Ege Postası
Geri

CHP'den söylem birliği isteği

CHP Hakla İlişkiler Birimi’nce hazırlanan “Yurttaş Başvuruları Analiz Raporu”na göre, vatandaş CHP’den ekonomik konuların, işsizlik, yoksulluk sorununun, halkın gündelik yaşamında artan pahalılığın ve geçim sıkıntısının parti açıklamalarında daha fazla işlenmesi istedi.
CHP'den söylem birliği isteği
Haberler / Politika
5 Mart 2013 Salı 13:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA - CHP Parti Meclisi’ne (PM) sunulan MYK raporunda, Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç Başkanlığındaki Halkla İlişkiler Birimi tarafından hazırlanan “Yurttaş Başvuruları Analiz Raporu” dikkat çekti.
Raporda, halkla ilişkiler faaliyetleri olarak telefon, e-posta, mektup ve ziyaret yoluyla ulaşan yurttaş başvurularının yanıtlandığı, sonuçlandırıldığı ya da gerekli durumlarda ilgili Genel Başkan Yardımcılığı’na yönlendirildiği belirtildi. Buna göre, 1 Ocak-24 Şubat 2013 tarihleri arasında e-posta, telefon, mektup, ziyaret, facebook ve twitter aracılığı ile Halkla İlişkiler Birimi’ne 50 bin 842 yurttaş başvurusu geldi. Başvurularının tamamının yanıtlandığı kaydedilen rapora göre vatandaşlar öncelikli olarak “ekonomik konuların, işsizlik, yoksulluk sorununun, halkın gündelik yaşamında artan pahalılığın ve geçim sıkıntısının parti açıklamalarında daha fazla işlenmesini” istedi.

“PARTİYİ KAMUOYUNDA TARTIŞILIR DURUMA GETİRECEK DAVRANIŞLAR HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ İŞLETİLSİN”

Yine vatandaş başvuru yoğunluğuna göre ikinci olarak, “parti açıklamalarından ülke sorunları ve CHP’nin çözüm önerilerinin ön plana çıkarılması, polemiklerden kaçınılması, CHP’yi kamuoyunda tartışılır duruma getirecek davranışlar hakkında disiplin sürecinin işletilmesi” talebinde bulundu.
“İktidarın politikaları sonucu mağduriyet yaşayan kitleleri temsil eden STK’larla ortak eylem ve mitinglerin düzenlenmesi ve il gezilerinin arttırılması” da yurttaşların talepleri arasında yer aldı.

“İKTİDAR İLE İMRALI ARASINDA BAŞLAYAN GÖRÜŞMELER HAKKINDA ELEŞTİRİ”

Rapora göre yurttaş başvurularında, dikkat çeken bir diğer talep ise Kürt sorunu konusunda CHP’nin “Toplumsal mutabakat algısını benimsetecek çalışma ve söylemlerde bulunulması, CHP’nin çözüm önerilerinin açıklanması” oldu.
Yurttaşlardan iktidar ile İmralı arasında başlayan görüşmeler hakkında eleştirilerin geldiği belirtilen raporda, “Terör örgütünün devlet tarafından muhatap alınması eleştirilmektedir. Bu görüşmelerin seçim hesaplarına alet edilmesi ihtimaline dair endişeler vardır. Partimizin geniş bir toplumsal mutabakat sağlanması yönünde STK’larla birlikte hareket etmesi, benimsediği pozisyonu tabana anlatması ve parti içinde söylem birliği sağlaması beklenmektedir” denildi.

Halk nezdinde sorunun 3 başlıkta değerlendirildiği belirtilen raporda şu tespitlere yer verildi:
“Sorunu ‘Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri Sorunu’ olarak niteleyen yurttaşlar; sorunun temelinde ekonomik sıkıntıların ve yatırım yetersizliğinin yattığını ve bu çerçevede çözüm önerilerinin paylaşılmasını gerektiğini belirtmektedirler.

Sorunu ‘Terör Sorunu’ olarak adlandıran yurttaşlarımız; İmralı görüşme sürecini sadece terör sorununu çözmek olarak algıladıklarını ifade etmektedirler.
Sorunu ‘Kürt Sorunu’ olarak nitelendiren yurttaşlarımız; muhatabın halkın temsilcisi olarak kabul edilebilecek siyasi temsilciler ve STK temsilcileri olduğunu ve bölge aktivistleriyle bir araya gelinerek çözüm önerilerinin paylaşılmasını istemektedirler. Partimizin açıklayacağı çözüm önerilerinin yukarıda paylaşılan üç tanımı da kapsaması ve toplumsal desteği alacak çözüm önerilerinin paylaşılması talep edilmiştir.”

YEREL SEÇİMLER İÇİN ADAY BELİRLEME ÇALIŞMASI BAŞLATILMASI İSTENDİ

Başvurularda, tutuklu milletvekili, öğrenci, akademisyen ve gazeteciler hakkında “iktidarca yaratılmak istenen bilgi kirliliğinin” önlenmesi, yargılamalardaki usulsüzlüklerin halkın sık karşılaştığı örnekler kullanılarak gündemde tutulması, yolsuzluk konularının gündeme taşınması, 4-B, 4-C ve taşeron işçilerin sorunlarının giderilmesine yönelik çalışmalar yapılması, YÖK taslağı başta olmak üzere üniversite öğrencilerinin yaşadıkları sorunların paylaşılması da istendi.

Vatandaş, yerel seçim çalışmalarının ve adayların belirlenmesine yönelik çalışmaların başlatılmasını da isterken, “İktidar baskısı nedeniyle hizmetlerde aksama yaşanması durumunda, Belediye Başkanlarının semtlerde toplantılar düzenleyerek karşılaştıkları güçlükleri seçmenleriyle paylaşması, Aile Sigortasının tüm belediyelerde hayata geçirileceğinin anlatılmasını, özellikle AKP’li belediyelerin bulunduğu bölgelerde; İl ve İlçe Başkanlıklarının aktif olması, Belediye başarısızlıklarına hızlı tepki vermesi ve kamuoyu oluşturmaya yönelik çalışmalar düzenlemesi” talebinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU’NUN FACEBOOK’TAKİ TAKİPÇİSİ 1 BUÇUK MİLYONA YAKLAŞTI

Raporda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun facebook ve twitter olmak üzere takipçi sayısı konusunda da bilgi verildi. Buna göre, Kılıçdaroğlu’nun gönüller tarafından kurulan ve genel merkez denetiminde olan facebook sayfasında 1 milyon 415 bin 530 takipçisinin bulunduğu ifade edildi. Yine, Kılıçdaroğlu’nun resmi twitter sayfasında ise 1 milyon 87 bin 75 takipçisinin bulunduğu kaydedildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası