Ege Postası
Geri

CHP'li Öztrak'tan Oğuz açıklaması: CHP, FETÖ'nün karşısındaydı yine karşısında

Öztrak'tan, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'un tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı. Öztrak "Kesinleşen bir hüküm de yok. Rekor bir oyla seçilen Başkan hakkındaki tutuklama kararı, demokrasiye darbe vurmaktır. FETÖ'yle kimlerin yürüdüğü hepimizin bilgisi dahilindedir. CHP, FETÖ'nün karşısındaydı yine karşısında. " dedi CHP Genel Başkan Yardmcısı Öztrak'tan 'Oğuz' açıklaması
CHP'li Öztrak'tan Oğuz açıklaması: CHP, FETÖ'nün karşısındaydı yine karşısında
Haberler / Politika
17 Aralık 2019 Salı 15:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'un FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticileri ile telefonda irtibat kurduğu iddiasıyla tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı. 

Öztrak'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

"Urla Belediye Başkanımız İbrahim Burak Oğuz'un tutuklanmasına ilişkin görüşlerimizi açıklamak istiyorum. Dosyada gizlilik kararı var, o nedenle içerik hakkında  çok fazla konuşabilmemiz mümkün değil. Ama bakıldığında Savcılık kendisini FETÖ üyeliği suçlamasıyla Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etmiş. Aslında Belediye Başkanımız,  savcının daveti üzerine avukatıyla birlikte İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gitmiş. Yani bir yere kaçmaya çalışmamış.

"TUTUKLAMA SEBEPLERİNDEN HİÇBİRİ YOK"

Yasada yazılı, kuvvetle suç ve kaçma şüphesi, delil karartma, gizleme, yok etme gibi tutuklama sebeplerinden hiçbiri bu olayda mevcut değil. Hakkında kesinleşen bir hüküm de yok. Son yerel seçimlerde yüzde 67 gibi  rekor bir oyla seçilen Belediye Başkanımız hakkındaki bu karar, demokrasiye darbe vurmaktır. Millet iradesini hiçe saymaktır. FETÖ ile kimlerin birlikte yürüdüğü, kimlerin 'yağan yağmurlarda birlikte ıslandığı' hepimizin bilgisi dahilinde olan hususlardır. CHP, dün de FETÖ'nün karşısındaydı, bugün de karşısındadır. Kimse, bu karardan kendisine siyasi manevra alanı çıkarmaya heves etmesin. Buna fırsat vermeyiz.

"BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ"

Başkanımızın yanındayız ve hukuki sürecin takipçisiyiz. Hukukçularımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. Başkanımızın en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşarak, bu suçlamalardan aklanacağına inanıyoruz. Son olarak şunu ifade edeyim, görevden alınan seçilmiş tüm kişilerin hakkında başından itibaren biliyorsunuz, bizim görüşümüz şudur; seçimle gelen seçimle gitmelidir. Hakkında kesinleşmiş bir yargı kararı olmayan seçilmişlerin, idari kararla görevden alınmasını doğru bulmuyoruz. Bunu sadece kendi partimizin belediye başkanı için söylemiyoruz. Zorla görevinden istifa ettirilenler için de söyledik. Görevden alınan, kayyum atanan diğer belediyeler için de söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Demokrasiye inanıyorsak, buna karşı çıkmak zorundayız.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası