Ege Postası
Geri

CHP'li Çelik'ten seçmen listelerinin unutulduğu iddialarına yanıt: Zarar vermeye yönelik...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamayla bir haber sitesinde yer alan “seçmen listelerinin YSK’dan istenmesinin unutulduğu” yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını açıklayarak gerekli yasal işlemlerin yapılacağını duyurdu.
CHP'li Çelik'ten seçmen listelerinin unutulduğu iddialarına yanıt: Zarar vermeye yönelik...
Haberler / Politika
28 Eylül 2023 Perşembe 14:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, CHP’nin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) seçmen listeleri için başvurusunu geç yaptığı ve listelerin partiye henüz ulaşmadığı iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Çelik, ilgili YSK kararını da paylaşarak bu ve benzeri maksatlı haberlere yönelik gerekli yasal işlemlerin yapılacağını belirtti.

Bir haber sitesinde yer alan “seçmen listelerinin YSK’dan istenmesinin unutulduğu” yönündeki iddianın  gerçeği yansıtmadığını dile getiren CHP'li Çelik, "Bunlar Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kapasitesine zarar vermeye yönelik maksatlı haberler olup, ilgili başvuru CHP YSK temsilcisi tarafından yapılmıştır" dedi.

Çelik, PM toplantısında gündeme gelen ve maksatlı bir şekilde kamuyona sızdırılan konu ile ilgili analizlerin, 16 Ağustos 2023 tarihinden itibarıyla tamamlanarak CHP’nin ilgili birimlerine teslim edildiğini ifade ederek, bu bilginin toplantı esnasında PM üyeleriyle de paylaşıldığını belirtti.

Çelik yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

YSK'DAN TEYİT EDİLEBİLİR

'Kamuoyunu özellikle bilgilendirmek gerekir ki seçmen kütüğünü almaya yönelik YSK’ya ilk başvuru Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yapılmıştır. Bu konu kolaylıkla YSK’dan teyit edilebilir. Bu rutin iş ve işlemler Cumhuriyet Halk Partisi’nin deneyimli ekibi ve YSK temsilcisi tarafından yakından takip edilmektedir.

SEÇMENDE BİR KIRILMA YARATMAK İÇİN...

Bahse konu haberler, sadece CHP kurumsal kimliğine zarar vermek maksatlı olmayıp, aynı zamanda seçmende bir kırılma yaratma amaçlı ve yerel seçimde CHP’ye yada CHP’li adaylara gönül vermiş seçmenlerin sandığa gitmemelerini sağlamaya yöneliktir.

YASAL İŞLEMLER YAPILACAKTIR

Bu maksatlı haberleri yapan ve yayanlara itibar edilmemelidir. Bu nedenle, bu ve benzeri maksatlı haberlere yönelik gerekli yasal işlemler Cumhuriyet Halk Partisi avukatları tarafından yapılacaktır.

İşte o paylaşım:

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası