Ege Postası
Geri

CHP'den 'hayali konut' projesi iddiası

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, AK Parti'nin 7 Haziran seçimleri öncesi Denizli'de seçim vaadi olarak duyurduğu 250 lira taksitle 25 bin konut yapma sözünün hayal olduğunu öne sürerek, "Ortada ne bir arsa, ne bir arazi, ne de proje var" dedi.
CHP'den 'hayali konut' projesi iddiası
Haberler / Politika
19 Nisan 2016 Salı 17:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 7 Haziran seçimleri öncesi AK Parti'nin dar gelirli vatandaşlara ayda 250 lira taksitle 25 bin konut yapılacağı vaadettiğini hatırlatarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın soru önergesine verdiği yanıtla projenin hayal olduğunun ortaya çıktığını iddia etti. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Kazım Arslan, "Bakana bütçe görüşmelerinde açıkça sordum. Cevabı iki ay sonra gecikmeli geldi. Yanıt geciktiği gibi, proje de gecikmeye devam ediyor. Seçim haftasında Denizli'nin her tarafına astıkları afişlere 'Merkezde ve ilçelerde araziyi bulduk, projeler hazır' yazdılar. Ama bu hafta gelen cevap ile gösterdi ki her şey bir hayal projesiymiş ve yurttaşlarımızın umutlarının sömürüldüğü ortaya çıkmıştır. Ortada ne bir arsa, ne bir arazi, ne de proje var. Böylece hemşehrilerimizin konut edinme beklentileri boşa çıkmış, bu hayali projeler ve beyanlar ile halkımızı kandırmışlardır" dedi. 

AK Parti iktidarının Denizli'de hayal tüccarlığı yaptığını, binlerce işçi, emekli ve dar gelirliyi aldattığını iddia eden Arslan, "Siyasi iktidar Denizli'de hayal tüccarlığı yapmış, binlerce işçimizi, emeklimizi ve dar gelirlimizi yok yere konutla aldatmış hemşerilerimizin oylarını almış ve sonrada üstüne yatmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanı soruma, 'TOKİ tarafından Denizli merkez ve ilçelerde arsa ve arazi temini yönünde çalışma başlatılmış' yanıtı verdi. Öyle anlaşılıyor ki ortada hiç bir şey yoktur. Hani arazi 1 Kasım'dan önce hazırdı, hani her şey tamamd? Bakanın ifadesine göre, konut maliyetlerini düşürmek için özellikle hazineye ait taşınmazlar üzerine çalışmalar yapılmaktaymış, henüz bitmemiş. Hani konutların yeri yurdu ve projeleri hazırdı, gerekli izinler alınmışt? Şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanı'na ve Büyükşehir Belediye Başkanı'na soruyorum; Bu nasıl bir siyase? Arazisi ve planları belli olmayan hayallerle daha ne kadar Denizlililerin ev sahibi olmasını başka bahara bırakacaksını? Artık bu oyuna bir son verin. Denizli'de 25 bin konut sözünüzü gün geçirmeden lütfen yerine getirin, sözünüzü ve vaadinizi tutun. Bir an önce bu töhmetten kurtulun" diye konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası