Ege Postası
Geri

CHP'li Karasu'dan çarpıcı 'adaylık' açıklaması: 'Koltuk sevdam yok'

CHP Narlıdere Belediye Başkan Aday Adayı Erkan Karasu, adaylığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Karasu açıklamasında, "Benim bir koltuk sevdam yok. Ben bu durumu aştım. Bu saatten sonra koltuk beni değiştirmez. Ben 33 yılın 20 yılını yönetici olarak geçirdim. Kapım kimseye kapanmadı. Başkan yardımcısıydım sekreterim yoktu. Benim kapımdan herkes girebilir. Cep telefonumu da herkese veririm ve her numarayı açarım. Verdiğim her sözün arkasında olurum. Tutamayacağım hiçbir sözü vermem" dedi.
CHP'li Karasu'dan çarpıcı 'adaylık' açıklaması: 'Koltuk sevdam yok'
Haberler / Yerel Politika
11 Aralık 2023 Pazartesi 15:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Narlıdere Belediye Başkan Aday Adayı Erkan Karasu, TR35 TV'de yayınlanan Birol Soylu ile 10. Köy programında önemli açıklamalarda bulundu. 

"PARTİMİZ YENİ BİR SÜRECE GİRDİ"

CHP içinde yaşanan değişime dikkat çeken Karasu, "Partimiz yeni bir sürece girdik. Sokakta değişimden yana talepleri vardı. O talepler sonrasında delege sorumluluk aldı. Delegenin değişimle ilgili tercihi Özgür Özel'i Genel Başkan yaptı" dedi. 

"ANADAN DOĞMA BELEDİYECİ"

Belediyecilikle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Erkan Karasu, "Ben 33 yıldır beldiyelerin içindeyim. Belediyeciliğin her aşamada bulundum. Biz anadan doğma belediyeciyiz. Bunu başka bir mecraya taşımaylıyız. Hayata soldan baktığım için başka şeyler istiyoruz. Toplumun sözcüsü olmak istiyoruz ve birlikte yönetmeye talibiz. Siyaset uzun soluklu bir iş. Bizler siyasette de beleciyecilikte de varız. Bürokratın bir beleidye başkanı olması mümkün değil" ifadelerine yer verdi. 

"NARLIDERE'NİN MALİ YAPISI SIKINTILI"

Narlıdere Belediyesi'nin mali yapısına ilişkin açıklamalarda bulunan CHP'li Erkan Karasu, "Biz yola çıkarken mali verilere baktık. Belediyelerin mali yapısı çok önemli. Bir yere aday olacaksanız o yerin mali yapısını iyi incelemeniz lazım ki, projelerinizde arkasından gelsin. Bir çok belediyenin mali yapısı çok kötü. Halkın önünde gerçekleri anlatmalıyız. Sorunu da, çözümü de söylemelisiniz. Elimizdeki verileri vatandaşla paylaşmayız. Narlıdere'nin mali yapısıyla ilgili sıkıntısı var. Gelişmişlik endeksinde 67. sırada. Bu sırayı yükseltmeliyiz. Bizim ilk 10'de olmamız gerekiyor. Narlıdere Türkiye'de gözde yerlerden biri. Narlıdere dışarıdan göç alıyor, tercih ediliyorsa demek ki bir sebebi vardır. 234 milyonluk bir bütçesi varmış. Bu bütçe biraz kısıtlı. Bu bütçeyi biraz daha arttırmamız lazım. Yeni ekonomik imkanlar yaratılmalı. 159 milyon gibi bir gider yapılmış. Yani yüzde 68'i harcanmış. Normalde önce gider ardından gelir yazılır. Bütçenizin dengeli olması lazım. Gelir ise 127 milyon olmuş. Gider ile gelir arasında bir dengesizlik var. Tahsilat konusunda bir zayıflık olabilir. Bu sorunu çözmeliyiz, önümüzdeki yıllarda ciddi ekonomik krizler bizi bekliyor" diye konuştu. 

"BELEDİYELER İŞLETMECİ OLUR"

Narlıdere'nin sorunlarına dikkat çeken Karasu, "Belediyeler persenol almak zorunda ama sorun yaşanıyor. Personelin ortalama maaşları 15-16 bin civarında. Persenollerin maaşlarının iyileştirilmesi lazım. Kaynak yaratılmalı. Yeni yıldan itibaren enflasyon artacak işçilerin enflasyona ezidirilmemeli. Ciddi önlemler alınmalı. Bu konu derin bir kuyu. Maaşların parça parça ödendiğine ilişkin duyumlar aldım. Hepimiz maaşlı çalışıyoruz, alın terimizle alıyoruz. Belediyemizin personeli bizim için önemliç Belediye başkanını işçi temsil eder. Önlemler alınmazsa 2024 yılında daha zor geçebilir. Düğün salonlarıyla ilgili sıkıntılar var. 2 düğün salonu kapatıldı. Çay bahçeleri yok. Ekonomik kriz insanları çok etkiledi. Belediyelerin bu işe öncülük etmeli. Belediyeler işletmeci olmaz diye bir kural yoktur. Biz özel sektörün hiçbir şeyine karışmak istemeyiz ama halkın ucuz ve sağlıklı ürünlere ulaşması bizim sorumluluğumuz. Vatandaş bizden talep ediyor. Hizmet onlar için önemli. Yerli insanlar ucuz yerlerden de faydalanmak istiyor" dedi. 

KANAYAN YARA KENTSEL DÖNÜŞÜM

Narlıdere'de kentsel dönüşüm sorunu olduğuna dikkat çeken Karasu, "Narlıdere'nin kanayan yarası kentsel dönüşüm. Kagren olmuş durumda. İnsanlardan bize gelen en büyük talep kentsel dönüşüm. Aslında  kentsel dönüşüm İzmir'in en büyük sorunu. Bizim bu işe fokuslanmamız lazım. Vatandaşın can alısı sorunu bu. Vatandaşa plan yaparken sormazsanız mahkemelik olursunuz. Bizim birinci koşulumuz şeffaflık. Yaptığınız bütün işlemlerde şeffaf olacaksınız. İkinci öncelik ise katılım... İnsanların mülkiyeti ve barınma hakkı var. O insanlar buranın kahrını çekmiş. İyi niyetli olmamız gerekiyor. Vatandaş belediyenin iyi niyetini görürse karşılığını verir. Vatandaşın durumu yok, cebinden para çıkmaması lazım. O bölge rantın yüksek olduğu bir bölge. Bir de müteahhite verilirse işin içinden çıkılamaz. Biz hep şu durumu savunduk, yuvarlık bir masada herkes derdini anlatsın. Yerinden yönetim budur" ifadelerine yer verdi. 

"SOSYAL BELEDİYECİLİK BİNA YAPMAK DEĞİL" 

Sosyal demokrat belediyeciliğin öneminden bahseden CHP'li Karasu, "Ben müteahhitlik projelerinden yana değilim. Binaların ruhu olmazsa, sosyal proje olmazsa gerek yok. Belediyelerin asli görevi sosyal projelerdir. Sosyal belediyecilik diyoruz ama ürettiğimiz sadece binalar olursa karşılığı olmaz. İnsanlar dönüp bakmaz bile. Küçük paralar harcayarak insanların sorunlarına çözüm önerisi sunarsanız herkes bu işin içinde olur. Bizim amacımız o. Biz projeleri ilk önce vatandaşa soracağız. Ben tek başıma bir şey yapamam. Şehri emanet ettiğiniz kişi tek başına karar vermemeli. Vatandaşa sorulmalı. Projelerimizi adaylık sürecinden sonra tamamen açıklayacağız. Biz Narlıdere'de 15 aday adayıyız. Herkes kendi projelerini söyleyebilir ama parti politikalarına da uygun olmalı. Önce vatandaşa gideceğiz, çözüm önerilerini sunacağız. Sloganımız, 'birlikteyiz buradayız!. Gençler kütüphane cafe ve internetin birlikte olduğu yerler istiyor. Belediye bu işe el atabilir. Gençlere ücretsiz internet paketi vermeliyiz. En büyük talep gençlik merkezi. İzmir'in ve Narlıdere'nin en büyük sorunlarından biri uyuşturucu. O kadar ucuz paralara elde etmeye başladılar ki... Bizim bu çocuklarımız için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Gençler AVM istemiyor, yaşam merkezleri istiyor. Alışveriş yerleri olsun ama oturup sohbet edebileceği yerler istiyor. Yeni meslek edinmek için kurs istiyorlar. Sertifika veren kuruluşlarla işbirliği yapabiliriz" ifadelerini kullandı. 

"NUTUK ATAN POLİTİKACILARDAN DEĞİLİM"

Erkan Karasu nasıl bir başkan profili çizeceğini açıklayarak, "Benim bir koltuk sevdam yok. Ben bu durumu aştım. Bu saatten sonra koltuk beni değiştirmez. Ben 33 yılın 20 yılını yönetici olarak geçirdim. Kapım kimseye kapanmadı. Başkan yardımcısıydım sekreterim yoktu. Benim kapımdan herkes girebilir. Cep telefonumu da herkese veririm ve her numarayı açarım. Verdiğim her sözün arkasında olurum. Tutamayacağım hiçbir sözü vermem. Katılımcılığı nasıl göstereceğimizi herkes bilir. Ben herkesin görüşlerine açığım, iyi bir dinleyiciyimdir. Biz çok konuşan az iş yağan politikacılardan bıktık. Ben nutuk atan politikacılardan değilim. Ben hep sahada olmayı sevdim. Sahada çalışmayı insanlara dokunmayı severim. Çalışkan, eşitlikçi ve adaletli bir belediye başkanı bulacaklar. Adalet sadece mahkeme koridorlarında değil her yerde olmalıdır. Adil bir başkan olacağıma söz veriyorum" diye konuştu. 

2 DÖNEM VURGUSU 

Belediye başkanlık görevinde dönem sınırlaması isteyen Karasu, "Ben başkanlığın 2 dönem ile sınırlandırılmasını isterim. 3 dönem çok fazla ama 2 dönemden sonra bir testten geçirilip, onaylanırse bir dönem daha devam etmesi gerekiyor" dedi. 

NARLIDERE JEOTERMALDEN YARARLANAMADI 

Narlıdere'nin turizm merkezi olmasına yönelik atılabilecek adımları anlatan Karasu, "Termal kaynağı sınırsız değil. Deşarj edilecek su basılıyor. Bizim en büyük sıkıntımız otel konusu. Bir alan var ama orası imar planında farklı. Orada oteller bölgesi olsaydı termal alan gelişebilirdi. Bir plan değişikliğine ihtiyacımız var. Bir handikap var. Tesis olacak alanalar Balçova'da kaldı. Bize kalan alan ise günübirlik alan ilan edildi. Kalan kısmı ise konut alanı olarak  belirlenmiş. O alanda baskın kurum Özel idare. Ilıca mahallesi dışında jeotermale izin vermediler. Narlıdere'nin yzüde 10'u jeotermalden yararlandı. Sahile insanları indirmek lazım. Ancak belediyenin öncelik yapması gerekiyor" ifadelerine yer verdi. 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası