Ege Postası
Geri

CHP'li Güven savaşın acısını yerinde gördü

Moskova’da Sovyet Ordusu Müzesi’ni gezen CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven savaşa karar veren iktidarların tarihten ders almadıklarını, ülkemizde de endişe ile savaşın tartışıldığını belirtti.
CHP'li Güven savaşın acısını yerinde gördü
Haberler / Politika
4 Ocak 2013 Cuma 10:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI- Rusya’da bulunan CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Hülya Güven Moskova Sovyet Ordusu Müzesi ziyaretinde savaş gerçeğine bir kez daha tanık olduğunu belirterek savaş kararları verilmeden iktidarların tarihten ders almasını istedi. Güven, savaşın izlerini taşıyan müzede duygu dolu anlar yaşadığını ifade ederek, “Bugünlerde ülkemizin her köşesinde, savaş olacak mı soruları endişe ile tartışılıyor. Hepimiz biliyoruz ki savaş acı, gözyaşı ve mutsuzluk demek. Ülkemizde yalnızca terör nedeniyle son 10 yılda yani AKP iktidarında giderek artan kaç şehidimiz old? Kaç ilimizde, kaç ailenin ocağına ateş düşt? Bir savaş çıktığında bunlar kaça katlanacak'” dedi.

  ONLAR DA YAŞLANMAYI HAKETMİŞTİ

 Savaşların acısını görüp yaşadığı Sovyet Ordusu Müzesi’nin ağırlıklı olarak İkinci Dünya Savaşı’nın izleri ile dolu olduğunu belirten Güven müzeyi gezerken yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı: “Bugün önünde herkesin gülerek resim çektirdiği savaştan arta kalan anılarda;  acıyı, gözyaşını ve aslında savaşların kazanılmadığını, kaybedildiğini derinden hissediyorsunuz. İnsan öldürmek için yapılan süngüden tabancaya, tüfeğe, topa, füzeye, atom bombasına kadar çeşit çeşit silahları görüyorsunuz. Tanklar, uçaklar, roketler, daima daha iyi, daha iyi ve daha çok öldüren silahlar. Hepsinin tek amacı öldürmek… Camekanlarda, esir düşüp sonra öldürülen bir askere ait bir bez parçasına yazılmış mektup, anılar, kırık bir gözlük, namlusu eğrilmiş bir tüfek, bir ayakkabı ve çorap teki ya da düşen bir uçağın parçaları ölen pilotun resmi ile birlikte.  Başka bir köşede ise 11-16 yaşında kız-erkek, ülkelerini kurtarmak için çarpışan ve esir düşen ya da ölen çocuk ve gençlerin fotoğrafları ve onlardan kalanlar. Ailelerine ve annelerine yazdıkları mektuplar… Şimdi onları seyrederek geçmişin acısını yaşıyorsunuz. İzlerken yaşlanmayı hak etmiş çocuk ve gençlerin ölümlerinin acısını içinizde hissediyorsunuz.”

 YAŞAM HERKESİN HAKKI

“İnsanlık savaşlardan hiç mi ders almadı'” diye soran Güven, şu anda İkinci Dünya Savaşı gibi topyekün bir savaş yaşamadığımızı ama komşumuz ülkede bir buçuk milyon insanın öldüğünü hatırlatarak “Giderek ülkemizin de savaş atmosferine sokulmak istendiğini görüyoruz. Hem de halkımızın hiç istemediği bir savaşa. Bugün bir savaşa sürüklensek ne olaca? Yüzlerce ya da binlerce askerimizi, gençlerimizi, ailelerimizi, çocuklarımızı kaybedeceğiz. Hangi kazanç buna değe? İktidar sahipleri buna karar verirken tarihten hiç mi ders almazla? Oysa tarih ders almayanların yol açtığı felaketlerle doludur. Yaşam herkesin hakkıdır” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası