Ege Postası
Geri

Güler'den 'Sessiz Çığlık'

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Balyoz Davası tutuklu aileleri tarafından düzenlenen 'Sessiz Çığlık' eylemine katıldı. Güler yaptığı konuşmada, “Bu davada yargılananlar yurtsever subaylardır; hiçbir suçları olmadığını biliyoruz” dedi
Güler'den 'Sessiz Çığlık'
Haberler / Politika
14 Ocak 2013 Pazartesi 11:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ANKARA- Balyoz Davası tutuklu aileleri tarafından, her Cumartesi günü saat 13.00'da Ankara Kızılay - Sakarya Meydanı'nda düzenlenen eylemin bu haftaki katılımcıları arasında CHP Milletvekilleri vardı. Aralarında İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir tutuklu yakınlarının çığlığına ses verdiler.

“İçeride yatan Kardak’ta Türk Bayrağı’nı dikmiş olan Ali Şentürk’tür”

CHP olarak başından beri Balyoz Davası’ndan tutuklu ve ailelerinin yanlarında olduklarını söyleyen Güler, “ Balyoz Davası’nda tanıdığım subayların her biri Türkiye aşığı yurtsever subaylardır. Balyoz Davası, Bağımsız Türkiye’ye gönül vermiş subayları tasfiye operasyonudur. Balyoz Davası’nda içeride yatan Kardak’ta Türk Bayrağı’nı dikmiş olan Ali Şentürk’tür. Balyoz Davası’nda içeride yatan yerli sanayiye dayanan savunma sistemini kuralım diyen subaylardır. Bu uluslararası bir tertiptir. Subaylarımız, eşleri, çocukları, anneleri ve babalarıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en onurlu sayfalarında yer alacaktır” dedi.

“Direnişiniz kutlu olsun”

Desteklerimizle bu onura ortak olmaya hevesli ve istekli olduğumuz için buradayız diyen Güler, “Üniversite öğretim üyelerinin direniş meydanından buraya geldik. Üniversite öğretim üyeleri YÖK’le beraber ortadan kaldırılan köleleştirilmiş, özerliği kaybolmuş, iktidarın uzantısı bir üniversiteye hayır diyorlar. Türkiye’nin her yerinden ‘özgürlük, eşitlik ve bağımsızlık’ sesleri yükseliyor” dedi. Güler sözlerini şöyle sonlandırdı: “ Bu diktatörlüğe son vereceğiz. Yurtsever subayları özgür kaldıkları güne karşılamaya hazırlanıyoruz, direnişiniz kutlu olsun” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası