Ege Postası
Geri

CHP'den alternatif 23 Nisan

CHP İl başkanlığı binasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel çocukları makamında kabul etti. Yüksel ziyarette temsili olarak makam koltuğunu 8.sınıf öğrencisi Aslı Ulu’ya devretti. Öte yandan CHP, alternatif 23 Nisan kutlaması gerçekleştirdi. Küçük başkandan iktidar mesajı
CHP'den alternatif 23 Nisan
Haberler / Yerel Politika
23 Nisan 2016 Cumartesi 14:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

A.HAKİM KÜÇÜK / EGE POSTASI - İzmir CHP’nin tüm örgütlerinin katıldığı kutlama Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Törene CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel,  İzmir milletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır, Ali Yiğit,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karşıyaka Belediye Başkanı H. Mutlu Akpınar, Gaziemir Belediye Başkanı H. İbrahim Şenol, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Aslan, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu , CHP teşkilatları ve yüzlerce çocuk katıldı.

Törende CHP Çiğli Teşkilatı mensuplarının giydikleri tişörtlerin üzerlerinde   ”Çocuklara istismarı engelle,23 Nisan’ı değil-Terörü engelle 23 Nisan’ı değil” yazıları dikkat çekti. Cumhuriyet Meydanı’nda  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Atatürk Anıtı’na İl Başkanı Alaattin Yüksel’in, koltuğunu bıraktığı küçük başkan Aslı Ulu ile birlikte çelenk koymasıyla devam etti.

Kutlamada temsili olarak konuşan  küçük başkan Aslı Ulu; “Atatürk’ün bize hediye ettiği bu bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlamalıyız ve Atatürk’ün yolunda ilerlemeliyiz” dedi.

Ulu’dan sonra kürsüye Yüksel davet edildi. Yüksel konuşmasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine dikkat çekerek şunları söyledi; ”Şehit cenazelerinde babalarının tabutlarına sarılıp ağlayan, gerici eğitim sisteminin kurbanı, tacize-tecavüze uğrayan, anne karnında, 3 yaşında vurulup ölen, evleri  başına yıkılan, savaş politikaları nedeniyle denizlerimizde-sahillerimizde minik, cansız bedenlerini görmediğimiz, öksüz-yetim-yoksul çocukların olmadığı, barış ve huzur içinde kutlayacağımız bayramlarımız olsun. Atam  senin bütün dünya ve şehit çocuklarına armağan ettiğin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı  huzurunda kutlamaya geldik. Teröre verdiğimiz şehitlerimizin en çok hatırlanması gereken bugünde, bir kez daha size ve tüm cumhuriyet şehitlerimize rahmet, minnet ve şükranlarımızı sunuyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Bizler CHP İzmir örgütü olarak, aziz milletimizin geleceğini emanet ettiği çocuklarımızın bayramını kutluyor, ulusal egemenliğimizin sonsuza dek sürmesi için, mücadeleye kararlı olduğumuzu, siz değerli halkımıza bir kez daha duyuruyoruz. Kutlu olsun 23 Nisan, kutlu olsun bayramımız. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk ve devrimleri yaşasın çocuklarımız için kuracağımız özgür, bağımsız ve demokratik Türkiye yolundaki mücadelemiz."

Konuşmanın ardından çocuklarla Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çektiren Yüksel ve beraberindekiler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği  23 Nisan etkinliğine katılmak için kortej eşliğinde Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. 

KÜÇÜK BAŞKANA ATATÜRK PORTRESİ 

Öte yandan CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel kutlama öncesi kendisini ziyaret eden  çocuklara 23 Nisan'ın önemini anlatırken, CHP'nin de bu ülkenin kurucu partisi olduğunu vurguladı. 

İl Başkanı Yüksel ziyarette ;”Bugün 23 Nisan. 23 Nisan 1920’de Kurtuluş Savaşı'mızın Lideri Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde meclisimiz resmen kuruldu. Anayasamız yapıldı, 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' vurgusu yapıldı. Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ nin temeli atıldı. Biz Cumhuriyet Halk Partisi  olarak bu sürecin içinde olduk, ülkenin kurucu partisi  olduk  ve bu nedenle  sonsuza dek yaşaması için, koltuğumuzu size devretmek istiyoruz" diyerek makamını temsili olarak çocuklara devretti.

Makamda ilk basın açıklamasını yapan Aslı Ulu, ülkenin bugün içinde olduğu şartlardan söz etti ve bu durumdan en çok çocukların etkilendiğini söyledi. Aslı Ulu, "Bu yüzden savaşların ve çatışmaların sonlanmasını istiyorum. Barışın sağlanmasını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm ülkede coşkuyla kutlanmasını istiyoruz. Eğitim alanında yetenekli çocuklara da yardımcı olunmasını gerektiğini düşünüyorum" dedi. 

Bir basın mensubunun "CHP’yi iktidar yapacak mısınız" sorusuna, CHP'nin çocuk başkanı Ulu "Bence CHP’yi iktidara taşıyabiliriz” yanıtını verdi.

Buluşmada “Tüm arkadaşlarımızın Atatürk’ün yolunda ilerlemesini istiyorum Atatürk’ün yolu en doğru ve en bilge yoldur. Sanata bilime daha çok önem verilmesini istiyorum” Diyen Yüksel ve çocuklar pastayı kesti.

Yüksel Aslı Ulu'ya Atatürk portresi hediye etti. Aslı, "Aldığım en güzel hediye” diyerek teşekkür etti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası