Ege Postası
Geri

CHP'den anayasa değişikliğine şartlı 'evet'

CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, yeni dönemde yol ve yön gösterici etkin bir muhalefet sergileyeceklerini söyleyerek, "CHP'nin, özgürlükçü, demokratikleşmeden yana, hukukun üstünlüğünü egemen kılacak bir anayasa değişikliğine karşı çıkması mümkün değil. Ancak, başkanlık sistemini geçirmek için önümüze anayasa değişikliğini 'havuç' olarak getireceklerse biz bu oyuna gelmeyiz" dedi.
CHP'den anayasa değişikliğine şartlı 'evet'
Haberler / Politika
6 Kasım 2015 Cuma 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Seçimin ardından üst üste toplanan CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), yeni dönemde izlenecek yol haritasının ana hatlarını belirledi. Buna göre, başkanlık sistemi ve anayasanın ilk 4 maddesi konusundaki olası değişiklik önerilerine izin verilmemesi ve bu konuların 'kırmızı çizgiler' olarak ilan edilmesi eğilimi ağırlık kazandı. 

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel yaptığı yazılı açıklamada "Yeni dönemde CHP savunma değil hücum futbolu oynayacak. CHP etkin bir muhalefet yapacak, ancak çatışmacı ve kırıcı hareketlerden kaçınacak. Fakat, bu asla muhalefetin dozunun düşürülmesi olarak algılanmamalı. Yol ve yön gösterici etkin bir muhalefet anlayışı hakim kılınacak.



CHP'nin, özgürlükçü, demokratikleşmeden yana, hukukun üstünlüğünü egemen kılacak, hakim teminatını ve kuvvetler ayrılığı ilkesini pekiştirecek bir anayasa değişikliğine karşı çıkması mümkün değil. Ancak, başkanlık sistemini geçirmek için önümüze anayasa değişikliğini 'havuç' olarak getireceklerse biz bu oyuna gelmeyiz. Türkiye'yi kutuplaştıracak bir başkanlık önerisi ve anayasanın 'Değiştirilmesi teklif dahi edilemez' ilk 4 maddesini asla tartışmayacağız" ifadelerine yer verdi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası