Ege Postası
Geri

Sanayicilere MHP'nin ekonomi politikalarını anlattı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, sanayicilere MHP'nin ekonomi politikalarını anlattı.
Sanayicilere MHP'nin ekonomi politikalarını anlattı
Haberler / Yerel Politika
8 Mayıs 2015 Cuma 10:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) MHP Milletvekili adayları ile üyelerini özel meclis toplantısında buluşturdu. Toplantıda sanayiciler adına konuşan EBSO Meclis Başkanı Salih Esen ve Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Türkiye'de katma değerli üretim stratejilerinin yeniden hayata geçirilmesi, yeni bir sanayi romanının yazılması gerektiğini belirten Yorgancılar, finansman eksiğinin de giderilmesinin şart olduğunu söyledi. Fasoncu üretim yapan sanayi ve tüketim ekonomisine son verilmesi gerektiğini kaydeden Yorgancılar, devletten kredi yada para istemediklerini, sadece rakip ülkedeki şartların sağlanmasını beklediklerini dile getirdi. 

6 MİLYON İŞSİZE İŞ

Daha sonra kürsüye gelen Tanrıkulu, sanayicilere MHP'nin ekonomi politikasını anlattı. "Üreten Türkiye ekonomisini kuracağız" diyen Tanrıkulu, kaynakları üretime yönlendirerek, 6 milyon işsize de iş sağlayacaklarını söyledi. Türkiye'nin 1999-2002 döneminde hazırladıkları ekonomi programını uyguladığını, ancak dünya ekonomisi hızla büyürken, Türkiye'nin bunu başaramadığını savunan Tanrıkulu şöyle konuştu: 

"Türkiye'de istihdam yaratmayan, sanal ve hormonlu büyüme var. Bu işsizliğe yol açtı. Şimdi 6 milyona yakın işsizimiz var. Genç işsizlik rakamı ise yüzde 30'lar seviyesinde. Biz kaynakları üretime aktaracağız. Biz iktidardaki ilk 4 yılımızı büyük tahribat nedeniyle onarımla geçireceğiz. İlk 4 yılda Türkiye'yi bölgesel güç yapacağız. İkinci 4 yılda ise küresel güç haline getireceğiz."

DAHA FAZLA ÜRETİM, ADİL BÖLÜŞÜM

Ekonomi politikalarının birlikte daha fazla üretme ve daha adil bölüşüm üzerine kurulduğunu anımsatan Tanrıkulu, üretime dönük projelerini de sanayicilere şöyle açıkladı: 

“Gençlerin inovatif projelerinin ticarileştirilmesini sağlayacağız. Bunun için yeni bir kurum kuracağız. Bu kurum inovatif projeleri destekleyerek yatırıma dönüştürecek. Teşvik sistemi bölgesel ve ilçe bazlı olacak. İhtisas OSB'ler, endüstriyel bölgeler bizim zamanımızda yasalaştı. KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştıracağız. Enerjilerini ucuzlatacağız. Nitelikli sanayi bölgelerinde vergi kolaylığı sağlayacağız. KOBİ'lerden makine ve teçhizat alımında KDV almayacağız. KOSGEB kaynaklarını faizsiz kullandıracağız."

"İZMİR MAKUS TALİHİNİ YENECEK"

Konuşmasında İzmir'in de AK Parti döneminde yeterli ilgiyi görmediğine dikkat çeken Tanrıkulu, iktidarları döneminde bunun da değişeceği sözünü verdi. Bursa'nın ihracat payının İzmir'in ihracat payından daha fazla olduğunu, Kocaeli sanayi sektörünün ihracatının ise İzmir'in sanayi sektörü ihracatından fazla olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, İzmir'in makus talihinin değişeceğini sözlerine ekledi. 

Toplantıda MHP milletvekili adayları Oktay Vural, Senem Kılıç da görüşlerini sanayicilerle paylaştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası