Ege Postası
Geri

CHP'de o isimler hak peşinde

CHP İzmir’de partililer aday adaylığı dosyalarını teslim etme telaşına düşerken, Buca’da CHP’li meclis üyeleri Osman Ergündoğar ve Emre Aykut ise farklı bir hazırlık içinde. 2014 yerel seçimlerinde belediye meclis üyeliğine aday adaylığını düşünen ancak Disiplin Kurulu tarafından aldıkları cezalar nedeniyle adaylık haklarını kaybeden Ergündoğar ve Aykut yaptıkları itirazlar sonrası CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nda savunma verecek. Ergündoğar yarın(Salı) Aykut ise önümüzdeki hafta kurul karşısında ter dökecek.
CHP'de o isimler hak peşinde
Haberler / İzmir
5 Ağustos 2013 Pazartesi 13:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de son yayınlanan genelgeyle birlikte belediye başkanlığı ve meclis üyeliği başvuruları 2 Eylül’e uzarken, CHP İzmir’de aday adayları ilçelere adeta akın etti. Partililer aday adaylığı dosyalarını teslim etme telaşına düşerken, Buca’da CHP’li meclis üyeleri Osman Ergündoğar ve Emre Aykut ise farklı bir telaşın içinde. 

“SAVUNMAYA ÇAĞRILDILAR”

Nisan ayı meclis toplantısında Buca Belediyesi Faaliyet Raporu oylaması sırasında yaşananlar nedeniyle Disipline sevk edilen 16 meclis üyesi arasında yer alan Ergündoğar kınama, Aykut ise Sevilay Dursun’la birlikte 2 yıl süreyle ihraç cezası almıştı. Dursun, partiden istifa ederken, 2014 yerel seçimlerinde belediye meclis üyeliğine aday adaylığını düşünen ancak kararla birlikte bu haklarını kaybeden Ergündoğar ve Aykut ise itirazda bulunmuştu. Yüksek Disiplin Kurulu itirazları değerlendirmeye aldı ve Ergündoğar’la Aykut’u savunmaya çağırdı.



ERGÜNDOĞAR GİDİYOR

Son dakika çıkan özel işleri nedeniyle Aykut yarın(Salı) yapılacak YDK toplantısına katılamayacak savunmasını önümüzdeki hafta verecek. ‘Geçerli özrü olmaksızın seçimlerde oy kullanmamak’ nedeniyle disipline sevk edilen meclis üyelerinden biri olan Ergündoğar ise kınama cezasının kaldırılması için yarın savunmasını verecek.

“CEZANIN MANTIĞI YOK”

Ergündoğar savunmasında, “Partiye uzun zamandır hizmet ediyorum. Grup kararı olmayan bir oylamaydı…Seçim değildi. Bir gündem maddesiydi ve ben de özgür irademle dışarı çıktım.Kınama cezasının hiçbir mantığı yok.Benle birlikte aynı gerekçeyle disipline sevk edilen isimlerle ortak savunma verdik. Ortak savunmanın altına imza attım. Buna rağmen nasıl oluyor. Ayrı ayrı savunma yapsak tamam ben hata yaptım diyeceğim. Eksik savunma verdim diyeceğim. Ama öyle bir şey yok. Ben ceza aldım. Diğer isimler almadı” diyecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası