Ege Postası
Geri

CHP'li Çam'dan sert çıkış: "Vali istifa etsin"

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Mayıs Cumartesi günü İzmir’de, gerçekleştireceği açılış ve miting için yeni bir iddia ortaya attı. Çam, İzmir Valisi Mustaf Toprak'ın kaymakamlıklara iletilen talimatlarla tüm muhtarlara mitinge katılım zorunluluğu getirildiğini öne sürdü. CHP'nin İzmirli vekilinden sert çıkış:
CHP'li Çam'dan sert çıkış:
Haberler / Yerel Politika
8 Mayıs 2015 Cuma 13:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Musa Çam, "Sayın Vali marifetiyle kaymakamlıklara iletilen talimatlar neticesinde tüm muhtarlara, yapılacak açılış/mitinge katılım zorunluluğu getirilmeye çalışılmaktadır. Valinin devletin temsilcisi konumunu ve tarafsızlığını yitirdiği bir kez daha görülmüştür. Bu aşamadan sonra beklentimiz istifa etmesidir" ifadelerini kullandı.



İşte CHP'li Çam'ın yazılı açıklaması;

AKP'nin ve onun İzmir Valisinin hukuksuz ve haksız uygulamalarına dair ortaya çıkan yeni gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
 
9 Mayıs Cumartesi günü İzmir’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, açılış/miting yapacağı kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsızlığı ilkesinin açıkça ihlali anlamına gelen ve dolayısıyla Cumhurbaşkanlığının saygınlığı yanında anayasal konumunu da tartışmalı hale getirecek olan bu durumun hassasiyetine 07.05.2015 tarihli açıklamamda dikkatlerinizi çekmiştim.
 
Açıklanan program kapsamındaki bu açılış/miting için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, birimlerde çalışan memur ve işçileri ile okul müdürleri aracılığıyla öğretmen ve öğrencilerin zorla miting alanına getirilmeleri yönündeki baskıyı açıklamıştım.
 
AKP'nin adaylarıyla birlikte katıldığı açılış ve gezilerle ün yapmış olan İzmir Valisinin, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyeliği vasfı yanında Cumhurbaşkanının oğlu sıfatını taşıyan Bilal Erdoğan’ın, İzmir'de imam hatip lisesi müdürleri ile yapmış olduğu toplantıdaki görüntüsü hafızalardadır.  Bugün ise İzmir Valisinin yeni icraatlarıyla karşı karşıyayız. Kendisinin talimatıyla tüm şehir, gönlündeki partinin kampanyası için koşturan Cumhurbaşkanın afişleriyle donatılmıştır. Esnafa polis nezaretinde davetiye dağıtılmaktadır. Ayrıca yine Sayın Vali marifetiyle kaymakamlıklara iletilen talimatlar neticesinde tüm muhtarlara, yapılacak açılış/mitinge katılım zorunluluğu getirilmeye çalışılmaktadır. Valinin devletin temsilcisi konumunu ve tarafsızlığını yitirdiği bir kez daha görülmüştür.
 
İzmir Valisinin bu baskıcı ve tarafgir tutumu tahammül edilemez noktadadır. Bu aşamadan sonra kendisinden tek beklentimiz, istifa etmesidir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası