Ege Postası
Geri

MHP'den Erdoğan'ın İzmir'deki mitingine eleştiri

İzmir'de 7 Haziran Genel seçimleri öncesinde yaşanan hareketlilik sürerken, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve TBMM MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural MHP'nin 9 Mayıs Cumartesi günü Gündoğdu Meydanı'nda yapacağı mitingle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aynı gün İzmir'de yapacağı mitinge denk gelmesini eleştirdi. Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korsan ve paralel miting düzenlediğini söyleyerek, Aynı gün açılış bahanesiyle korsan ve paralel miting düzenleme kararı aldığı görünüyor. AKP'yi MHP korkusu sardı ve korkunun ecele faydası yok" dedi. MHP'li Vural, Erdoğan paralel ve korsan miting yapıyor
MHP'den Erdoğan'ın İzmir'deki mitingine eleştiri
Haberler / Yerel Politika
7 Mayıs 2015 Perşembe 15:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve TBMM MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir İl Başkanlığı'nda basın açıklaması düzenledi. MHP'nin 9 Mayıs'ta yapacağı mitingin 21 Nisan'da kamuoyunda duyurulduğunu ifade eden Vural, o gün miting alanında girişler ve çıkışlarla ilgili yaşanacak kargaşadan İzmir Valiliği ve emniyetin sorumlu olduğunu belirterek, tüm İzmirlileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ders vermesi için Gündoğdu'ya beklediklerini ifade etti. 

MUHALEFETE VE MİLLETE OPERASYON YAPIYOR 
Erdoğan'ın devletin imkanlarını ve Cumhurbaşkanı makamını kullanarak muhalefete ve millete operasyon yaptığını iddiasında bulunan Vural, "Tarihi bir seçim dönemi yaşıyoruz. Vatandaş ne oluyor ne bitiyor herkes öğrenecek herkesi milletin çizgisine getirmekte kararlı olduğumuzu söylemek istiyorum. 9 Mayıs'ta yapılacak miting 21 Nisan'da kamuoyuna mal olmuştu. Aynı gün açılış bahanesiyle korsan ve parlel miting düzenleme kararı aldığı görünüyor. Anketlerde AKP'nin oylarının giderek düştüğünü, MHP'nin oylarının  ise yükseldiğini göstermektedir. AKP'yi MHP korkusu sardı ve   korkunun ecele faydası yok. Cumhurbaşkanı milletine operasyon ve muhalefet yapamaz. Cumhurun başı olma sıfatını kaybetmiş demektir. Devletin imkanlarını ve Cumhurbaşkanı makamını kullanarak muhalefete ve millete operasyon yapıyor. Bu Cumhurbaşkanlığını dar politikanın içine sokmaktır. Bu millet iradesini ayaklar altına almaktadır" dedi. 



TOPLU AÇILIŞ BAHANE... 
Toplu açılışların kim ya da kimler tarafından yapıldığının açıklanmasını isteyen Vural, "Cumhurbaşkanı toplu açılışı için İzmir'de pankart asılıyor, toplu açılışı kim yapıyor. Yüreğiniz varsa toplu açılış bahanesiyle sizi davet eden kimdi? Düzenleyen kimdi? MHP olarak Gündoğdu'da MHP iradesiyle tahsis edilmesini istedik. Bu ülkenin başbakanı yok m? Göstermelik bir toplu açılış adı altında seçimin adil bir şekilde tecelli etmesini engelleyecek miting düzenleme noktasını gelinmiştir" ifadelerini kullandı. 

OKULLAR ARANIYOR, MİTİNGE GELMELERİ İSTENİYOR 
AK Parti ilçe teşkilatlarının okul müdürlerini arayarak mitinge velilerin öğrencilerle birlikte gelmeleri için AKP ilçe başkanlıklarıyla irtibata geçmesini istediğini öne süren Vural, "Bu nasıl bir rezaletti. Hukukları ayaklar altına alan bir parti mitingini devletn organize ettiği bir noktada hukuk devleti arıyoruz huıkuk nerede parti devleti değil TC'dir Tariban Cumhuriyeti de değil, o gün Gündoğdu'ya gelecek vatandaşların yollarını kapatır, engellerseniz haddinizi bileceksiniz ey vali ey emniyet müdürü... Devletin kurumlarıyla rekabete değil, milletimize hizmet için seçim çalışması yapıyoruz. Hepiniz haddinizi bileceksiniz" dedi. 

MAKSAT TELEVİZYONLARI MEŞGUL ETMEK 
Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışa MHP mitingiyle aynı tarihte olmasıyla ilgili olarak şunlar söyledi: "Bugün geldiğimiz noktada mitinge gelişimizi çıkışımızı engellemek adına bir komplo peşindeyseniz sizi uyarıyorum. Neyi açacaksı? İzmir sizden ne görd? İzmir yüz verdi, siz 3 yatırım yaptınız. İzmir Cumhuriyet değerlerine bağlı bir yerde Türkiye Cumhuriyeti'ni kapatma sürecini başlatanların korsan miting düzenlemesi korkunun derinliğini gösteriyor. Velililerle baskı yapılması kamu kurumları talimatıyla alanlara istemesi. Milletin bir kısmını hedef alan bir Cumhurbaşkanının miting yapması İzmirlileri rencide edeceği açık ve nettir. Atatürk Stadı'nda toplu açılış yapma amacıyla aynı gün yapılmasında maksat televizyonları meşgul etmektir. Bu korsan açılışları televizyonlar yayınlıyor. Bu ne rezalettir. İzmir'i meydan savaşları, İzmir'e meydan okuyarak izmir de huzuru bozmak, haksız rekabet oluşturulmasını İzmirlinin vicdanı kabul etmez."

SEN MHP'YE DÜŞMAN MISIN ' 
"Yapılacak mitingde hukuk ve demokrasinin erdemini birilerine anlatalım" diyen Vural, "Sen MHP'ye düşman mısı? O gün orada İzmir marşıyla nereli söyleceklerini iyi biliyor. İzmirli Gündoğdu'da haykıracak Cumhurbaşkanı da dinleyecek. İster AKP ye ister CHP'ye oy versin Genel başkan inadına türk milliyetçiliğine hayır diyecek. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı sıfatıyla anayasayı hukuku göstermeye, haykırmaya davet ediyoruz. Genel Başkanım Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'dır burası da türk vatanadır diyecek madem öyle işte böyle. Herkesi hukuk, adalet Cumhuriyete sahip çıkmaya ve Cumhurbaşkanına anayasa çerçevesinde davranmasını İzmir marşıyla söylemeye davet ediyoruz" dedi. 

DAVUTOĞLU TAŞERON BAŞBAKANLIK YAPIYOR 
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da eleştiren Vural, Davutoğlu'nun taşeron başbakanlık yaptığını söyleyerek, "Davutoğlu'nu kimse dikkate almıyor. Sarayın izni olmadan tek bir cümle kuramıyor. AKP'nin bu millete vereceği hiçbir şey yoktur. Kendi partilerinin gemel başkanını bile sıfırlayan, diğer partilere oy verenlere düşman eden zihniyete karşı, Cumhurbaşkanı olacaksan otur oturduğun yerde demeye davet ediyoruz. Davutoğlu taşeron bir başbakanlık yapıyor demektir. Milletin hukununu üstün kılmaya kararlıyız. Mesajımız milletimizedir. Devlet bir parti değildir. Cumhurbaşkanı partili gibi davranamaz" ifadelerini kullandı. 

KARATAŞ: MHP'NİN YAPACAĞI MİTİNGİ GÖLGELEMEK İÇİN... 
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise İzmirlilere seslenerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir ders vermesi için mitinge davet ederek şunları söyledi: "MHP İzmir İl Başkanlığı olarak 9 Mayıs Cumartesi yapacağımız mitingle ilgili 25 Nisan'da müracaat yaptık. Valilik tarafında uygun görüldü. Gündoğdu Meydanı mitingiyle ilgili bizlere tahsis edildi. Biz müracatı yaparken aynı gün İzmir'de herhangi bir yerde hiçbir mitingin yapılmayacağı bizler tarafından biliniyordu, böyle iletildi. Müracaat tarihimiz ve günümüz burada. Daha sonra bu hafta başında öğrendiğimiz bilgi de Sayın Cumhurbaşkanı'nın aynı gün Atatürk Stadı'nda miting tertip ettiğini öğrendik. Her dediğini yaptıran, bütün baskı unsurlarını uygulayan Cumhurbaşkanının yaptığı baskıyla valilik gün vermek zorunda kalıyor. Aynı gün iki miting yapılmasının ne tür kargaşalara sebebiyet vereceği gün gibi ortada, MHP'nin yapacağı mitingi gölgelemek ve kargaşayla zorlaştırmak istediği ortada. Miting öncesi MHP'nin çeşitli caddelerde asmış oldukları bayrakları İzmir Valiliği indirdi. Dün yaptığımız toplantıda kargaşanın çıkması durumunda sorumlusunun İzmir Valiliği ve emniyeti olduğunu aktarmıştık. Buradaki amaç mitingi olabildiğince zorlaştırmak, kente giren MHP'nin vasıtalarını engellemek... Bunu cumartesi göreceğiz. Umarım olmaz. Bunun önü kesilecek olduğundan daha az olması için bütün gayret ortaya konuyor. Emniyet ve valiyi şikayet ediyorum. İzmirli hemşerilerimden beklentim Atatürkçü, vatansever, vatanperverdir bütün İzmirlileri Atatürk Stadı'nda miting yağacak. Erdoğan'a ders vermesi için Gündoğdu'ya bekliyorum gereken dersi alıp İzmir'den geri gidecektir." 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası