Ege Postası
Geri

Çiğli Belediye Meclisi karıştı!

Çiğli Belediyesi Nisan ayı 2. meclis oturumu karıştı. CHP'li ve AK Partili meclis üyeleri tekme tokat kavga etti. Çiğli Belediye Meclisi karıştı
Çiğli Belediye Meclisi karıştı!
Haberler / Yerel Politika
6 Nisan 2016 Çarşamba 18:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI -  Çigli AK Parti Meclis Üyesi Fuat Çankaya'nın sosyal medya üzerinden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "adi yaratık" ifadesini kullanması Çiğli Belediye Meclisi'nde arbede yaşanmasına neden oldu.



Belediye Başkanı Hasan Arslan meclis toplantısının başında gündeme geçilmeden önce isim vermeden Çankaya'yı hedef alarak "Bir meclis üyesi tarafından sosyal medyada genel başkanımıza haraket yapılmıştır. Bazı meclis üyeleri de yorumlar yapmıştır. Bu davranışı yapan, genel başkanımıza laf eden meclis üyelerini kınıyorum." dedi.

Başkan Arslan'dan sonra Fuat Çankaya'nın sosyal medyadaki mesajının altına destekleyen yorum yazan AK Partili Yeter Gören söz aldı. Gören, "Ben sözlerimin arkasındayım" dedi. Gören'in bu sözü üzerine meclis toplantısı bir anda karıştı. CHP Çiğli Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz ayağa kalkarak "meclisi terket" diye bağırdı. CHP'li meclis üyeleri de meclis sıralarına vurarak Gören'i protesto etti.
AK Partili Atilla Atlı ile Nedim Aslan, CHP'lilere ayağa kalkarak tepki gösterdi. CHPli Hüseyin Gündüz, Yusuf Çoban ve Tekin Sönmez, Kaya ve Aslan'ın üzerine yürüyünce arbede ýaşandı. Her iki partili meclis üyeleri birbirlerine tekme tokat saldırdı.



Her iki grubun meclis üyeleri tekme tokat birbirine girdi. Arbedeye mecliste bulunan CHP ve AK Partililer de dahil oldu. Mecliste görevli zabıtaların müdahalesine rağmen tansiyon düşmedi. Belediye Başkanı Arslan kürsüden "sakin olun" diye bağırdı.



Atilla Atlı da arbede arasında Arslan'ın yanına gelerek "meclisi boşaltın" dedi. Aynı zamanda başkan yardımcısı olan CHP'li Vezir Arslan Atlı'nın üzerine yürüdü.

Salonda bulunan CHP'liler "halkın umudu Kılıçdaroğlu"sloganı attı.
Yaklaşık 15 dakika süren arbedeye zabıta ve bazı partililerin müdahalesiyle nokta kondu. 

CHP'li meclis üyesi Semra Aksu arbede esnasında ayağına aldığı darbe nedeniyle sakatlandı. Aksu'ya meclis salonu dışında müdahale yapıldı. Aksu'nun ayağında şişlik olduğu görüldü. 

Meclis daha sonra kaldığı yerden devam etti.



FAALİYET RAPORU GEÇTİ
Mecliste tansiyonun düşmesi sonrası faaliyet raporu oylandı. Faaliyet raporu AK Partililer'in red oyuna rağmen oy çokluğuyla onaylandı.



ÖZÜR POLEMİĞİ
Meclis toplantısı sonunda meclis üyeleri arasında özür polemiği yaşandı. CHP'li Tekin Sönmez arbede sırasında AK Partililere yönelik ifadeler nedeniyle özür diledi. Sönmez, sosyal medyadan Kılıçdaroğlu'na hakaret eden AK Partili Çankaya ve Gören'in de özür dilemesini istedi. Çankaya sosyal medyadaki paylaşımına açıklık getirerek, "Amacım Kılıçdaroğlu'nu tenkit etmekti. O anki psikolojimle öyle yazdım. Ancak sonra düzelttim. Benim karakterimi biliyorsunuz. Ben sadece kınamak istemiştim. Yanlış anlaşıldım. Düzelttim, özür dilerim" dedi.
Gören ise uzun süre özür dilememekte diretti. Gören, meclis toplantısında yaşananlar için özür diledi. CHP'lilerin "Genel başkanımızdan da özür dile" çağrısı üzerine Gören, "Haddimi aşan laflardan dolayı özür diliyorum. Büyüklük bende kalsın" dedi.
Belediye Başkanı Arslan, yaşanan arbede sırasında meclis üyelerinin birbirlerine kullandığı ifadelerin tutanaklardan çıkarılmasını oyladı. Arslan'ın önerisi oy birliğiyle kabul edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası