Ege Postası
Geri

O afişler İzmir’de dört bir yanda!

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin alınlarında "kadın adayları unutma" yazan fotoğrafların yer aldığı afişler İzmir’de kentin dört bir yanında vatandaşların dikkatini fazlasıyla çekiyor.
O afişler İzmir’de dört bir yanda!
Haberler / Yerel Politika
2 Aralık 2013 Pazartesi 11:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı ve meclis üyeliğinde kadın sayısının artmasını amaçlayan KA.DER, (Kadın Adayları Destekleme Derneği) kamuoyu oluşturmak adına önemli bir çalışmayı hayata geçirdi. Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan “Kadın Adayları Unutma!” kampanyası İzmir’de start aldı. AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Gene Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin alınlarında "kadın adayları unutma" yazan fotoğrafların yer aldığı afişler İzmir’de kentin dört bir noktasında billboardlara yerleştirildi. Kentin işlek noktalarına asılan afişler yaklaşan yerel seçimler öncesi üç genel başkanın da aynı karede olması nedeniyle vatandaşların dikkatini fazlasıyla çekiyor.

İZMİR’DE BAŞVURU ÜST DÜZEYDE OLMADI
Kadınlar siyasette topuk seslerini artırmak, kotalarla eşit temsil hakkı elde edebilmek için mücadele verirken, yerel seçimde göreve talip olmada İzmir’de erkeklerin çok gerisinde kaldı. İzmir’de 2014 yerel seçimleri için belediye başkanlığı aday adaylığı için başvuran kadın sayısı CHP’de yüzde 16, AK Parti’de yüzde 7 oldu.MHP’de ise şuana kadar açıklanan ilçe belediye başkan adayları arasında kadın yok.
2009 Yerel Seçimlerinde il, ilçe ve belde olarak seçilen toplam 2 bin 950 belediye başkanından sadece 26’sı kadındı…



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası