Ege Postası
Geri

CHP'den karara fıkralı gönderme

Kılıçdaroğlu, katıldığı iftarda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
CHP'den karara fıkralı gönderme
Haberler / Güncel
7 Ağustos 2013 Çarşamba 08:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği (YBTB) Genel Başkanı Şeyda Açıkkol, üyeleri ve il televizyonları temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. 
İftardan sonra Kılıçdaroğlu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Medyanın özgür olmasını, bu kapsamda Basın İlan Kurumu'nun yeniden yapılandırılması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğu, Ergenekon davasına ilişkin şöyle konuştu: 
"İngiltere'de anlatılan bir fıkra. Denir ki bir vatandaş öldüğü zaman, bir İngiliz öldüğü zaman çan bir kez çalarmış. Bir asil öldüğü zaman çan iki kez çalarmış. Kralın yakını öldüğü zaman çan üç kez çalarmış. Kral öldüğü zaman da çan dört kez çalarmış. Bakmışlar bir gün çan beş kez çaldı. Hepsi birden gitmişler papaza sormuşlar; ne old? Kral hayatta, ama çan beş kez çaldı. 'Adalet öldü' demiş. Şimdi bu dava adaletin katledildiği bir davadır. Hiç bir zaman yargılamaya müdahale etmek istemedik. Bu ülkede herkes yargılanabilir. Ama herkes şunu çok iyi bilmek zorundadır. Ben adalete inandığım için yargılanırım ve adalete güvenirim. Bir haksızlığa uğramışsam, adalet bunu düzeltir. Onun için Almanya'da, Alman vatandaşı, Berlin'de hakimler var diyor. Ne yaparsan yap diyor. Yargıya güveniyor. Peki biz yargıya güveniyor muyu? Hayır. Bu algıyı yaratan nedi? Adaletsiz yargılamadır." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası