Ege Postası
Geri

Bayır ve Çam'dan Bayraklı övgüsü

İzmir 1’inci Bölge Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Musa Çam, ikinci bölgede yer alan Bayraklı Belediyesi’nin bayramlaşma törenine katıldı, Başkan Hasan Karabağ’ın icraatlarını övdü. Bayraklı'da bayramlaşmaya katıldılar
Bayır ve Çam'dan Bayraklı övgüsü
Haberler / Yerel Politika
8 Eylül 2016 Perşembe 17:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI – Bayraklı Belediyesi’nin, Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda düzenlediği bayramlaşma törenine katılan CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Musa Çam, hem partililer ve belediye personeliyle bayramlaştı, hem de Başkan Hasan Karabağ’ın icraatlarına övgüler yağdırdı.

Birinci bölge milletvekilleri Bayır ve Çam, ikinci bölgede yer alan Bayraklı’daki bayramlaşma töreninde hazır bulunurken, CHP İlçe Başkanı Cemalettin Alper, ilçe yöneticileri, partililer ve belediye personeli de salonu doldurdu. Milletvekili Tacettin Bayır, personele “Hasan Karabağ gibi bir belediye başkanı bulduğunuz için çok şanslısınız” dedi. Bayır konuşmasında şunları söyledi:

ANALARIMIZ BİZE HERHALDE…

“Hasan Karabağ ile siyasettteki yol arkadaşlığımız oldukça eski. SHP döneminden beri birlikte çalışıyoruz. Bizi analarımız doğururken ona da  öyle yapmış herhalde, ‘Evladım Allah çapayı elinden bıraktırmasın, çok çalış, memleketi kurtar demiş’. Hasan başkan da bırakmadı çapayı elinden, biz de bırakmadık. Değerli Bayraklılılar bu bir bayramlaşma ama sadece bir şeye dikkat çekmek istiyorum. 14 yıldır iktidarda olan AKP iktidarı sistemli şekilde Cumhuriyet ve değerlerini yok etmeye çalışıyor. Son saniye ortaya koyduğu oyun çok tehlikeli. 15 Temmuz darbe kalkışmasını gerekçe göstererek asıl darbeyi şimdi yapıyorlar. Bunu bu bayram tatilinde iyi düşünmenizi istiyorum. Kurunun yanında yaşı da yakıyorlar. Yapılanların büyük bölümü AKP tarafından yapılan sessiz bir darbe. Bizim Mustafa Kemal Atatürk çizgisinden ve Cumhuriyetten taviz vermemizi beklemesinler vermeyeceğiz. Yolumuz Mustafa Kemal’in yoludur. Bu noktada hepinize büyük görev düşüyor. Onların TV’leri, gazeteleri, bavullarda dağıtacak paraları olabilir. Bizim de aslan gibi yüreğimiz var. Kalpaklı Atatürkçülerimiz var. Yolunuz açık, bayramınız kutlu olsun.”

 Milletvekili Musa Çam da salondaki kadın çoğunluğu görünce çok duygulandığını bunun Cumhuriyet ve demokrasiye ne kadar sahip çıkıldığının bir göstergesi olduğunu söyledi, “Bu nedenle kadınlarımızı yürekten alkışlıyoruz. Ayaklarına sağlık” dedi.

9 Eylül’ün kendileri için çok önemli olduğunu, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olmasının yanısıra, partinin de kuruluş tarihi olduğunu belirten Musa Çam, “Büyük önder Atatürk demiş ki biri Türkiye Cumhuriyeti devleti bir diğeri de Cumhuriyet Halk partisi. Her ikisine de sonsuza kadar bağlıyım demiş. İyi ki büyük önder Mustafa Kemal Atatürk  bize bu Cumhuriyeti emanet etti. Kendisinin anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Kendisini çok özlediğimizi, aradığımızı ama onun bize bırakmış olduğu  laik demokratik Cumhuriyeti sonsuza kadar koruyup, kollayacağımızı bilmenizi istiyorum. Çok güç bir dönemden geçiyoruz. Özellikle Ortadoğu’daki olayları yakından izliyoruz, görüyoruz, üzülüyoruz. Bayrama buruk sevinçle giriyoruz. Ülkemize sahip çıkacağız. Gidecek başka ülkemiz yok. Biz Şam’da Cuma namazı kılacağız diye 3.5 Suriyelinin bugün ne kadar zor koşullar altında yaşadığını hep birlikte izliyoruz. İnsanımıza sahip çıkacağız. Bu topraklarda 72 millet olarak barış ve kardeşlik türkülerini birlikte söyleyeceğiz. Halaylarımızı horonlarımızı birlikte çekeceğiz. Savaşsız ve sınırsız bir dünya ve Türkiye dileğiyle hepinizin bayramını kutluyorum” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası