Ege Postası
Geri

CHP'li Akpınar'dan çarpıcı değerlendirmeler

TÜRKİYE'de CHP'nin en yüksek oy oranlarından birini yakaladığı ilçe olan İzmir'in Karşıyaka ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, partinin başarısı için sosyal demokratların birbiriyle uğraşmayı bırakması, vatandaşa kendilerini anlatması gerektiğini söyledi. Parti içi eleştirilerde bulunan Akpınar, "Partisinin politikasını bilmeyen sokakta vatandaşa anlatamıyor. 'Gitsinler, yenileri gelsin' diyerek iktidar olunmuyor" dedi. CHP'nin 'kale'si Karşıyaka'da, Başkan Akpınar'dan
CHP'li Akpınar'dan çarpıcı değerlendirmeler
Haberler / Yerel Politika
2 Kasım 2015 Pazartesi 14:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
1 Kasım seçimlerinde CHP'nin yüzde 66,52 ile İzmir'de en yüksek oy oranının aldığı ilçe olan Karşıya'nın CHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, seçimlerle ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

"ÖZUSLU: KARŞIYAKA YİNE GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Yerel seçimle birlikte Karşıyaka'da gözle görülür şekilde her seçimde oylarının yükseldiğini belirten Akpınar, 7 Haziran seçiminden sonra 1 Kasım'da da oylarını 3-4 puan arttırarak Türkiye'de CHP'nin en çok oy aldığı ilçe olduklarını söyledi. Bu sonuca karşın Türkiye genelindeki durum nedeniyle buruk bir mutluluk yaşadıklarını belirten Akpınar "Karşıyaka'da yerel yönetim, örgüt ve hakla bütünleşen anlayışın fotoğrafını keşke Türkiye'ni herinde de görebilsek! İzmir'in diğer ilçelerinde de bu fotoğraf göremiyoruz" dedi.

KİŞİLERİ TEK BAŞINA SORUMLU TUTMAK BİZE KAZANDIRMAZ
Akpınar, İzmir'de özellikle kırsal kesimde CHP'nin kaybettiği oyların çok düşündürücü olduğunu söyledi. Son iki seçimdir ezilenlerden yana, işçiler, tarım kesiminde yaşam mücadelesi veren insanlardan yana politikalar oluşturduklarını belirten Akpınar "Demek doğru anlatamadık ki sandığa yansımadı. Bunun nedenlerini iyi analiz etmek gerekir. Duygusal yaklaşmamalı. Kişilerin değişmesinin iktidar yapmadığını bir kez daha görmüş olduk. Deniz Baykal'ın Genel Başkan olduğu dönemde 'Baykal gitsin kim gelirse gelsin CHP oyları yükselir ve iktidar olunur' denmişti. Yıpranmamış, halk tarafından benimsenen Genel Başkanımız oldu. Yine bizi iktidara taşımıyor. Temel sorun kişilerden kaynaklanmıyor. Kişileri tek başına sorumlu tutmak bize kazandırmaz" dedi.

PARTİSİNİN POLİTİKASINI BİLMEYEN SOKAKTA ANLATAMIYOR
Seçmenin partinin kongresi ve kurultayıyla ilgilenmediğini, bunun kendi parti içi işleyişleri olduğuna dikkat çeken Akpınar ön seçimin bile seçmen gözünde etkisi olmadığının görüldüğünü söyledi. Akpınar, "Eğer İzmir'i 'Kale' diye konuşuyorsak etkisi olsaydı bugün yüzde 46 değil oy oranı yüzde 86 olması gerektirdi" dedi. Sadece Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun değil, tüm kadronun inanarak bir şeyleri anlatması gerektiğini belirten, vatandaşlarla bütünleşen, inandırıcı kadroları ortaya çıkartmak gerektiğine dikkat çeken Akpınar, sadece Genel Başkan'ın tek başına çabasının yeterli olmadığının görüldüğünü söyledi. Akpınar, "Sosyal demokratlar birbirleriyle uğraşmayı bırakacaklar. Vatandaşa kendilerini anlatacaklar. Partisinin politikasını bilmeyen, anlamayan ne yazık ki sokakta da anlatamıyor. Daha fazla çalışmak zorundayız. Sorumlu hepimiziz" dedi.

GİTSİNLER YENİSİ GELSİN ANLAYIŞIYLA İKTİDAR OLUNMUYOR
Parti içi bazı eleştirilerde de bulunan Akpınar herkesin kendine sorumluluk almasının kurtuluş reçetesi olduğunu söyledi. Akpınar "İftira ve dedikodu yaparak, siyasette başındaki insanları karalayarak 'Gitsinler. Yenisi gelsin' diyerek iktidar olunmuyor. Bunları söyleyen insanlar önce kendilerine 'Ben acaba ne yaptı? Ne katkı koydum' sorularını soracak. İl Başkanı eski belediye başkanları ve milletvekillerini topladı. Toplanıp dağılmaktan öte bir yere gidilemedi. Ciddi bir organizasyonsuzluk ve parti politikalarına sahip çıkmama var. Kişileri beğenmeyebirisiniz ama partinin kurumsal kimliğini, politikalarıyla bütünleştirerek savunursak ve insanlara doğru anlatırsak iktidar olabiliriz" dedi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası