Ege Postası
Geri

Davutoğlu Suriye'den kaçan pilot iddilarını doğrulamadı

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Azez'i bombalama emri alınca Suriye'den kaçıp Türkiye'ye geldiği iddia edilen Suriyeli pilotla ilgili iddiaları yalanladı. Davutoğlu, "Suriye'de bu tür iddialarla ilgili çok sayıda haber yayınlanıyor. Kamuoyumuz bu konularda bu tür çıkan haberlere, doğrudan bizden çıkan haberler olmadıkça itibar etmesin" dedi. Davutoğlu, Yunanistan'ın petrol arama çalışmalarını da izlediklerini, istişare kanallarının açık olduğunu söyledi. Türkiye'ye yerleştirilecek patriotlarla ilgili spekülatif haberlerden de kaçınılmasını istedi.
Davutoğlu Suriye'den kaçan pilot iddilarını doğrulamadı
Haberler / Politika
7 Ocak 2013 Pazartesi 16:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Türkiye'nin 122 ülkedeki büyükelçisi ve uluslararası kuruluşlardaki daimi 12 temsilcisinin katıldığı 5'inci Büyükelçiler Konferansı için kentte bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, programının son gününde İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Bakan Davutoğlu Valilik anı ziyaret defterini imzaladı ve İzmir'in EXPO yolculuğuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

SURİYE'DEKİ UÇAK İDDİASI

Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Davutoğlu, ülkesinde Azez'i bombalama emri verilince Suriye'den kaçıp Türkiye'ye geldiği iddia edilen Suriyeli pilot konusunda, "Suriye'de bu tür iddialarla ilgili çok sayıda haber yayınlanıyor. Kamuoyumuz bu konularda bu tür çıkan haberlere, doğrudan bizden çıkan haberler olmadıkça itibar etmesin. Çok haber çıkar. Böyle durumlarda Dışişleri Bakanlığımız ve Genelkurmay Başkanlığımız açıklamaları yapar. Olduğu zaman bilgilendiririz" dedi. Basın mensuplarının böyle bir durum olup olmadığıyla ilgili ısrarı üzerine "Hayır" cevabı verdi.

YUNANİSTAN İLE İSTİŞARE KANALLARI MEVCUT

Yunanistan'ın petrol arama çalışmaları ve kıta sahanlığı sorunun çıkmasıyla ilgili de konuşan Bakan Davutoğlu, gelişmeleri takip ettiklerini söyledi. Bakan Davutoğlu, "Yunan basınına yansımadan önce de zaten bu konuda Yunanistan ile aramızda istişare kanalları mevcut. Değerli dostum Dimitri ile son görüşmelerimizde bu konuları, tüm sorunları konuştuk. Bizim tek taraflı adımlardan böylesine kritik dönemlerde kaçınılması gerektiği kanaatini taşıyoruz. Çünkü Türkiye ile Yunanistan arasında belli istikrarlı görüşmeler var. Olumlu bir atmosfer var ilişkilerimizde. Önümüzdeki Mart ayı başında da yüksek konseyle ilgili tarih tespitinde büyük ölçüde mesafe alındı, onu gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla bugünlerde Türkiye-Yunanistan ilişkileri bu ivmeyi kazanmışken, atılacak adımları istişare içinde birlikte atmamız önem taşır. Tabii herkes kendi ulusal pozisyonunu biliyor. Karşılıklı tezlerimizi biliyoruz. Böyle bir durumda Türkiye mukabil adımları atar ama buna ihtiyaç hissedilmeyeceğini ümit ediyorum. Diğer kanallarla zaten Yunanistan ile aramızda işleyen bir mekanizma var" dedi.

"PATRİOTLARLA İLGİLİ SPEKÜLATİF HABERLEDEN KAÇINMAK LAZIM"

Bakan Davutoğlu, patriotların taşınma masrafıyla ilgili Almanya ile anlaşmazlık konusunda da konuştu. Bakan Davutoğlu, "Bunlar NATO içinde ve ikili olarak da zaten bu ülkelerle NATO sistemi içinde istişarelerle yürütülüyor. Bu konularda spekülatif haberlerden kaçınmak lazım" dedi.

Bakan Davutoğlu, Büyükelçiler Konferansı'nı İzmir'de yapma nedenlerinin de kentin EXPO 2020'ye adaylığı olduğunu söyledi. Ulaştırma, Denizclik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'la istişare ettikten sonra konuyu Başbakan'a arz ettiklerini belirten Davutoğlu, "EXPO İzmir ve Türkiye için önemli bir hedef. Gerçekleşmesi için Hükümet ve tüm bakanlıklar EXPO konusunda seferber oldu. Cumhurbaşkanı ve Başbakan tüm uluslararası toplantılarda EXPO adaylığını telafuz ediyor. Her bir Bakanlık uhdesinde EXPO konusunda zimmetine verilmiş ülkeler var. Başbakan'ın talimatıyla ülkelerle yoğun temas kuruluyor. Bütün Büyükelçilerle kamuoyu önünde talimatımla seferberlik yürütüyoruz. Kritik bölgelere elçiler gönderiyoruz. Yerel otoritenin de katkıları var. İzmirlilerin bu meseleye sahip çıkması lazım. Daha fazla sahip çıkılması gayret sarfedilmesi şart. İnşallan ilan ettiğimiz seferberliğin sonuçlarını alırız. İzmir bunu hak ediyor" dedi.

''EXPO İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAKLAR'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ..


KOCAOĞLU EXPO İÇİN  TEŞEKKÜR ETTİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İzmir'deki temasları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da ziyaret etti. Davutoğlu, kendisini belediye binası önünde karşılayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte merdivenlerden başkanlık makam odasına çıktı. Davutoğlu, koridorda asılı olan eski belediye başkanlarının resimlerini inceledi. Ziyarette ilk açıklamayı yapan Kocaoğlu, Büyükelçiler Konferansı, yapılan temaslar ve verilen destekle İzmir'in EXPO yarışında elinin olağanüstü güçlendiğini söyledi. Bu nedenle Davutoğlu'na teşekkür eden Kocaoğlu, 2013 Kasım'ında yapılacak oylamadan başarıyla çıkacaklarına inandığını söyledi. Bakan Davutoğlu, İzmir'de Büyükelçiler Konferansı nedeniyle unutulmaz anlar yaşadıklarını söyledi. Brezilya ve İsveç Dışişleri Bakanları'nın da yarı tatil yarı iş yaptığını dile getiren Davutoğlu, "Dışişleri olarak aile gibi bir ortamda, İzmir'den kahkalarla ayrılıyoruz" dedi. İzmir'in Akdeniz'e açılan ufuk kenti olduğunu belirten Davutoğlu, EXPO konusunda Vali Cahit Kıraç ve Başkan Kocaoğlu'ndan gelişmeler hakkında bilgi aldıklarını dile getirerek, "Büyükelçilerimiz bilgilendi. EXPO yarışı zor bir yarış olacak. Ama zoru başarmakla gerçek başarının hissini derinden duyarsın. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın da desteğiyle, yapacağımız işbirliğiyle bunu gerçekleştireceğiz. İzmir önümüzdeki süreçte öne çakan kentlerden biri olacak" dedi. Kocaoğlu, Davatoğlu'na tarihi İzmir Saat Kulesi'nin gümüş bir maketini hediye etti.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası