Ege Postası
Geri

CHP'de muhalifler İzmir'de toplandı: Bir şey yapmalı

CHP'de mevcut Genel Merkez yönetimine muhalif duruş sergileyen isimler “Bir şey yapmalı” adı altında düzenlenen toplantıda bir araya geldi. İzmir Tepekule'de start alan toplantının sürpriz ismi eski vekil Atilla Kart oldu. Toplantı öncesi 12 sayfalık bildiri dağıtıldı. CHP'de muhalifler İzmir'de toplandı
CHP'de muhalifler İzmir'de toplandı: Bir şey yapmalı
Haberler / Politika
1 Haziran 2016 Çarşamba 15:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABDULHAKİM KÜÇÜK/EGE POSTASI-Genel seçimlerden istediği sonucu alamayan CHP'de parti içi muhalif çalışmalar yürütülüyor. 

Yalova Milletvekili Muharrem İnce, alana inip mitinglerle Genel Merkez'e karşı duruş sergilerken, parti içinde İstanbul merkezli "Bir şey yapmalı" sloganıyla yürütülen çalışma ise genişliyor.

İLKİ NİSAN'DA YAPILDI


CHP İstanbul eski İl Başkanı ve CHP eski Genel Başkan Adayı Cemal Özdemir ile Eski Devlet Bakanı Azimet Köylüoğlu'nun oğlu, CHP İstanbul İl Eski Başkan Yardımcısı Ali Mutlu Köylüoğlu'nun organizasyonunda Nisan ayında İzmir'de sürpriz bir toplantı yapılmıştı.

Tepekule Kongre Merkezi'nde "Bir şey yapmalı" adı altında düzenlenen ve Hülya Güven, Ahmet Sarışın, Ahmet Karadağ, Özgün Utku, Vedat Uğur, Mahmut Esat Aslan, Cem Aksan, Sinan Karamustafaoğlu, Kerim Özer, Ülkü Caner, Kadir Sinan, Abdullah Aydemir gibi isimler yer aldığı toplantıda CHP'nin yönetim sorunu olduğuna dikkat çekilmişti.

İKİNCİ TOPLANTI


Toplantının ikincisi Tepekule Kongre Merkezi’nde iki oturum halinde start aldı.

Özdemir ve Köylüoğlu'nun organizasyonunda “Tüzük taslağı ve ortak metin hazırlanması” adı altında gerçekleşen toplantıya davet edilmeyenlerin dışında kimse alınmazken, gelenler isim listelerinin karşısında imza atarak salona alındı ve toplantı basına kapalı olarak başladı.

ATİLLA KART SÜRPRİZİ

Katılımcılar arasında CHP Konya eski milletvekili Atilla Kart’ın olması dikkat çekti. Kart’ın “CHP Tüzüğü Taslağı Hazırlanması” konulu toplantıda konuşma yapacağı belirtildi.


12 SAYFALIK BİLDİRİ DAĞITILDI


Toplantı salonu girişinde katılımcılara verilen bildiride yönetim sorunu ve parti içi muhalefetin daha geniş kapsamlı olması gerektiği kırık bir  yumurtanın resmi kullanılarak şu sözlerle vurgulandı;
“Dışarıdan bir kuvvetle kırılırsa; yaşam sona erer… İçeriden bir kuvvetle kırılırsa yaşam başlar… Büyük değişikliler her zaman içeriden başlar… Yeni bir hayat istiyorsak; değişime kendimizden başlamalıyız…”
 
YÖNETİM SORUNU


Bildiride “CHP'nin yönetim sorunu olduğuna dair inancımız tamdır. Bireysel çıkar peşinde olmayan samimi, fedakârlık yapacak kadroların siyasete müdahil olmasına ihtiyaç vardır” ifadeleri yer aldı.

Bildiride toplantıların parti içi harekete dönüşmesi temennisinin yer aldığı ifadeler de dikkat çekerken, tüzük konusunda da önerilerin Genel Merkez'e iletilmesinin amaçlandığına dikkat çekildi.

ÖZDEMİR YENİDEN Mİ ADAY'


Cemal Özdemir, geçtiğimiz yıllarda CHP İstanbul İl başkanlığı ve genel başkan adayı olmuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası