Ege Postası
Geri

CHP'den Aygün açıklaması

Hamzaçebi: "Sayın Aygün Genel Başkan'ın çağrısına kulak verecek bir arkadaşımızdır."
CHP'den Aygün açıklaması
Haberler / Politika
16 Ocak 2013 Çarşamba 10:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Paris'te öldürülen PKK'lının ailesine taziye ziyaretine ilişkin Başbakan’ın sözlerini, “Sayın Başbakan’a aynı konuda kendi milletvekillerinin hangi değerlendirmeleri yaptığını bir okumasını tavsiye ediyorum” diye değerlendirdi ve “Sayın Aygün’de Sayın Genel Başkan’ın çağrısına kulak verecek olan bir arkadaşımızdır” dedi.

CHP Grup başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ile Emine Ülker Tarhan, TBMM’de düzenledikleri basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında yaptığı konuşmaya yanıt verdi.

Başbakan’ın grup konuşmasını eleştiren Hamzaçebi, “Milleti kucaklayan, geleceğe umutla bakan, topluma barış ve mutluluk vadeden bir konuşmanın ötesinde toplumu kutuplaştıran, sen-ben ayrımına yol açan kutuplaşmalardan siyasi çıkar sağlamaya yönelik bir konuşmaydı. Sayın Başbakan’ın yaptığı tam anlamıyla popülizmdir” diyerek şöyle devam etti:

“Şunu tavsiye ederim Sayın Başbakan’a, CHP’nin ortaya koyduğu bu siyasal tavrın değerini bilin. Bu önemli bir siyasal tavırdır. 'Terörü yenmek üzere siz üzerinize düşen birtakım görevler olduğu kanaatindeyseniz bu görevleri yerine getirin, bizle de bu süreci paylaşın' dedik.

Sayın Başbakan’ın dediklerini anlamakta zorluk çekiyorum. Sayın Başbakan bir 'Sizin desteğinize ihtiyacım yok' diyor, öte taraftan da diyor ki 'Gelin beraber çalışalım.' Hangisi Sayın Başbakan’ın tutumudu? Sayın Başbakan biz, size siyasal tavrımızı söyledik. Süreci eğer başlatmış iseniz muhalefete, ana muhalefet partisine bilgi vermeye ben sizi davet ediyorum.

CHP olarak biz bu sorunun çözüm yerinin parlamento olduğunu düşünüyoruz. Sayın Başbakan çarklardan söz ediyor. Biz hangi konuda olursa olsun başlangıçtaki tutumumuz ne ise sonrasında da tutumumuzu aynı şekilde ortaya koymuşuzdur, bir çelişki CHP politikalarında görülemez. Sayın Başbakan tarafına baktığımızda biz Sayın Başbakan’ın siyasette tutarlı bir çizgi izlemediğini görüyoruz.

Sayın Başbakan’ın siyasi hayatı zikzaklarla doludur.”

"KENDİ MİLLETVEKİLLERİNİN DEĞERLENDİRMELERİNİ OKUSUN"

Başbakan’ın, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’e yönelik sözlerine ilişkin de Hamzaçebi, “Sayın Hüseyin Aygün’ün, ziyareti nedeniyle bir değerlendirme yaptı Sayın Başbakan. Ben Sayın Başbakan’a aynı konuda kendi milletvekillerinin hangi değerlendirmeleri yaptığını bir okumasını tavsiye ediyorum. Acaba o konuda Sayın Başbakan’ın görüşü nedir, onu da merak ediyorum. Ben Sayın Başbakan’a sormak istiyorum. Sizin milletvekilinizin o konudaki beyanlarını öldürülen o üç kişiden birisiyle ilgili beyanlarını, olumlu değerlendirmelerini nasıl değerlendireceksiniz'” diye sordu.

“EDEBİN İÇİNİ BOŞALTTI BU BAŞBAKAN”

Başbakan’ın konuşmasını eleştiren Emine Ülker Tarhan da, “Her grup toplantısını Sayın Başbakan ağlama krizli, öfke krizli bir edep dersi haline getiriyor. Çok yadırgadığımı söylemek istiyorum. Öncelikle bize sürekli olarak, bize muhtaç olmadığını söyleyen ve önerilerimizi elinin tersiyle iten bir Başbakan ile karşı karşıyayız. Madem bize muhtaç değilsin niye sürekli olarak 'CHP şunu söyledi, bunu söyledi' diye ağlayıp duruyor Başbaka? Gerçekten yadırgıyorum bu davranışını. Edep diye diye aslında edebin içini boşalttı bu Başbakan. Sürekli edep dersi vermeye çalışıyor çevresindekilere. Bu adam ülkenin her karış toprağına edep ektiğini zannetse ne olur zannetmese ne olur. Benim için söyledikleri lafügüzaftır. Ben etrafıma bakıyorum şöyle, bana, bize edep dersi verecek bir başbakan göremiyorum etrafta” diye konuştu.

 SORULAR

Bir basın mensubunun, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun, Hüseyin Aygün hakkında yaptığı açıklamalar bir disiplin soruşturması olarak yorumlandı, ne diyorsunu? Parti içinde de itirazlar var, ne diyorsunuz'” sorusuna Hamzaçebi, “Sayın Kılıçdaroğlu yapmış olduğu açıklamada herkesi sorumlulukla hareket etmeye davet etmiştir. Partimizin bundan sonraki sürecinde herkes sorumluluğunu bilerek hareket edecektir. Parti içindeki birtakım görüşler, ortaya konan ifadeler partinin içerisinde bir tartışma bir karışıklık olarak kesinlikle yorumlanamaz. Bizim partimiz kitle partisidir. Kitle partisinde elbette milletvekillerinin çeşitli konularda farklı olarak değerlendirilebilecek görüşleri olabilir. Ancak bunları partide herhangi bir şekilde bir çatlak bir başka sıfatla değerlendirmek yanlıştır” yanıtını verdi.Bir başka soruya da Hamzaçebi, “Sayın Aygün’de Sayın Genel Başkan’ın çağrısına kulak verecek olan bir arkadaşımızdır” dedi. (Gerçekgündem)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası