Ege Postası
Geri

CHP'den muhtarlar için asgari ücret teklifi

CHP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine yani 4 bin 250 liraya yükseltme kararı aldık” açıklamasına rağmen adım atılmadığını belirterek, muhtar maaşlarının 4 bin 250 TL’ye çıkarılmasını öngören kanun teklifi hazırladı.
CHP'den muhtarlar için asgari ücret teklifi
Haberler / Politika
25 Şubat 2022 Cuma 17:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından hazırlanan “Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Yasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.  Üç maddelik teklif ile muhtarlara verilen ödenek miktarının asgari ücret seviyesine çıkarılması öngörüldü.

Teklifin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:

"MUHTAR ÖDENEKLERİ YETERSİZ BİR DÜZEYE İNDİ"

“Köy, şehir ve kasaba mahalle muhtarlarına verilen ödenek miktarı 14 bin 750 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı ile hesaplanmaktadır. Buna göre, 2022 muhtar maaşları ocak ayı için 3 bin 446 TL, temmuz ayı için ise 3 bin 687 TL olarak ödenecektir.  Yerel yönetimlerin ilk basamağı olarak görev yapan muhtarlarımızın aylık ödenekleri ne yazık ki pandemi ve sonrasında yaşanan ekonomik krizle birlikte yetersiz bir düzeye inmiştir.  Mahalle ve köylerde devleti temsil eden muhtarlar,  Harcırah Kanunu gibi diğer kamu görevlilerinin yararlandıkları mali ve sosyal haklardan yararlanamadıkları gibi,  görev nedeniyle ortaya çıkan mali yükümlülükleri de kendileri karşılamak durumdadırlar.  Özellikle pandemi ve sonrasında muhtarlarımızın ödenekleri ne yazık ki satın alma gücü açısından oldukça hızlı bir düşüş içerisinde olurken, işçilere yönelik asgari ücret miktarının da altına düşmüştür.

"MUHTARLARIMIZIN ÖZLÜK HAKLARINA CUMHUR İTTİFAKI DUVAR OLDU" 

Ordu Milletvekilimiz Seyit Torun, Bilecik Milletvekilimiz Yaşar Tüzün, Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Adana Milletvekilimiz Burhanettin Bulut tarafından verilen Muhtarlık Temel Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile muhtarların ödeneklerinin 5 bin 180 TL’ye yükseltilmesine ilişkin teklifimiz 15 Şubat 2022 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda AKP ile MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedilmiştir. Muhtarlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi için yaptığımız girişime Cumhur İttifakı duvar olmuştur.

"ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASINA RAĞMEN HİÇBİR ADIM ATILMADI" 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Ocak 2022 tarihinde ‘muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı, yaptığımız değerlendirme sonunda muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine yani 4 bin 250 liraya yükseltme kararı aldık’ açıklaması yapmasına rağmen bugüne kadar hiçbir adım atılmamıştır. Bu çerçevede muhtarlara verilen söz doğrultusunda kanun teklifimizi yeniliyor ve muhtarlara verilen ödenek miktarının en azından asgari ücret seviyesine çıkarılmasını ve muhtar ödeneklerinin satınalma gücünün arttırılmasını hedefliyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası