Ege Postası
Geri

CHP'li Baytekin: Engelleri birlikte aşacağız

Torbalı Bahçeşehir-Uğur Eğitim Kurumları Kurucusu Yıldırım Baytekin, Okul Aile Birliği ile birlikte Halk Eğitim Müdürlüğü’nün bünyesinde bulunan ve ortak çalışmalar yürüttüğü Rehabilitasyon Kurs merkezini ziyaret etti. Baytekin, ziyaretinde eğitim gören engelli çocuklar ile yakından ilgilendi. Yıldırım Baytekin, konu ile ilgili açıklamalarında, “Dünyada yaşam eşitliği olmasa da herkesin yapabildiği şeyleri yapamayan veya destek ile başarabilen bu kişilere el uzatmak hepimizin görevidir” dedi. CHP'li aday adayı Baytekin'den eğitim mesajları
CHP'li Baytekin: Engelleri birlikte aşacağız
Haberler / Yerel Politika
12 Aralık 2018 Çarşamba 15:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bu tür özel eğitim merkezlerinin topluma en büyük faydalarından birinin çocukların topluma kazandırılması olduğunu belirten Baytekin, “Sevgi ve dayanışmayla çoğu sorunun üstesinden geleceğimize inanıyor, engelli öğrencilerimize ve ailelerine sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum” dedi. Engelliliğin sosyal boyutu ile herkesi ilgilendiren, tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğuna işaret eden Baytekin, “Bir insanın engelli olması, onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına engel teşkil etmemektedir. Elbette sıkıntı ve zorluklar olacaktır ancak her şeye rağmen yaşama sevinci hiçbir şekilde kaybedilmemelidir” diye konuştu.

‘HEPİMİZİN GÖREVİ’

Baytekin, şunları söyledi: “Hayatın tüm alanlarında engelli kardeşlerimizin sergiledikleri mücadele takdire şayandır. Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayata tam katılımını sağlamak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda ve her zaman yanlarında olmak, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri ortadan kaldırmak hepimizin görevidir. Kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli kardeşlerimizi saygı ile selamlıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

‘HEDEFİMİZ, UZUN SOLUKLU VE SONUÇ ODAKLI PROJELER GERÇEKLEŞTİRMEK’
Deneyimli eğitimci sözlerini şöyle sonlandırdı; “Temel hedeflerimizden biri, farklı engelli grupları için uzun soluklu ve sonuç odaklı projeler gerçekleştirmek olacaktır. Eğitim temelli çalışmalarının amacı, engellilerin ancak gerçek kazanımlarla, bağımsız bir hayat kurabilme becerilerini geliştirerek onlara faydalı olunabileceğinin bilinciyle projeler geliştirmektir. Engellilere dair toplumda duyarlılığı artırma hedefli etkinlikler gerekli olmakla beraber asıl kazanım engellinin yaşantısına doğrudan katkı sunabilecek eğitsel çalışmalardır” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası