Ege Postası
Geri

CHP'li Kılıç, İzmir Şehir Hastanesi'ndeki güçlendirme iddialarını sordu

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir Şehir Hastanesi’nde güçlendirme çalışmaları yapıldığına iddialarına ilişkin “Adı bir çok skandalla anılan şehir hastanesi yap-işlet-beklet modeline geçmiş durumda...Gerçekten yeni yapılmış olan sıfır bir hastanede güçlendirme çalışmaları yapılıyorsa burada anormal bir durum var. Ülke yönetimi şeffaflıktan geçer. İzmir kamuoyunu aydınlatmak adına yetkilileri bu konuyla ilgili açıklama yapmaya davet ediyorum” dedi.
CHP'li Kılıç, İzmir Şehir Hastanesi'ndeki güçlendirme iddialarını sordu
Haberler / Politika
14 Eylül 2023 Perşembe 15:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Birlik Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Birlik Sağlık-Sen) Genel Başkanı Ahmet Doğruyol’un gündeme getirdiği İzmir Şehir Hastanesi’nde güçlendirme yapıldığı iddiasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. ANKA Haber Ajansı’na konuşan Kılıç, şunları söyledi:

İZMİR ŞEHİR HASTANESİ TAM BİR MUAMMA”

“Yap-İşlet-Devret modeliyle 2013 yılında temeli atılan ve bitiş tarihi yılan hikayesine dönen Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açılışı bir kez daha mı erteleniyor? Yapımında çalışan emekçilerin haklarından, adaptasyon amaçlı gidip gelen sağlık personelinin sabah-akşam kilometrelerce yürütülmesine kadar adı bir çok skandalla anılan şehir efsanesi yani şehir hastanesi yap-işlet-beklet modeline geçmiş durumda. Şehir hastanesinin açılışıyla birlikte hangi hastaneler küçülmeye gidecek veya kapanacak belli değil. Hastanede kaç kişi istihdam edilecek belli değil. Hastanenin yönetim kadrosu belli değil. Özel şirketle hasta garantili anlaşma yapıldığı biliniyor ancak sözleşme şartları belli değil. Hastane depreme dayanıklı mı belli değil. Ne zaman açılacak o da belli değil. Tam bir muamma” dedi.

YETKİLİLERİ AÇIKLAMA YAPMAYA DAVET EDİYORUM”

Kılıç, güçlendirme iddiaları ile ilgili ise şunları söyledi:

“Şimdi de hastanenin bazı bloklarının depreme karşı dayanıksız olmasından dolayı güçlendirme çalışmaları yapıldığı dile getiriliyor. Biz 2020 yılında bu bölgede meydana gelen depremde 117 canımızı kaybettik. Binlerce kişi evsiz kaldı. Hala mağduriyetleri devam ediyor. 3 yılda depremin yaralarını saramayanlarla, 10 yıldır bir hastaneyi hizmete açamayanlar aynı kişiler. Sıfırdan bir inşaatın yapımını bile eline yüzüne bulaştıran AKP iktidarı 21 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Gerçekten yeni yapılmış olan sıfır bir hastanede güçlendirme çalışmaları yapılıyorsa burada anormal bir durum var. Ülke yönetimi şeffaflıktan geçer. İzmir kamuoyunu aydınlatmak adına yetkilileri bu konuyla ilgili açıklama yapmaya davet ediyorum” (ANKA)

 

 

Açılışı yılan hikayesine dönen Bayraklı Şehir Hastanesi ile ilgili Doğruyol'dan flaş iddia

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası