Ege Postası
Geri

CHP'de Çıray, AK Parti'de Yıldırım

Objective Research Center'ın (ORC) 19-23 Ekim tarihleri arasında İzmir'de 30 ilçede 7 bin 236 kişiyle yüz yüze yaptığı ankette CHP'de sürpriz bir isim ön plana çıktı. En başarılı milletvekili anketinde listenin zirvesinde yer alan Aytun Çıray'ın, Büyükşehir adaylığı anketinde de birinci çıkması Çıray'ın elini güçlendirdi. AK Parti'de ise açık ara Bakan Binali Yıldırım listenin en üst sırasında yer aldı. İki parti arasındaki fark ise yüzde 8,6 oranıyla CHP lehine tespit edildi
CHP'de Çıray, AK Parti'de Yıldırım
Haberler / Politika
27 Ekim 2013 Pazar 16:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi- Ankete katılan CHP seçmenine, Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri Aytun Çıray, Birgül Ayman Güler, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Alaattin Yüksel, Mehmet Ali Susam, Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan, eski Milletvekili Canan Arıtman ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer sorularak, "Bu isimlerden hangilerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak görmek isteyip istemediğinizi belirtiniz" denildi. 



Oranı yüzde 65.7
Ankete katılanların yüzde 67'si Aytun Çıray'a "isterim" yanıtını verdi. Çıray'ı yüzde 65.7 ile Kocaoğlu takip etti. Yüzde 59.9 Tartan'a "isterim" derken, "istemem" diyenler yüzde 41 olarak kaydedildi. Milletvekili Güler'e "isterim" diyenler yüzde 56.3, Susam'a "isterim" diyenler yüzde 56, Yüksel'e "isterim" diyenler yüzde 40.5, Aslan'e "isterim" diyenler yüzde 37.4, Soyer'e "isterim" diyenler ise 28.1 oldu.



AK Parti'de Binali Yıldırım zirvede
AK Parti seçmenine Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olsun sorusuna verilen cevaplarda Ulaştırma Habercilik ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım yüzde 92 evetle listenin açık ara galibi oldu. AK Parti milletvekilleri Aydın Şengül'e yüzde 55,2, İlknur Denizli'ye yüzde 53 ve Rifat Sait'e yüzde 51 evet oyu çıktı.

CHP ve AK Parti arasındaki makas daralıyor mu'
Büyükşehir seçimlerind oy vermeyi düşündüğünüz parti sorusuna verilen cevaplarda CHP'ye yüzde 42,5, AK Parti'ye yüzde 33,9, MHP'ye ise yüzde 9,1 oy çıktı. Kararsızların oy oranı ise yüzde 9,1 olarak tespit edildi.
Ege'de durum 
ORC, Ege Bölgesi'ndeki diğer illerdeki oy dağılımlarını da araştırdı. "Önümüzdeki yerel seçimlerde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir" sorusuna yüzde 42.5 AK Parti, yüzde 29.2 CHP, yüzde 16 MHP" dedi. Aydın'da da ankete katılanlar aynı soruya yüzde 38.6 CHP yanıtını verdi. CHP'yi yüzde 30'la AK Parti, yüzde 18.1'le MHP takip etti. Anket sonucuna göre Manisa'da AK Parti ile MHP arasında kıran kırana bir yarış ortaya çıktı. Ankete katılanların yüzde 31.1'i AK Parti, yüzde 28.2'si MHP'ye oy vereceğini bildirdi. "CHP'ye oy veririm" diyenlerin oranı 21.9'da kaldı. Muğla'da ise CHP'ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 42.7 oldu. Yüzde 27 AK Parti, yüzde 21 ise MHP yanıtını verdi. Yapılan ankete göre, MHP'nin iktidar olduğu Balıkesir'de AK Parti öne geçti. Katılımcıların yüzde 32.5'i AK Parti'ye oy vereceğini belirtirken yüzde 29.7'si "MHP", yüzde 23'ü de "CHP" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası