Ege Postası
Geri

Hedef "engelsiz Karabağ' lar

Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı İşadamı Bedri Serter, Karabağlar’da herkesin örnek göstereceği bir yaşam alanı yaratmak için yola çıktıklarını belirtti. Serter, ilçede yaşayan vatandaşların ortak mutlulukları için çalışacaklarını da dile getirerek, “Özellikle engelli vatandaşlarımızın daha rahat yaşaması için engelsiz bir Karabağlar yaratacağız” dedi.
Hedef
Haberler / Yerel Politika
3 Aralık 2013 Salı 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Toplumda yaşayan tüm bireylerin eşit olduğuna inancımızla, Karabağlar’da yaşayan engelli vatandaşlarımızın sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapacaklarını ifade eden Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı İşadamı Bedri Serter, “Engelli vatandaşlarımızın başkalarına bağımlı olmadan hayatlarını sürdürmelerini sağlamak, onları çalışma imkanlarına kavuşturmak üzere iş imkanları yaratmak, her türlü sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla Karabağlar’da özel projeleri hayata geçireceğiz” dedi.
Bu çerçevede ilk olarak Engelli Koordinasyon Merkezi kuracaklarını dile getiren Serter, bu merkezde yapılacak çalışmaları şöyle sıraladı;
“Karabağlar ilçesi sınırları içinde yaşayan engelli insanlarımıza ait sayı ve bilgileri toplayarak bir veri tabanı oluşturulması, engellilere ve ailelerine yerel yönetim olarak sağlık, eğitim, rehabilitasyon, iş istihdamı ve hukuksal haklar konusunda danışmanlık yapmak. Gündelik yaşamı kolaylaştıracak, sosyal yaşama uyum sağlamalarını sağlayacak üretim sürecine dahil olmalarının önünü açacak çeşitli faaliyetlerin yapılması. Toplumun bu konudaki duyarlılığını ve bilgisini arttıracak çalışmaların yapılması. Meslek edinmeleri için gerekli çalışmaların yapılması. Sağlık koşullarının iyileştirilmesi için sağlık hizmeti desteği sağlanması ve istihdam edilmelerine yönelik iş projelerinin geliştirilmesi.”

ENGELSİZ AKADEMİ
Karabağlar İlçesinde yaşayan engelli vatandaşların yaşama katılması için, meslek edindirme kursları, kişisel gelişim ve girişimcilik ile ilgili konularda eğitim verilecek olana “Engelsiz Akademi”yi hizmete açacaklarını da dile getiren Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı İşadamı Bedri Serter, “İŞKUR’la birlikte düzenleyeceğimiz organizasyonla bu Akademide engelli vatandaşlarımıza çeşitli eğitimler ve kurslar düzenleyeceğiz. Engelsiz Akademi’de eğitim alarak iş arayan engellilerimizi sertifikalarını aldıktan sonra Karabağlar’daki İşverenlerle yüz yüze buluşturacağımız İş Günlerinde firmalar işe alacakları personelle ilgili aradıkları şartları dile getirecek, o işe uygun olan engellilerle mülakat yapacaklar. Böylece işvereni de engellilerimize getirerek yaşadıkları yer olan Karabağlar’da iş bulmalarını kolaylaştıracağız” dedi.

KARABAĞLARI ENGELLİLERLE BİRLİKTE DÜZENLEYECEĞİZ…
Karabağlar İlçesi’nin engellilerin yaşamasına uygun hale getireceklerini de ifade eden Bedri Serter şunları dile getirdi;
“Yaşamın her alanında birlikte yaşamamız gereken engellileri kent planlamasından çevresel şartlara kadar hayatin içine alan bir modeli hayata geçirmek amacıyla ''Engelsiz Karabağlar'' adını verdiğimiz bir projeyi hayata geçireceğiz. Engelliler için kolay yaşanabilir bir kent yaratmak için bütün altyapı çalışmalarımızda ve kentsel düzenlemelerimizde engellileri de düşünerek hareket edeceğiz. Yol-asfalt çalışmalarımızı, kaldırım düzenlemelerimizi, sinyalizasyon sistemlerimizi onlara göre planlayacağız. İlçemizdeki okulları inceleyerek engelli çocuklarımızın okula giriş çıkışlarında zorluk çektiği mimari engellerin asgari düzeye çekilmesi sağlayacağız.”

KARABAĞLAR BELEDİYESİ ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ
Engelli vatandaşların spor yapmalarını sağlayacak ve toplumla kaynaşmasına katkı koyacak projeleri olduğunu da açıklayan Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı İşadamı Bedri Serter, “Sporun, engelli bireyler için daha farklı bir önemi vardır. Çünkü spor, zaten yaşamlarında birçok engelle karşılaşan ve bu engellerin yarattığı stresle birlikte yaşayan engelli bireylere, yeni bir pencere açabilmektedir. Engel türü ve derecesi ne olursa olsun hareket etme, egzersiz yapma, sportif aktivitelere katılma bireye haz vermekte, hareket etmekten duyulan haz da bireyin yaşam motivasyonunu arttırmaktadır. Bu tespitlerden yola çıkarak Karabağlar Belediyesi bünyesinde “Karabağlar Belediyesi Engelli Spor Kulübü”nü kurmaktaki amacımız; engelli vatandaşlarımıza yalnızlığını diğer insanlarla paylaşmaları, arkadaşlık kurup sosyalleşebilmeleri, dayanışmayı öğrenip yeteneklerini tanıyıp, kendisine, bedenine ve diğer insanlara karşı olumlu duygular geliştirebilmeleri fırsatını vermek ve mutlu bireyler olmalarını sağlamaktır” diye konuştu.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası