Ege Postası
Geri

CHP'li Başkan 'Sakin şehri' Ankara'da anlattı

Sakin şehir Seferihisar, Türkiye’ye örnek model oluyor. Kalkınma Bakanlığı’nın davetlisi olarak Ankara’ya giden Seferihisar Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, bakanlıkların uzmanlarına iki saat süren toplantıda Cittaslow'un (Sakin Şehir) kriterlerini, modelin felsefesini ve uygulama yöntemlerini anlattı. Soyer, “Cittaslow'un yaygınlaştırılmasını istiyorlar.Seferihisar Türkiye’de bu anlamda ilk örnek... İlk kez devlet katında sakin şehri anlattık” dedi.
CHP'li Başkan 'Sakin şehri' Ankara'da anlattı
Haberler / Yerel Politika
12 Kasım 2013 Salı 18:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Türkiye'nin ilk Cittaslow'u (Sakin Şehri) Seferihisar Türkiye’ye örnek model olma yolunda dev bir adım attı. Kalkınma Bakanlığı’nın davetlisi olarak Ankara’ya giden Seferihisar Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, bakanlıkların uzmanlarına iki saat süren toplantıda Cittaslow'un kriterlerini, modelin felsefesini ve uygulama yöntemlerini anlattı. Kalkınma Bakanlığı sürdürülebilir yerel kalkınma modeli olarak projeyi yaygınlaştırmak istiyor.


 

SOYER: GURUR VERİCİ

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Soyer, “ Kalkınma Bakanlığı sürdürülebilir yerel kalkınma modeli olarak bu projeyi bakanlıkların uzmanlarına sunmamızı istedi.TUSİAD ve belediyeler birliğinden uzmanlar da vardı. Yerel kalkınma modeli olarak projemizi anlattık. Cittaslow'un yaygınlaştırılmasını istiyorlar.İlk kez devlet katında sakin şehri anlattık. Uzmanlar da ilgili davrandı. Seferihisar’ın ortaya koyduğu kriterler nüfusu belli sayının altındaki kentler için model tanımlıyor. Kentler bu kriterleri uyguladıkları zaman yerel kalkınma modeli uygulamış oluyorlar. Bir tek bizi davet etmişler ilk uygulayan ilçe olduğumuz için... Kriterleri, modelin felsefesini, uygulama yöntemlerini anlattık. Gurur verici ve keyifliydi. Yaklaşık iki saat sürdü” ifadelerini kullandı.

 

İSMİ BÜYÜKŞEHİR İÇİN GEÇİYOR

İsmi Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen Soyer, 2 Eylül sürecinde Seferihisar ve Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için herhangi bir başvuruda bulunmamıştı. Soyer’in ismi parti kulislerinde 2015’te milletvekili adayı olacağı yönünde de dillendiriliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası