Ege Postası
Geri

CHP'de mali sistem değişiyor

Yeni sistem il ve ilçelere köklü değişiklikler getiriyor.
CHP'de mali sistem değişiyor
Haberler / Politika
8 Ocak 2013 Salı 13:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA- CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın Ağustos ayı başında yeniden MYK üyesi olmasıyla birlikte başlattığı en önemli çalışma olan CHP'de mali sistem dönüşümü tamamlandı.

Yeni sistem 5 Ocak'ta yapılan PM toplantısında oybirliğiyle kabul edildi. CHP 2013'te, 81 il ve 892 ilçeye 13,7 milyon TL'lik yardım yapmaya hazırlanıyor.

Artık örgütler sık sık Ankara'ya gitmek zorunda kalmayacak. Çünkü yeni sisteme göre Genel Merkez'den alınacak para belli olacak. CHP'li örgütler bütçeden paylarına düşen miktarı 3'er aylık dönemlerde ve belli tarihlerde alacak.

Yeni mali modelde ödenecek olan ücretler nüfus bazında belirlenmiyor. 2 ana başlık altında toplanan, 5 kriter üzerinde ve objektif değerlendirmelerin yapıldığı bir model uygulanıyor.

Örgütlerin mali denetimi de daha etkin bir biçimde gerçekleştirilecek. Artık Genel Merkez harcanan paraların nerelere gittiğini de bilecek.  PM'de kabul edilen sisteme göre, ücretler internet üzerinden de ilan edilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası