Ege Postası
Geri

CHP'den AKP'ye büyük tepki

CHP Gençlik Kolları Başkanı Doğan bir açıklama yaptı.
CHP'den AKP'ye büyük tepki
Haberler / Politika
29 Aralık 2012 Cumartesi 16:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- CHP gençlik kollarından AKP'ye tepki. Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan AKP Gençlik Kollarının beyanlarına yönelik bir açıklama yaptı.
İşte o açıklama...
"AKP yönetimindeki TÜRKİYE her gün yeni bir uygulama ile karşı karşıya kalıyor. Bu durum artık alışılmış bir hal aldı. Başbakan canının her istediğine olur, her istemediğine olmaz diyerek adete bir firavun tavrı sergiliyor.
Ülkede ne kadar kurum ve kuruluş varsa baskı ve dayatma ile her isteğini dikte etmeye çalışıyor. Gün geliyor televizyon dizilerine müdahale ediyor, gün geliyor ömrünü bu ülkede bilime adamış akademisyenlere, profesörlere, doçentlere siz olsanız ne olur olmasanız ne olur diyebiliyor. Bunun en son örneği ODTÜ de Göktürk 2 uydusunun fırlatma töreni sırasında yaşanan olaylardır. 3500 çevik kuvvet polisi ile bir devlet üniversitesine girmeyi marifet sayan bir başbakan var.
AKP yönetimi toplumun her kesimini baskıyla, zindan korkusuyla, farklı yaptırım yönleri keşfederek susturmaya çalışması ODTÜ’de patlak vermiştir.

Orada binlerce öğrenci Başbakana tepkileri ile şunu ifade etmek istemişlerdir: “Başbakan bu ülkede 413 öğrenci tutuklu haberin var m?

Başbakan bu ülkede yüzlerce öğrenci hükümlü olmadan tutuklandı haberin var m? Başbakan bu ülkede öğrenciler hala öğretim harçlarını ödeyerek okuyorlar haberin var m? Başbakan bu ülkede hala senin de zamanında şikayet ettiğin YÖK diye bir kurum var.

Başbakan bu ülkede üniversite sınav soruları senin döneminde çalınmaya başlandı. Haberin var m? Başbakan bu ülkede artık üniversitelerde, öğrenci konseyleri, öğrenci kulüpleri yok denecek kadar azaltıldı.” Evet, sayın başbakan bu tepkiyi okumak istiyorsa ana, temel sebepler bunlardır.
Başbakana bağlı gençlik kollarının yaptığı açıklama daha manidardır. Burada Başbakana bağlı gençlik kolları diyorum çünkü AKP gençlik kolları Başbakana bağlıdır.

Başbakana üzülmeyin diyor; demek ki başbakan üzülmüş. Bizlerde merak ediyoruz, Başbakan açıklamalıdır neye üzüldü, polisin daha fazla şiddet kullanamamasına m?

Üç beş çapulcu diyor başbakana bağlı gençlik kolları ODTÜ deki olaylar için. Anlaşılan ODTÜ ve üniversite direnişi bütün AKP’yi sarsmıştır. Bugün bu ülkenin bütün gençleri olarak Ahmed Arif’in dediği gibi “derste, sırada, her yerde varız ve var olmaya tüm baskılara karşı var olmaya devam edeceğiz.”

AKP Gençlik Kolları Başbakan bursları arttırdı diyor, peki akıllarına hiç gelmiyor mu başbakanının oğlunun servetine servet kattığ? Oğlunun arabası yokken şimdi gemilerinin nasıl olduğunu sormak hiç akıllarına gelmiyor m? Daha fazla görev düşüyor bize, genç kardeşlerime daha fazla sorumluluk düşüyor. Bakın bir tepki başbakanın kimyasını temelden bozdu. Alt üst oldu tüm gündemi, onu gençlik kolları da toparlayamıyor. Gücünüzün farkına varın genç kardeşlerim. Hep birlikte bu ülkeyi demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe, barışa ve kardeşliğe kavuşturabiliriz.”
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası