Ege Postası
Geri

CHP'den aday gösterilmeyenler DSP'ye geçiyor

CHP’nin İzmir ve İYİ Parti’ye bıraktığı 2 ilçe dışındaki 28 ilçe belediye başkan adayı açıklandı. Ancak aday olarak gösterilmeyen isimlerin bir kısmı 2014’te olduğu gibi DSP’nin yolunu tuttu. Menemen’de 20 yıldır başkanlık görevini yürüten ancak yeniden aday gösterilmediği için DSP’ye geçebileceği konuşulan Tahir Şahin’in ise kararını hafta sonuna kadar netleştireceği belirtildi. Aday gösterilmeyen o isimler DSP’ye geçiyor
CHP'den aday gösterilmeyenler DSP'ye geçiyor
Haberler / Yerel Politika
4 Şubat 2019 Pazartesi 11:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK ve PM karar ve onayıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İYİ Parti’ye bırakılan Tire ve Kiraz dışındaki 28 ilçe belediye başkan adayı netleşti.

CHP Genel Merkez kararıyla aday olması beklenen ancak aday olarak gösterilmeyen Menemen, Tire, Bayındır, Buca, Kiraz ilçelerindeki mevcut başkan ve aday adayı olan isimlerin bir kısmı DSP’ye geçti ve bu partiden aday oldu.

TAHİR ŞAHİN, DSP’YE GEÇECEK Mİ'

20 yıldır belediye başkanı olan ve yeniden aday gösterilmesi beklenirken Serdar Aksoy’un aday gösterildiği Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in DSP’ye geçebileceği kaydediliyor.

ŞAHİN, KARARINI HAFTA SONUNA KADAR VERECEK

DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe ve DSP İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz’ın da görüştüğü ve görüşeceği Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in DSP’den aday olma olasılığı yüksek. Şahin’in kararını hafta sonuna kadar vermesi bekleniyor.

KİRAZ’DAKİ TEK CHP ADAY ADAYI SALİM ÖZKARAKAŞ DSP’DEN ADAY OLDU

CHP-İYİ Parti İttifakı kapsamında Tire ile birlikte İYİ Parti’ye bırakılan iki ilçeden biri olan Kiraz’da CHP’nin ilçedeki tek aday adayı olan Salim Özkarakaş, DSP’ye geçti. DSP İzmir İl Başkanı Solmaz, Karakaş’ın partilerinin Kiraz Belediye Başkan Adayı olduğunu belirtti.

TİRE’DE BAŞKAN TAYFUR ÇİÇEK DSP İLE GÖRÜŞÜYOR

İYİ Parti’ye bırakılan bir diğer ilçe olan Tire’de ise mevcut belediye başkanı Tayfur Çiçek, yeniden aday gösterilmeyi bekliyordu. Çiçek’in aday gösterilmemesinin ardından DSP İzmir ve genel merkez yetkilileriyle görüştüğü kaydedildi.

CHP BUCA ADAY ADAYI İSMAİL BEKİROĞLU DSP BUCA ADAYI OLDU

CHP’de umduğunu bulamayıp belediye başkan adayı olarak gösterilmeyen aday adaylarından bir diğeri de Buca’da sevilen ve bilinen bir isim olan İsmail Bekiroğlu oldu. Partisinden aday adayı olduğunu 10 ay önceden açıklayan CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Bekiroğlu, DSP’ye geçme kararı aldı. Bekiroğlu DSP’nin Buca Belediye Başkan Adayı oldu.

BAYINDIR ADAY ADAYI ALİ ERİŞEN DSP’YE GEÇEBİLİR

DSP’den aday adayı olmayı düşünen bir diğer isim ise CHP Bayındır Aday Adayı Ali Erişen oldu. DSP İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz, “Bayındır’da da sayın Ali Erişen ile görüşüyoruz. DSP’den aday olacak büyük muhtemelle” ifadelerini kullandı.

ESKİ CHP’Lİ TOSUNLAR VE LDP İL ESKİ BAŞKANI ADATEPE DE DSP’YE GEÇTİ

DSP’den aday olma kararı veren bir diğer isim de CHP’de uzun yıllar siyaset yapan ancak daha sonra ayrılarak Vatan Partisi İzmir İl Başkanı olan Mustafa Tosunlar ise Karaburun’da DSP’nin adayı oldu. DSP’den aday olan bir isim ise Liberal Demokrat Parti İzmir İl eski Başkanı Okan Adatepe. Adatepe DSP’nin Karşıyaka Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

RAMAZAN SOLMAZ: TAHİR BAŞKAN GELİRSE TABİKİ DSP’YE GELECEK

Urla ve Seferihisar gibi ilçelerde de görüşmelerin sürdüğünü belirten DSP İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz, “Kapımız herkese açtık. Tahir Başkanın gidip de AK Parti’den aday olma durumu yok. Tabi ki gelirse DSP’ye gelecek. Bu da gayet doğal bir şey. Görüşmeler oluyor. Taban olarak aynı fikre ve düşüncelere hitap eden bir partiyiz. Orası da bizim baba ocağımız, burası da bizim baba ocağımız. Oradan arkadaşların bize katılması gayet doğal. Olabilir, neden olmasın. Hafta sonuna kadar birçok şey netleşecektir. İzmir’de birkaç ilçemiz daha var. Urla, Seferihisar, var. Değişik ilçelerden muhakkak bize katılımlar olacak” değerlendirmesini yaptı.

2014’TE DSP’YE GEÇENLER CHP’YE İLÇE KAYBETTİRMİŞTİ

2014 yılında aday gösterilmedikleri için partileri CHP’den ayrılarak DSP’ye geçen ya da bağımsız aday olan çok sayıda aday adayı isme verilen oylar nedeniyle CHP birçok ilçeyi AK Parti’ye kaptırmıştı.

AZİZ KOCAOĞLU, ‘UMUYORUM 2014’TEKİ GİBİ OLMAZ’ DEMİŞTİ

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz günlerde partisinin büyükşehir adayı Tunç Soyer’in kendisini ziyareti sırasında desteğini esirgemeyeceğini belirttikten sonra,

“Hep birlikte çalışıp başaracağız. Hedefimiz İzmir’de partimizin iktidarını sürdürmek, daha fazla ilçe almak. Umuyorum 2014 teki gibi olmaz. 2009’daki gibi bir başarıyı elde ederiz”  değerlendirmesini yapmıştı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası