Ege Postası
Geri

CHP'li Başak'tan çok sert Ensar Vakfı açıklaması

CHP Konak İlçe Başkanlığı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema  Ramazanoğlu'nu  protesto ederek siyah çelenk bıraktı. Basın açıklaması yapan CHP İlçe Başkanı Şakir Başak, "Bir dönem Deniz Feneri gibi şimdi de Ensar Vakfı ve benzeri vakıfları aklamaya çalışıyorlar. Hırsızların önüne yattılar, şimdi de çocuk istismarı yapanların önüne yatıyorlar’’ dedi. CHP'li Başak'tan çok sert açıklama
CHP'li Başak'tan çok sert Ensar Vakfı açıklaması
Haberler / Yerel Politika
7 Nisan 2016 Perşembe 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Abdulhakim Küçük/EGE POSTASI- CHP Konak İlçe Başkanlığı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu protesto ederek siyah çelenk bıraktı.  Protesto ve basın açıklamasına Konak CHP İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve 100’e yakın partili katıldı.


ELİNİZİ YÜCE DİNİMİZDEN ÇEKİN
Elinizi yüce İslam dininden çekin ve emellerinize alet etmeyin diyerek söze başlayan Başak; "Biz laiklik derken tam da bundan söz etmekteyiz. Kimse dini siyasete alet etmesin. Dini siyasete alet edenleri görüyoruz. Yüce dinimiz bu tür düşüncelere müsaade etmez. Onun için içi boşaltılmış ve işlerine nasıl gelecekse o şekilde kullanacakları uydurulmuş bir din yarattıklarını görmekteyiz. 
Karaman’da ki Ensar Vakfı'nda yaşanan çocuk istismarı ile ilgili başvuruda mahkeme, tecavüz olayının Ensar Vakfı’na bağlı evlerde gerçekleştirildiği iddianamesini kabul etti. İstismarın 3 yıl boyunca sürdüğü ifade edildi" dedi.


GENEL BAŞKAN’IN SÖZLERİ ÇARPITILDI
Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında dile getirdiği sözlerin çarpıtıldığını ifade eden Başak, ‘’Aslında Genel Başkanımız’ın Ensar Vakfı’na ait evlerde 45 çocuğa istismar edilmesine kayıtsız kalan Bakan Ramazanoğlu’na “siz de bu olayın önüne yattınız yani istismar edenlerin koruyucusu oldunuz’’ dediğini hatırlattı. Başak, Ramazanoğlu’na şu soruyu yöneltti;  Aile bakanı olarak ailelerin ve çocuklarının da koruyucusu olmanız gerekmez miyd?  AKP iktidarı hem iman sahibi insanların hem de karakterli insanlarında yapamayacağı bu olayı çarpıtarak kadın erkek olayına getirdi” diyerek tepki gösterdi.


Öte yandan Başak, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun “bir kereden bir şey olmaz” beyanatıyla Ensar Vakfı’na sahip çıkmasını kınarken, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler’in Reza Zarrab ile konuştuğu tapelerde sarf ettiği kelimelerde “korkma gerekirse önüne yatarım, seni korurum,  siper olurum dediğini unutmamalıyız’’ sözlerini hatırlattı.


ÇOCUK İSTİSMARINA SON VERİLSİN
Cumhuriyet Halk Partisi olarak buna bir son verilmesi gerektiğini haykırıyoruz ve haykırmaya devam edeceğiz diyen Başak;  ‘’Yüce İslam dinimizde bir insanın öldürülmesi tüm insanların öldürülmesi anlamına gelir.
Şimdi soruyorum size  bir kadın çocuğunu istismar ettiğin de , peşkeş çektiğinde ya da bunlara göz yumduğunda bu yaşanılanlara  kadın ya da erkek olarak mı bakmamız gerekir. Ya da kimliklerimizden sıyrılıp yaşanılan kötü olayların içeriğine mi bakmak gerekir. Bir dönem deniz feneri gibi şimdi de Ensar Vakfı ve benzeri vakıfları aklamaya çalışıyorlar. Hırsızların önüne yattılar, şimdi de çocuk istismarı yapanların önüne yatıyorlar.’’ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası