Ege Postası
Geri

CHP'de örgüt buluşmasında neler konuşuldu'

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Arama Çalıştayı'nın ikinci gününde büyük örgüt buluşması gerçekleştirildi. Basına kapalı yapılan toplantıda Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın partililere net mesajlar verdiği öğrenildi. Öte yandan örgüt zirvesi sonrası il binasında sıkıntılı olan ilçelerle ilgili özel bir toplantı yapıldı.
CHP'de örgüt buluşmasında neler konuşuldu'
Haberler / Yerel Politika
3 Ekim 2020 Cumartesi 10:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Arama Çalıştayı, Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun ile Genel Sekreter Selin Sayek Böke'nin katılımıyla dün başladı.

Arama Çalıştayı’nın ilk gününde ‘iktidar yolunda neler yapılamalı’, ‘ittifak çalışmaları’ ve bundan sonra izelenecek yol haritası belirlenirken, bugünkü toplantıda parti içi sıkıntısı olanlar deyim yerindeyse eteğindeki taşları döktü.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen çalıştayın ikinci günündeki toplantıya Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun, İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, il yönetcileri ve ilçe başkanları katıldı.

Basına kapalı yapaılan toplantı saat 12.00’de başladı ve yaklaşık 3 buçuk saat sürdü. Örgüt toplantısında yapıcı proje paylaşımları, ülkenin önemli sorunları ve bunlara yönelik çözüm önerileri ele alındı.

BAŞKAN İNCE’DEN BÜYÜK JEST

Çalıştay kapsamında yapılan son toplantıda en çok öne çıkan ismin Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce olduğu öğrenildi. İnce’nin 6 aylık maaşını yapımı devam eden yeni CHP İzmir İl Binası için bağışladığı öğrenildi. Zamanında Güzelbahçe’de ilçe binası için de desteği olduğu bilinen Mustafa İnce’nin 6 aylık belediye başkanlığı maaşını parti yönetimine destek olmak ve katkı sunmak amacıyla bağışladığı aktarıldı.

ÖN SEÇİM KONUSU

Son zamanlarda CHP’li vekillerin önemle üzerinde durduğu ve vekil adaylığı için koşul sundukları önseçim konusunun da toplantıda konuşulduğu öğrenildi. Ana konular arasında yer almayan önseçimle ilgili herhangi bir vekilin toplantıda bu konuda ısrarcı olmadığı belirtildi.

SALICI’DAN PARTİLİLERE SERT UYARI

Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın toplantıda yaptığı konuşmada İzmir örgütünün bir arada hareket etmesinin önemine vurgu yaptığı öğrenildi. Salıcı’nın, partinin belediye başkanından ilçe başkanına kadar herkese ihtiyacı olduğunu söylediği ve ilçe başkanlarının ve belediye başkanların görevleri konusunda bazı açıklamalar yaptığı belirtildi.

İllerde en yetkili olan kişilerin il başkanları olduğunu belirten Salıcı’nın parti içerisinde kavga görüntüsüne izin vermeyeceklerini, sorunların hiyerarşik düzen izlenerek önce ilçe, sonra il ve son olarak genel merkeze getirilmesi gerektiğini söylediği öğrenildi.

Salıcı’nın partilileri sosyal medya kullanımı konusunda da uyardığı ve “Parti yöneticisi, belediye başkanı konusunda partiyi küçük düşüren eylemlere girenleri partiden atarız” dediği belirtildi.

Salıcı’nın, örgüt toplantısında net bir mesaj vererek, belediye başkanının örgütün üstünde olmadığı, belediye başkanının kendi işini yapması gerektiği ve örgüt başkanının kendi işini yapması gerektiğini söylediği belirtildi. Salıcı’nın bir örgüt başkanı belediye başkanını medya önünde veya sosyal medyada eleştirirse o kişiyi anında görevinden alacağını söylediği de ileri sürüldü.

Son olarak anketler değerlendirilirken, iktidar yürüyüşünün kesintiye uğramaması için çalıştayda ittifaka devam kararı çıktığı öğrenildi.

CHP İLDE SORUNLU İLÇELERLE TEK TEK GÖRÜŞÜLDÜ

Örgüt zirvesi sonrası il başkanlığına geçen genel başkan yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ile İl Başkanı Deniz Yücel sıkıntılı olan ilçelerin durumunu görüştü. Toplantıda sırasıyla Gaziemir, Selçuk ve Menemen ilçelerinin sorunları ve anlaşmazlıkları masaya yatırıldı.

CHP İzmir İl Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda İl BaşkanıYücel, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı Gaziemir, Efes Selçuk ve Menemen ilçelerinin belediye başkanlarını ve ilçe başkanlarıyla tek tek görüşerek sorunlarını dinlediler. Toplantıya CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da gitti. Toplantıda ilk olarak Gaziemir ilçesinin, ardından Efes Selçuk ilçesinin son olarak da Menemen ilçesinin sıkıntıları dinlenildi.

İzmir'in en sıkıntılı ilçesi olan Gaziemir'de 31 Mart yerel seçimlerinin ardından başlayan gerginlik sürerken, Belediye Başkanı Halil Arda ve İlçe Başkanı Kasım Özkan ayrı ayrı dinlendi. Gerginliğin bitmesi için genel başkan yardımcılarının özel çaba sarfettiği belirtililirken sorunun şimdilik özüme kavuştuğu ifade edildi.

Efes Selçuk ilçesiyle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis oturumlarında da tartışılan, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun da arazisinin de bulunduğu tarım alanı olmasına rağmen imar planlarında değişiklik yapılması planlanan arazi konusu konuşuldu.

Menemen Belediye Başkanı Serday Aksoy’un da ilçedeki sıkıntılarla ilgili görüştüğü öğrenildi.

Tüm sorunların masaya yatırıldığı toplantıda, CHP üst yönetimi sorunların çözümü konusunda belediye başkanlarına ve ilçe başkanlarına destek vereceklerini söyledikleri öğrenildi. Başkanlar toplantıdan sorunlar tatlıya bağlanarak ayrıldı.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası