Ege Postası
Geri

AK Partili Doğan, Kılıçdaroğlu'na seslendi: "Sözünü ettiğin İzmir, bu İzmir mi'"

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Buca Sosyal Konutlar'ın amacına uygun olarak inşa edilmediğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu başarısızlıkla suçladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceğiz" sözlerini hatırlatan Doğan, "Sürekli olarak becereksilziğine hükümet bize yardım etmiyor bahanesi üreten Kocaoğlu'nun elindeki imkanları kullanamadığını görüyoruz. Kılıçdaroğlu'na soruyoruz Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceğiz diyorsan, söz ettiğin İzmir, bu İzmir m? Başka İzmir mi'" dedi. AK Partili Doğan, Kocaoğlu ve Kılıçdaroğlu'na yüklendi
AK Partili Doğan, Kılıçdaroğlu'na seslendi:
Haberler / Yerel Politika
7 Mayıs 2015 Perşembe 11:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, AK Partili İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri adına yaptığı basın açıklamasında, Buca Evka'da bulunan toplu konutlarla ilgili eleştirileri anlattı. Düzenlenen basın toplantısına AK Parti Buca İlçe Başkanı Neşat Arslan ve il yöneticileri de katıldı. Doğan,  2007 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatına başlanan 550 konutluk, Buca Sosyal Konutları'nın çok büyük bir alanının boş kaldığını belirterek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu eleştirdi. 



SOSYAL BOYUTUYLA AMACINA ULAŞMADI 
Konutların Ege Mahallesi ve Gaziler Mahallesi sakinlerini yerleştirmek, kentsel dönüşüme katkı sağlamak amacıyla yapıldığını ancak bu boyutlara katkı sağlamadığını belirten Doğan, "İzmirimizin güzel ilçelerinden birindeyiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziler Mahallesi'nde, 2007 yılında inşaatına başlanan 550 konutluk Buca Sosyal Konutlar bu halde boş durmaktadır. Çoğunluğu boştur. AK Parti meclis üyeleri olarak somut bir şekilde göstermek istedik. Bu proje için ciddi bir öngörü ve vizyon eksikliği var. Sosyal ekonomik ve kentsel açıdan analiz yapamamıştır. Yapılan inşaatın amacına uygun olmadığını görmekteyiz. Kentsel dönüşüme katkı amaçlı yapılmıştı ama katkı sağlayamadı. Diğer taraftan inşa gerekçesi olarak Ege Mahallesi sakinlerini yerleştirmek amacıyla yapıldığını basından okuduk ama Ege Mahallesi sakinleri ve Gaziler Mahallesi sakinleri buraya gelmediler. Çünkü görüş ve önerileri alınmadı. Onlara uygun yapılar yapılmadı. Ortaya böyle bir yapı çıktı. Karşılıklı isteksizlik, refleksizlik gelişti sosyal boyutuyla da amacına ulaşamadı. O günden bugüne boş kaldı" ifadelerini kullandı. 



YANGIN MERDİVENLERİ UNUTULDU RUHSATLARI YOK
Konutların Başkan Kocaoğlu tarafından satış değeri olarak çevresindeki konutlara göre pahalıya satıldığını ifade eden Doğan şunları söyledi: "Aziz Kocaoğlu tarafından satışa çıkarıldı. Konutlar hem pahalı hem de satış değerleri çevresindeki konutlara göre daha pahalı olduğu için satılamadı. Bu vaziyette atıl olarak durmaktadır. Kocaoğlu, emlak kamulaştırma dairesi ve pazarlamada da başarılı olamadı. Bir başarısızlık örneğini daha gösterdi. Belediyecilik açısından çok vahim olan bir başka yönü de bu binaların yangın merdivenleri unutulmuştur. Yangın merdivenleri olmadığı halde kaldı. Doğal olarak da belediyenin yapmış olduğu konutlara ruhsat vermedi. Kocaoğlu'nun yapıları nasıl yapıp, nasıl kontrol ettiğini kamu oyununa sunmak istedik." 

KILIÇDAROĞLU'NA SORDU 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Doğan, "Bir konut bile yapmayan CHP'li belediye yine CHP Genel Başkanı tarafından Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceğiz demiştir. Kılıçdaroğlu'na soruyoruz Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceğiz diyorsan, söz ettiğin İzmir bu İzmir m? Başka İzmir m? Kendi haline terk edildiği, zamanında satılmadığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi kardan zarar etmiştir. Bundan sonraki sürede kamu zararı, vatandaşın cebinden çıkan parayla kamu zararı oluştu. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Bu milli servet çürümeye terk edilmiştir Kocağolu'nu göreve davet ediyoruz. Buradan sorumludur. Teknik insanlar yaptı diyebilir ama o sorumlu. Bir an önce ekonomiye kazandırılmalı" şeklinde konuştu. 



BU KENTİ İYİ YÖNETEMİYOR 
Başkan Kocaoğlu'nun sürekli olarak hükümet bize yardım etmiyor şeklinde bahane ürettiğine dikkat çeken Doğan, "Sürekli olarak beceriksizliğine hükümet bize yardım etmiyor bahanesi üreten Kocaoğlu'nun elindeki imkanları kullanamadığını görüyoruz. Hiçbir işi tamamlayamadı.Türkiye'nin en pahalı en uzun süreli inşaatı olan fuarı yaptı. Çoğu malzeme hibe olmasına rağmen ikinci sınıf malzeme kullanılmasına rağmen, bir fuarı bile on yılda zor tamamlayan, kısa mesafeli bir metroyu tamamlayamayan Kocaoğlu'ndan böyle bir iş beklerdik. Kocaoğlu İzmir yönetememektedir. Başarısızlık üstüne başarısızlık yapmaktadır. Bu kentin iyi yönetilmediğini hepimiz görüyoruz." dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası