Ege Postası
Geri

CHP'de nefesler tutuldu... MYK başladı... Hangi isimler yeniden masaya gelecek'

CHP’de MYK Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında başladı. CHP’de bugün öğleden sonra başlaması beklenen kritik PM öncesi adayları henüz belirlenmeyen Buca ve Bayraklı için hangi isimler masaya gelecek, kim hangi aday için kulis yapıyo? Torbalı ve Selçuk adaylarına itiraz olacak mı' CHP'de nefesler tutuldu... MYK başladı
CHP'de nefesler tutuldu... MYK başladı... Hangi isimler yeniden masaya gelecek'
Haberler / Yerel Politika
2 Şubat 2019 Cumartesi 11:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI-EGEPOSTASI/KULİS HABER-CHP’de 27 Ocak’ta gerçekleşen MYK ve PM toplantıları sonrası adaylıkları belirlenmeyen İzmir’in Bayraklı ve Buca ilçeleri bugün toplanacak olan PM toplantısında belirlenecek.

CHP’nin son MYK ve PM toplantılarında isimleri MYK’dan geçmesine karşın PM’de onaylanmayan Bayraklı ve Buca adayları için kıran kırana bir mücadele verildiği belirtiliyor.

27 Ocak'taki MYK'da Bayraklı’da Cevat Durak, Buca’da ise Aydoğan Hepdemirgil isimleri çıkmış ancak her iki isim de PM’de veto edilmişti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında MYK toplantısı başladı. Öğleden sonra 14.00’te toplanması beklenen PM toplantısında, iki ismin yerine kimlerin olacağı ele alınacak.

Edinilen bilgilere göre; Bayraklı için son toplantıda çıkan ancak veto yiyerek onaylanmayan Cevat Durak ismi yerine masada Erdal Aksünger, Hasan Karabağ isimlerinin masaya gelmesi bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU DURAK İSMİ İÇİN ISRAR EDEBİLİR, AKSÜNGER PM’Yİ KİLİTLEDİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun PM toplantısında yeniden değerlendirilecek olan iki ilçeden biri olan Bayraklı’da Cevat Durak isminde ısrar edebileceği belirtilirken, adı Bayraklı adaylığı için geçen Erdal Aksünger’in PM’yi kilitlediği belirtiliyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Aksünger’i destekleyenleri aşmak için PM’den aday belirleme yetkisini isteyebileceği ve Cevat Durak ismini aday olarak gösterebileceği kaydediliyor. Öte yandan Bayraklı için masada Durak ve Aksünger dışında üçüncü bir formül olarak başka bir ismin de aday olarak gösterilebileceği konuşuluyor.

BUCA’DA PİRİŞTİNA KULİS YAPIYOR, ALİ HIDIR ULUDAĞ, SUAT NEZİR İSİMLERİ MASADA

Bugün PM’de ele alınacak olan bir diğer ilçe ise Buca olacak. 27 Ocak’taki toplantılarda mevcut başkan Levent Piriştina yerine Aydoğan Hepdemirgil ismi önerilmiş ancak bu isim de PM’den geçmemişti.

MURAT BAKAN BUCA’DA HEVAL SAVAŞ KAYA İÇİN YOĞUN KULİS YAPIYOR

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın aday olarak gösterilmemesinin ardından Bucalılar sosyal medya hesapları üzerinden yoğun bir tepki ve destek kampanyası başlatmıştı. Başkan Piriştina’nın da PM toplantısı öncesi Ankara’da parti yetkilileriyle kulis yaptığı belirtilirken, Ali Hıdır Uludağ ve Suat Nezir isimlerinin Buca Belediye Başkan Adayı olarak ele alınacağı kaydediliyor. Diğer yandan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve ekibinin de Buca’da Heval Savaş Kaya’nın aday olması için yoğun bir kulis yaptığı belirtiliyor.

SELÇUK VE TORBALI’DA ADAYLAR YENİDEN DEĞERLENDİRİLEBİLİR

CHP PM toplantısında İstanbul ve İzmir’in henüz belirlenmeyen ilçelerinin yanı sıra İzmir’de adaylıkları açıklanan ancak tepki toplayan Selçuk ve Torbalı ilçelerindeki durumun da masaya gelmesi bekleniyor.

TUNCAY ÖZKAN TORBALI’DA UYGUR’A TEPKİ GEREKÇESİYLE ÖVÜNÇ DEMİR İÇİN DİLEKÇE VEREBİLİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve ekibinin, Torbalı’da son MYK ve PM toplantısında belediye başkan adayı olarak açıklanan İsmail Uygur’a tepki olduğu gerekçesiyle aday adaylarından Övünç Demir’in aday olarak değerlendirilmesi için dilekçe verebileceği öğrenildi. MYK’dan Torbalı için tek isim olarak geçen, PM toplantısındaki oylamada da 59 üyenin üçte ikisinin desteğini alan İsmail Uygur’un durumunun ne olacağı gün içinde netleşecek.

SELÇUK ADAY ADAYI CÖMERT, OYLAMANIN USULSÜZ OLDUĞUNU SAVUNUYOR VE..

PM toplantısında tartışmalı ilçelerden biri olan Selçuk’ta belediye başkan adayı olarak açıklanan Filiz Ceritoğlu Sengel için PM’de yapılan oylamanın usulsüz olduğunu savunan Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı Muzaffer Emir Cömert, oylamanın yeniden yapılması konusunda ısrarcı olduğu ve bastırdığı, oylamanın yapılmaması durumunda duruma itiraz edeceği belirtiliyor.

EMİR CÖMERT, OYLAMANIN YENİDEN YAPILMAMASI DURUMUNDA İTİRAZ EDEBİLİR

Emir Cömert, PM toplantısında toplam 59 üyenin yarısının 30,5 yaptığını, oylamanın 30’a 29 sonuçlanması üzerine, 30,5’un 31 olması gerektiğini ve 30 oy alan Filiz Ceritoğlu Sengel’in adaylığının geçersiz olduğunu savunuyor. MYK’ya gelen Filiz Ceritoğlu Sengel ismine CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın karşı çıktığı ve Emir Cömert’i önerdiği belirtiliyordu. Özkan’ın Selçuk’ta Emir Cömert ismi için de kulis yaptığı kaydediliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası