Ege Postası
Geri

Vatandaşlardan ekonomi tepkisi: Işık açma-kapatma eylemi yapıldı

CHP lideri Özgür Özel'in çağrısıyla, saat 21.00'de vatandaşlar ekonomik duruma tepkisini ev ve iş yerlerindeki ışıkları açıp kapatarak gösterdi. ışık açma-kapama eylemi yurt genelinde gerçekleştirildi. Eyleme CHP Genel Merkezi de katıldı.
Vatandaşlardan ekonomi tepkisi: Işık açma-kapatma eylemi yapıldı
Haberler / Politika
9 Temmuz 2024 Salı 22:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Meclis'te partisinin grup toplantısında tüm Türkiye'ye seslenerek eylem çağrısı yaptı.

CHP lideri Özel, asgari ücretin 25 bin TL olmasını beklediklerini belirterek protesto çağrısında bulunmuş, "Bu akşam saat 21.00'de ayağa kalkın! Asgari ücrete zam istiyorsanız, asgari ücret artsın istiyorsanız bu akşam saat 9’da başlıyoruz. Işıkları yakın, ışıkları kapatın. Işıklar uzaydan görülecek. Kendinizi gösterin, zam isteyenler ayağa kalksın. Zammı söke söke alacağız..." demişti.

Özel'in çağrısı ve birçok siyasetçinin de desteğiyle başta İstanbul, Ankara, İzmir ve yurt genelinde vatandaşlar saat 21.00'de evlerinde ve iş yerlerindeki ışıkları açıp kapattı.

Vatandaşlar eylemle ekonomik duruma tepkilerini dile getirdi.

"YA GEÇİM OLACAK, YA SEÇİM OLACAK"

Özgür Özel, grup toplantısında çağrısını yaptığı ışıkları açma kapatma eylemini partisinin Ankara milletvekilleri ile gerçekleştirdi.

Özel, eylem videosunu "Saat: 21.00'de Ankara milletvekillerimizle ışıkları açıp kapattık. Ya geçim olacak, ya seçim olacak" notuyla paylaştı.

Ayrıca, CHP Genel Merkezi'nin ışıkları da saat 21.00'de açılıp kapatıldı.

CHP İZMİR DE EYLEME KATILDI

CHP İzmir İl başkanı Şenol Aslanoğlu o anları sosyal medyadan "Türkiye ile birlikte ayaktayız! Ya geçim, ya seçim!" notuyla paylaştı.

CHP'li vekiller TBMM'de telefon ışıklarını açıp kapadı

TBMM Genel Kurulu'nda ise görüşmelerin devam ettiği sırada saat 21.00 olduğunda CHP'li milletvekilleri cep telefonlarının ışıklarını açıp kapatarak eyleme katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası