Ege Postası
Geri

CHP'li Nalbantoğlu’ndan dayanışma mesajı: Ayaktayız

TR35 TV ekibi depremde ağır hasar alan kentlerden biri olan Osmaniye’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan koordinasyon merkezini ziyaret ederek CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu’na mikrofon uzattı. Nalbantoğlu, ‘’ 11 vilayetimiz çok büyük yara kaldı ama kalan vilayetlerimiz ayakta. Ayaktayız, sabredeceğiz. Dayanışmayı hep beraber büyütecek ve bu yarayı sarmaya çalışacağız’’ dedi.
CHP'li Nalbantoğlu’ndan dayanışma mesajı: Ayaktayız
Haberler / Politika
1 Mart 2023 Çarşamba 12:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- TR35 TV ekibi depremde ağır hasar alan kentlerden biri olan Osmaniye’de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan koordinasyon merkezinden canlı bağlandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, Osmaniye’de Gazeteci Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtladı.

‘’AYAKTAYIZ, DAYANIŞMAYI BÜYÜTECEĞİZ’’

CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, ‘’Çok büyük bir felaket bu. Bölgede yaişayan tüm yurttaşlarımıza, insanlarımıza büyük geçmiş olsun. Kolay değil ama sonuçta bu yaralar sarılacak. Bu problemler çözülecek. 11 vilayetimiz çok büyük yara kaldı ama kalan vilayetlerimiz ayakta. Ayaktayız, sabredeceğiz. Dayanışmayı hep beaber büyütecek ve bu yarayı sarmaya çalışacağız’’ dedi.

‘’OSMANİYE’NİN TARIMSAL DEĞERLERİ BÜYÜMELİ’’

Osmaniye’nin ekonomik açıdan değerlendirmediğine dikkat çeken  CHP’li Nalbantoğlu, ‘’İzmir Büyükşehir Belediyemiz, hem AFAD’ın hem CHP deprem koordinasyon heyetğnin verdiği görev nedeniyle Osmaniye’de. Her konuya doğru bir planlama ve perspektif ile bakarsanız altından kalkabilirsiniz. Siz bugün yaşanan sorunları  çözmek ve burada kalıcı bir şeyler yapmak gibi perspektif önünüze koyar ve ona göre organize olursanız çözebilirsiniz. Biz Osmaniye’de kalıcı bir ilişki tesis etmeye çalışacağız. Osmaniye bu zamana kadar ekonomik anlamda doğru değerlendirilememiş. Osmaniye’nin tarımsal değerleri  İzmir Büyükşehir Belediyesi gücüyle daha da büyütmek gerekiyor. Burada hayvancılık ve tarım konusunda geçmişte yapılmış bir çok şey daha, doğru bir organizasyon gerekiyor. Osmaniye’de daha önce kurulmuş kooperatiflerle temasa geçildi. Yeni kooperatiflerin kurulması konusunda gayretler devam ediyor. Zeytin ve zeytin yağında Osmaniye ile ilgili marka yaratılabilir. Hayvancılıkta süt ve süt ürünlerinde marka yaratılabilir. Bu ilişkiyi kalıcı kılmak konusunda büyük bir gayret var’’ ifadelerine yer verdi.

OSMANİYE, İZMİR BÜYÜKŞEHİR’İN ÖDEVİ

İzmir ile Osmaniye arasında kalıcı bir ilişki tesis edileceğini vurgulayan Nalbantoğlu, ‘’ Büyükşehir belediyemizin birçok birimleri burada çalışıyor. Bu artık hepimizin ödevi hep beraber bu yarayı saracağız. Burası artık İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ödevi.Hayata bakış açın ve hayatı yorumlayış biçimin ve kendine yüklediğin ödev ve misyonlarla ilgili. CHP’li belediyeler  bu işlerin hepsini kendine görev olarak belirledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi depremden etkilenen illerin tamamında var ama esas olarak görev bölgesi Osmaniye verildi. Hatay’da, Malatya’da, Maraş’ta çadırlarımız, konteyner kentlerimiz, aşevlerimiz kuruldu. Fakat kalıcı ilişkiyi Osmaniye’de tesis edeceğiz. CHP  ortaya çıkan felaketin büyüklüğünün farkında. Bu büyüklükte bir felaketin zararlarının en aza indirilebileceği konusunda hangi yollara başvurabileceklerini biliyorlar ve yollarını geliştirdiler. Her ilde hem CHP örgütleri hem belediyelerimiz vasıtasıyla yaraları sarmaya devam edeceğiz’’ dedi.

  Haberin Videosu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası