Ege Postası
Geri

CHP'den zam tepkisi: Sefalet vurgusu

Memur ve memur emeklilerine, 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacağı açıklandı. Zam oranın açıklanmasının ardından CHP'den tepkiler yükseldi.
CHP'den zam tepkisi: Sefalet vurgusu
Haberler / Politika
31 Ağustos 2023 Perşembe 14:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Memur ve memur emeklilerinin 2023-2024 yılları için zam oranı belli oldu. 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak.

Memur ve memur emeklilerine yapılan zam oranına CHP'den tepkiler yükseldi. 

POLAT: SEFALETE MAHKUM EDİLDİLER 

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Memur ve emekli maaş zammı; 2024 için %15+10, 2025 için %6+5 zam olarak belirlendi. Memura ve emekliye enflasyon hiç uğramıyor, doların yükselmesi onların alım gücünü hiç etkilemiyor, aldıkları maaş ile refah içinde geçimlerini sağlayabiliyorlar öyle mi? Milyonlarca insan göz göre göre sefalete mahkum ediliyor. Yazık!" ifadelerine yer verdi. 

KILIÇ: HAKEM DEĞİL, HÜKÜMET KURULU

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise açıklamasında, "Hakem kurulu değil, hükümet kurulu! Memur ve memur emeklisine 2024’ün ilk 6 ayında %15, ikinci altı ayında %10; 2025 için ise %6 ve %5 zam yapılacak. Ülkenin gerçeklerinden kopuk hükümet ve onun hakem olarak atadığı heyet sefaletin resmini çizdi. Bunu alkışlamak da sarı sendikaya düşer!" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası