Ege Postası
Geri

CHP'den Kayseri raporu: Sığınmacı politikaları gözden geçirilmeli

CHP Kayseri Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Aşkın Genç, 30 Haziran'da Kayseri'de yaşanan gerginliklere dair hazırladığı raporu partinin üst organlarına sundu. Raporda, Kayseri'deki bir göçmenin küçük yaşta bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla tutuklanmasının ardından kentte başlayan ve toplumsal bir huzursuzluğa dönüşen olaylar detaylandırıldı.
CHP'den Kayseri raporu: Sığınmacı politikaları gözden geçirilmeli
Haberler / Politika
10 Temmuz 2024 Çarşamba 10:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Genç'in raporu, 31 Mart 2024 seçimlerinden bu yana devam eden olayları ele alıyor ve sığınmacı politikasının acilen gözden geçirilmesi gerektiğini vurguluyor. Raporda, "Kayseri'de yaşananlar, yalnızca kent içinde değil, ulusal düzeyde de ciddi bir krize dönüşmüştür" ifadesine yer veriliyor.

Raporda, Kayseri'de sığınmacılara yönelik tepkilerin patlak vermesiyle sokaklara dökülen kalabalıkların Suriyelilere ait iş yerleri ve araçlara zarar verdiği, 15 emniyet mensubu ve bir itfaiye erinin yaralandığı, 474 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. BirGün'den Mustafa Bildircin'in aktardığına göre, ayrıca, Kayseri'nin Türkiye'deki en yoğun Suriyeli sığınmacı nüfusuna sahip onuncu şehir olduğu kaydediliyor.

Genç, sığınmacıların ucuz iş gücü olarak kullanılmasından Türkiye'deki işsizlik ve kayıt dışı çalışmaya kadar pek çok toplumsal soruna değiniyor. Raporda, "Sığınmacılara yönelik sosyal yardımlar ve entegrasyon politikaları yetersiz kalmaktadır. Sığınmacıların büyük bir kısmı, geçimlerini sağlamak için düşük ücretli ve güvencesiz işlerde çalışmak zorunda kalmaktadır" ifadeleri kullanılıyor.

Raporun sonuç bölümünde ise iktidarın sığınmacı politikasının iflas ettiği ve toplumsal barışın sağlanması adına sığınmacıların insani koşullarda ülkelerine geri dönmelerini temin etmek için etkin ve kapsamlı politikalar geliştirilmesi gerektiği belirtiliyor. (T24 HABER)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası