Ege Postası
Geri

CHP'de yedek bilmecesi

CHP İzmir İl yedek yönetim listesinde yer alıp aday adaylığı başvurusunda bulunan yöneticilerin hem partinin açıkladığı 2 Eylül hem de YSK’nın açıkladığı son istifa tarihi 1 Aralık’a kadar görevlerinden istifa etmemeleri adaylıklarını tehlikeye soktu. Aralarında Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı olan Müjdat Ünsalan'ın da bulunduğu 7 il yedek yönetim üyesinin aday adaylığının geçersiz sayılması gündemde.
CHP'de yedek bilmecesi
Haberler / Yerel Politika
3 Aralık 2013 Salı 16:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Genel Merkezinin aday olmak isteyen il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerine görev bıraktıracak 15 Temmuz genelgesine CHP İzmir il yedek yönetim kurulu üyeleri uymadı. Aday adaylığı başvurusu yapan yedek üyelerden sadece Çiğli Belediye Meclis üyeliği başvurusu yapan Yüksel Arduç istifa dilekçesini İl Başkanlığı’na teslim etti.Aralarında Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı olan Müjdat Ünsalan'ın da bulunduğu 7 il yedek yönetim üyesinin aday adaylığının geçersiz sayılacağı öne sürüldü.

2 EYLÜL’E UZATILMIŞTI

CHP Genel Merkezi 5 Haziran 2013 tarihli Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) aldığı kararlarla yayınladığı genelgeyle yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyen parti yöneticilerine ‘koltuk bırakın’ demişti. Görev yaptıkları yerden aday olmak isteyen İl, İlçe ve Belde yöneticileriyle yönetim kurulu üyeleri için son istifa tarihi önce 15 Temmuz olarak açıklanmış daha sonra 2 Eylül’e uzatılmıştı.

İL’DE 3 İSTİFA YAŞANMIŞTI

CHP İzmir’de 2 Eylül sürecinde 16 ilçe başkanı görevinden istifa ederken, İl yönetiminde ise Hüseyin Mutlu Akpınar, Rıza Gök ve Serdar Sandal istifa edip aday adaylığı başvurusu yapmıştı. Yönetimde yaşanan istifalar sonrası yedek listenin ilk üç sırasında yer alan Berk Ulusal, Şirin Akgül ve Ercan Çınarlı il asil yönetimine girmişti.

1 ARALIK’TA GEÇTİ

CHP İzmir İl yedek yönetim listesinde yer alıp aday adaylığı başvurusunda bulunan yöneticilerin hem partinin açıkladığı 2 Eylül hem de YSK’nın açıkladığı son istifa tarihi 1 Aralık’a kadar görevlerinden istifa etmemeleri adaylıklarını tehlikeye soktu.

7 İSİM VAR

Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı olan Müjdat Ünsalan, meclis üyeliği başvurusunda bulunan Banu Özdemir, Funda Ayaz, Remzi Palabıyık, Hasan Bağlarbunarı, Sinan An ve Azimet Gürbüz’ün genelge ve tüzük gereği istifa etmeleri gerekmesine rağmen istifa dilekçelerini İl’e teslim etmemesi adaylık şanslarını zora soktu. Aday adaylığı başvurusu yapan yedek üyelerden sadece Çiğli Belediye Meclis üyeliği başvurusu yapan Yüksel Arduç istifa dilekçesini İl Başkanlığı’na teslim etti.

İLK TOPLANTIDA GÜNDEM MADDESİ

CHP İzmir İl yönetiminin 7 isminde durumunu ilk yönetim kurulu toplantısında gündeme getireceği belirtildi.İl yöneticilerinin büyük çoğunluğu  7 ismin aday olma hakkını kaybettiğini öne sürdü.

EREL: BENCE GEREK YOK

Örgütlerden Sorumlu İl Başkan yardımcısı Barış Erel, durumları tartışılır hale gelen aday adayları için, “ Yedeklerle ilgili çok net bir ibare yok. Genelgeye ve Seçim Kuruluna baktım. Benim yorumum istifalarının gerek olmadığına yönelik olur. Tabiki bu durumu il yönetici arkadaşlarımızla birlikte masaya yatıracağız. Son değerlendirme Genel Merkez’in olacak. Genel Merkez aday gösterilmelerinde engel görmeyip aday gösterebilir.Aday gösterildiklerinden sonra itiraz gelirse bu durumda Seçim Kurulu kararı verir” dedi.

TÜZÜK VE GENELGEDE NE YAZIYOR

CHP’de Tüzüğe göre haklarında ihraç ve kınama gibi ceza verilmiş olanlar ile yasalara göre adaylıklarında engel olanlar ve yönetim kurulu üyeliği görevinden istifa etmemiş olanlar adaylık için başvuramayacak. Genelgede kadın ve gençlik kolları, disiplin kurulu ile belediye ve il genel meclis üyeleri ile muhtarlara istifa zorunluluğu getirmemişti.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası