Ege Postası
Geri

CHP'den Ödemiş Belediyesi'ne kredi tepkisi

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki Belediye Meclisi'nde kabul edilen bazı projelere finans sağlamak için İller Bankası'ndan 41 milyon 600 bin TL tutarında kredi alma kararının müsriflik olduğunu öne süren CHP'li İlçe Başkanı Nazan Dönmez, Ödemişlilerin ağır bir yükün altına sokulduğunu iddia etti. 
CHP'den Ödemiş Belediyesi'ne kredi tepkisi
Haberler / Yerel Politika
9 Eylül 2016 Cuma 18:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ödemiş Belediyesi'nin 5 Eylül Pazartesi günü yapılan meclis toplantısında AK Partili meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edilen kredi çekme kararı CHP'lilerin tepkisine neden oldu. İller Bankası'ndan 41 milyon 600 bin TL kredi çekilmesi kararını eleştiren CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez, meclis üyelerinin katılımıyla basın açıklaması yaptı. CHP grubunun karşı çıktığı İller Bankası'ndan kredi alma kararının ana para üzerine faiz, denetim, komisyon vergi gibi bir borç yükünü Ödemiş Belediyesi'nin sırtına yüklediğini öne süren Dönmez, "CHP grubunun şiddetle karşı çıktığı ve aslında park, bahçe yapımı gibi üst yapı, makyaja yönelik projelere bu denli yüksek rakamda kredi alınması, sürekli ekonomik sıkıntıdan dem vuran Ödemiş Belediyesi'nin müsrifliğidir. Oysa, Ödemiş Belediyesi'nin 2016 bütçesinin yarısı kadar yüksek olan bu kredi miktarı onlarca tarım işletmesinin önü açıp, binlerce insana aş-ekmek yaratılabilir. 2016 bütçesinde park ve bahçelere ayrılan miktar 7 milyon 183 bin TL iken söz konusu projelerin içerisinde yer alan sadece 6 park için 18 milyon 500 bin TL kredi alınmak istenmesi, ciddi kaynak israfıdır. Sadece mevcut Salı Pazarı Parkı'nın yeniden düzenlenmesi için kullanılacak miktar 7 milyon 100 bin TL gibi uçuk bir rakamdır. Bu rakamlar düşündürücüdür" dedi.


"BÜYÜKŞEHİR'DEN DESTEK ALINABİLİRDİ"

Ödemiş'in mahallelerinde muhtelif sokaklar için 7 milyon, beldelerdeki sokaklar için 1 milyon 700 bin TL, köylerden mahalleye dönüşen mahallelerdeki sokaklar için 3 milyon 300 bin TL gibi olağanüstü rakamlar istendiğini öne süren CHP'li Dönmez, "İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bütünşehir yasası daha tam devreye girmeden ilçemize, bölgemize özelikle tarıma yönelik yatırım yapan bir belediyedir. 30 Mart yerel seçiminden sonra Ödemiş Belediyesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilişkileri daha sağlam, daha samimi olsaydı ve politik davranılmasaydı, bugün kentimize yapılacak birçok yatırım ve projeler İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında diğer ilçe belediyelerin yaptığı gibi yapılabilir, hedeflenen bu projelerin tamamını ya da bir bölümünü Büyükşehir eliyle yapabilirdik. Böylece Ödemişliler 41 milyon TL gibi ağır bir borcun altına girmezdi. Ekonomimize hiçbir katkısı olmayan, kredinin yarısı makyaja, yarısı da belediyenin 2016 bütçesine koyduğu asli görevlerine gidecek bir büyük borcun altına Ödemiş Belediyesi'nin yani Ödemişlilerin sokulmasına, Ödemişlilerin gelecek 10 yılında ana paraya yakın faiz, komisyon, denetim ipoteği altında bırakılmasına, Cumhuriyet Halk Partisi olarak karşıyız ve kınıyoruz" diye konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası