamızı müteakiben yönetim kurulumuz ve partililerimiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz siyasi çalışmalarla partimize 350 yeni üye, yeni yol arkadaşı kazandırdık.

Bir hayalim var... 

Millet İttifakına yeni oydaşlar kazandırmak, Partimizi daha geniş kitlelere tanıtıp desteklerini almak, halk kitlelerine Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde iyiyi, doğruyu, ahlakı, erdemi, hakça bölüşmeyi, toplumsal dayanışmayı anlatmak için, İl Başkanlığımız, İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve Tire Belediyemizle omuz omuza mücadele etmek için, İlk Cumhurbaşkanımız, İlk Genel Başkanımız Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği, muasır medeniyet düzeyinin üzerini hedefleyerek Cumhuriyetimizin 2. yüzyılını demokrasiyle taçlandırmak için, geleceğin Türkiye'sini kurmaya destek verebilmek için, 6 Mart günü gerçekleştireceğimiz Tire Olağanüstü İlçe Kongremizde BEYAZ liste ile, İlçe Başkanlığına adaylığımı beyan eder, tüm Tireli Hemşehrilerime ve partililerime saygılarımı sunarım.”

ŞENOYAR KİMİ DESTEKLEYECEK?

Kongrede 3. bir aday isim çıkarmak için çalışmalar yürüttüğü iddia edilen ilçe eski başkanı Hakan Şenoyar’ın ise Nejat Bozkurt’u desteklediği öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası