Ege Postası
Geri

CHP'de Salıcı krizi

Taksim'deki 29 Ekim törenlerinde CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın askerlere dönerek "Sizin korumanız gereken cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz" sözleri CHP'yi karıştırdı.
CHP'de Salıcı krizi
Haberler / Politika
30 Ekim 2012 Salı 16:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İSTANBUL - Taksim'deki 29 Ekim törenlerinde CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın askerlere dönerek "Sizin korumanız gereken cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz" sözleri CHP'yi karıştırdı.

Salıcı, o sözleri söylediğinde hemen yakınında Taksim törenlerine katılan askeri erkan vardı. Sözleri de askerlere yönelik bir çağrı gibi algılandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugünkü grup toplantısında isim vermeden “Darbeden medet uman CHP'li olamaz” deyince kulislere ‘Kılıçdaroğlu, Salıcı'nın istifasını istedi’ bilgisi yansıdı.

TAMAMEN ASPARAGAS!
İstanbul İl Başkanı Salıcı Kılıçdaroğlu'nun istifasını istediğine dair haberleri “Tamamen asparagas... Yok öyle bir şey” diyerek yalanladı.

Kılıçdaroğlu'nun kürsüden söylediği sözleri ‘üzerine alınmadığını’ da vurgulayan Salıcı, "Neden üzerime alınayım. Hiç alınmadım. Benim ömrüm bu konularla mücadelelerle geçti" dedi.

Salıcı, Taksim'deki törenlerdeki sözlerinin de askeri erkana değil, yine aynı törende hazır bulunan sivil bürokratlara yönelik olduğunu belirterek şöyle konuştu; "Ortada bir fotoğraf karesi var. O fotoğrafta benim yanımda askeri bürokratlar duruyor. Oysa onların hemen önünde sivil bürokratlar, vali, kaymakam, emniyet müdürü, bizi tartaklayan polislerin emniyet amirleri var. Benim sözlerim onlara yönelikti. Hatta o sözlerimin devamı da vardı. 'Biz buradayız, resmi törendeyiz. Ama resmi zevat kaçıyor törenden' de dedim.

Salıcı, istifa etmesinin de söz konusu olmadığını belirtti.

KESKİN: İSTİFA İDDİASI YALAN
Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarının ardından Salıcı'nın istifasının istendiği iddia edildi. Ancak CHP'nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin istifa iddiasını yalanladı ve ''Böyle bir şey olsa haberim olurdu'' dedi. (hurriyet.com.tr)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası