Ege Postası
Geri

Engin, seçim ateşini yaktı: Hedefte Yıldırım!

Karşıyaka Belediye Başkan aday adaylığı için CHP Genel Merkezi’nden vize alamayan ve yola il başkanı olarak devam edecek olan Ali Engin, il yönetimi ve ilçe başkanlarının tam kadro katılımıyla düzenlediği basın toplantısında 'tek vücut' mesajı verdi. İzmir’de seçime en hazır ve en güçlü parti olduklarını söyleyen Engin, AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanması beklenen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı hedef alırken önemli iddialar ortaya koydu. Engin, “Seçim kampanyasında demiryolları müteahhitleri, karayolları müteahhitlerinin araçlarını İzmir’de göreceksiniz. Bu demokrasi m? seçim m? Bu eşit olmayan adil olmayan güce örgütümüzle karşı duracağız. Bu müteahhitleri İzmir’e sokmayacağız. Yıldırım’a sunmak için hazırlanan dolar dolu bavulları İzmir’e sokmayacağız. Bunlarla seçim kampanyası yapmak istiyorlar. Buna İzmirlilerle birlikte dur diyeceğiz” dedi.
Engin, seçim ateşini yaktı: Hedefte Yıldırım!
Haberler / Yerel Politika
2 Aralık 2013 Pazartesi 13:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka Belediye Başkanlığı hayalini her fırsatta dile getiren, bu doğrultuda aday adaylığı talebini de Genel Merkez’e ileten CHP İzmir İl Başkanı Engin’e beklediği ‘vize’ çıkmamıştı. Genel Merkez’in 2 Eylül genelgesini deldirtmeme kararı sonrası istifayı rafa kaldıran ve partisinin başında seçimlere il başkanı olarak girme kararı alan Engin, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda tüm il yöneticileri ve 30 ilçe başkanı da hazır bulundu.

İZMİR’DE SEÇİME EN HAZIR PARTİYİZ

Yerel seçim hazırlıklarının 18 aydır devam ettirdiklerini, kentte 425 köye ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Engin, tarım hayvancılık sanayi turizm işsizlik gibi sorunlara duyarsız kalmadıklarını söyledi.CHP olarak kentin sorunlarını kamuoyunun gündemine taşıdıklarını belirten Engin, “ CHP İzmir’in en güçlü en büyük partisi. Seçime her bakımdan en hazırlıklı parti…Mali gücümüz iyi… Açık ve şeffafa bir anlayışın gereğini yerine getirdik. Bütün örgütlerimizi hesapları da aynı şekilde…Seçime borçsuz gireceğiz. Mali ve siyasi bakımdan hazır kıtayız. 30 ilçe başkanı 30 il yöneticimizle yoldaşça arkadaşça hep birlikte yol alıyoruz. Disiplinli iş odaklı dedikoduya dayanmayan bir siyasi çalışma yaptık.Bütün örgütüme şükranlarımı minnetimi sunuyorum. Partimizdeki bu birlik beraberlik sonuna kadar devam edecek. Ben onlara güveniyorum onlar bana güveniyor. İzmirliler bizden zafer bekliyor. 30 ilçeyi ve Büyükşehir’i alacağız.30 Mart’ta İzmir’i Atatürkçü, cumhuriyetçi, kenti dünya markası yapmaya devam edecek bir belediye başkanını yüzde 60’la seçeceğiz" dedi.


ANKARA SALVOSU İZMİR ÖVGÜSÜ

‘İzmir’de bir şey yapılmıyor. EXPO yerel yönetimlerden dolayı kaybedildi’ eleştirilerini şiddetle reddettiklerini ifade eden Engin, “ CHP’li belediyelerin neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Gerek Büyükşehir gerekse de ilçe belediyeleri 30 yılda yapılan yatırımları 10 yılda yaptılar.Ulaşım sistemi yeninde ele alındı. Yeni trenler yeni vapurlar geliyor. Yeni bir Fuar alanı kazandırıldı. Körfez yeniden yüzülebilir hale gelecek. Kıyı tasarım projesi start aldı. İzmirli denizle buluşacak.Hem de 70 yıl sonra kent merkezinde denize girebileceğiz.Şu bilinsin Ankara’da yapılmış 1 kilometre metro yok. Ankara Büyükşehir en batak borçlu belediye... İzmir Büyükşehir Belediyesi de en başarılı en borçsuz belediyedir. Yapılan baskılar, müfettiş incelemeleri sonrası çocuklara mandalina dağıtıldı, öğretmenlere şal dağıtıldı davası açıldı. Bu bizim için gurur vesilesidir. Belediyemizin ne kadar açık saydam yönetildiğinin göstergesidir” diye konuştu.

İNCİRALTI’NDA TAKİPÇİ OLACAĞIZ

İzmir’in EXPO’yu kaybetmesi sonrası İnciraltı’nın yağmalanmaması, bölgeye AVM’lerin yapılmaması noktasında örgüt olara takipçi olacaklarını ifade eden Engin, “ İnciraltı’nın planlarda öngörülen 4 katlı termal alan ilan edilmesi mücadelesini vereceğiz. Bu konunun takipçisi olacağız. Oradaki arazi yalnızca hak sahiplerinin değil, İzmirlilerindir. Oraya milyonlarca turist gelecek. Kentin yeşil alanı olacak. Hem arazi sahipleri hem paydaşlar hem de yönetimler el ele verip bölgenin turizm alanı olarak kalması için STK’lar, partiler, yerel yönetimler, hükümet bir araya gelmesi gerek. 4 milyon metrekare bir alan bu….Denize de sıfır noktada hem de” dedi.


HEDEFTE YILDIRIM
Konuşmasında iktidara yüklenen ve İzmir’e yönelik kamu yatırımlarındaki düşüşe dikkat çeken Engin, önümüzdeki günlerde AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanması beklenen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a yüklendi. Engin şunları söyledi; “ İzmir vergisini vermede Türkiye’de ilk üçte…Ancak kamu harcamaları bakımından 76’ıncı sıradayız. Yatırımları başka yerlere vergi ödenmeyen yerlere götürmüş. ‘İzmir’de yatırım yapıyoruz, eşit davranıyoruz’ demeye hakları yok. Bu yalanı İzmirliler yutmayacak. Seçim meydanlarında söyleyeceğiz. Bakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı  35 proje nered…Aradan 3 yıl geçti. Bir tane örnek göstersinler. Havalimanını özel sektör yapıyor. İzmir-İstanbul otoyolu. İçinden bir çok il ilçe geçiyor. Nereye giderlerse aynısını söylüyorlar İzmir’de de aynı numarayı çekiyorlar Bu proje hangi ilin projesi…Yapılan yatırımlar dış krediyle özel sektör tarafından yapılıyor. Binali Yıldırım’ın yaptığı projeler değil bunlar…Hükümet kendi belediyelerine izinleri 1 ayda veriyor. CHP’li belediyeler olunca yıllara yağıyor. Bu nasıl eşitlik.Kamu kaynaklarıyla müteahhit paralarıyla seçim kampanyası yapacağım medyayı teslim alacağım hesabı yapıyorlar. Bizim yandaş müteahhitimiz yok. Müteahhitlerden partiye destek almıyoruz.Biz parti olarak belediyelerimizden bir lira bile destek almadık. Seçim kampanyasında demiryolları müteahhitleri, karayolları müteahhitlerinin araçlarını İzmir’de göreceksiniz. Bu demokrasi m? seçim m? Bu eşit olmayan adil olmayan güce örgütümüzle karşı duracağız. Bu müteahhitleri İzmir’e sokmayacağız. Yıldırım’a sunmak için hazırlanan dolar dolu bavulları İzmir’e sokmayacağız. Bunlarla seçim kampanyası yapmak istiyorlar. Buna İzmirlilerle birlikte dur diyeceğiz. Tertemiz insanlarız. Bize anca iftira atılabilir. İftira da bu ceketlerde durmaz”

KIRGINLIK YOK GÖREVE DEVAM

Karşıyaka Belediye Başkan aday adaylığı için Genel Merkez’den vize alamamasına yönelik açıklamalarda bulunan Engin, “ Uzun yıllardır partime hizmet ediyorum. Karşıyaka’da görevi üstlenmemle ilgili talepler geldi örgütten vatandaştan... Ben de Genel Merkez’e aktardım. Bir hafta 10 gün değerlendirdiler. Bu süreçte görevde kalmamın daha doğru daha yararlı olacağı noktasında mutabakata vardık. Genel Başkanımızın, Genel Başkan Yardımcılarımızın bana ve arkadaşlarıma güven duyması bizi onurlandırdı. Bu güvene layık olmaya çalışacağız.1 Aralık hakkı beni de kapsıyordu. Bu hakkı kimseyle paylaşmam. Bu hakkımı İzmirlinin partimin lehine kullandım. Hiçbir genelge insanların kanundan aldığı hakkı geri bırakmaz. Siyaseti kendi çıkarları için değil parti için yapıyorum. Hiçbir burukluk yaşamadan göreve devam edeceğim. Onurla şerefle kırgınlığım olmadan daha büyük bir heyecanla partinin iktidarı için çalışacağım” dedi.


HALK ÖRGÜT İSTEMİYORSA DEĞİŞİR

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a kaşı bir tutumu olmadığını ifade eden Engin, “ Karşıyaka’da bir sorun yok. Yüzde 75 oy alacağız. Bunu bir arkadaşımızla alacağız. Açıklanacak adayın arkasında olacağız. Adaylarımızı belli lobiler değil köşe yazarları değil halk belirleyecek.Örgüt belirleyecek. Halk istiyorsa belediye başkanı 3 dönem de 4 dönemde görev yapabilir. Cevat Durak’la şahsi bir sorunum yok. Görevine devam edebilir. Ama halk istemiyorsa örgüt istemiyorsa yerine bir başka arkadaş gelir. Kimseye bir karşıtlığım yok. Kimseye hırsla nefretle bakmam. Durak benim 30 yıllık arkadaşım. Karşıyaka’da kimi belediye başkanı görmek istiyorsun diye sorarlarsa yetkili kurumlara görüşümü söylerim. Bu görüşümü de söyleyeceğim” ifadelerini kullandı.

7 VEKİL YORUMU: GÖRÜŞEBİLİRLER
CHP İzmir’de bomba etkisi yaratan 7 vekilin Ankara’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığı görüşmenin hatırlatılması üzerine Engin, “ Daha önce ilçe başkanlarımızda ziyaret yapmıştı. Vekillerde görüşebilir. Ben de görüştüm. Vekillerde görüşebilir. Görüşemezse sıkıntı olur. Vekillerimizin de görüşü vardır. Bunu dile getirmişlerdir. Tam da zamanı. Kendilerini kutluyorum. Aldığım bilgiye göre 15’inden sonra büyükşehir adayımız belli olacak. Bu süreçte en doğal haklarını kulandılar. Şimdi söylemeyeceklerde ne zaman söyleyecekler” yorumunda bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası